Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0NA90

Czy przy tabletkach anty warto dodatkowo stosować prezerwatywę?

Polecane posty

Gość 0NA90

Hej, od niedawna przyjmuję tabletki (kończę drugą paczkę) i czytałam opinie że niektórzy stosują dodatkowo prezerwatywę. Wcześniej przez 2,5 roku stosowałam tylko prezerwatywę ze swoim partnerem i było ok. Przeszłam na tabletki głównie dlatego że mają ponoć większy % skuteczności no i żeby przyjemność z seksu była większa... Ale teraz już sama nie wiem co robić? Mam stałego partnera, ale póki co nie chcemy dziecka.

Gość 0NA90
Please, poradźcie coś bo dzieci nie chcę mieć na razie :(

Gość madziulah
jeżeli tabletki przyjmujesz regularnie i nie zdarza ci sie pominięcie żadnej to nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia :)

A po co? Czy wiesz w ogóle w jaki sposób tabletki zapobiegają ciąży?

Gość kasienka_kasienka
Jeżeli masz stałego partnera to po co? Po to je właśnie bierzesz żeby nie używać gumek... Jaki miałoby w takim razie sens branie tabsów i stosowanie prezerwatyw? :P

Gość Gosiak21.
Hej dziewczyny, a co sądzicie o kończeniu "w środku" przy tabletkach? Lepiej stosować stosunek przerywany czy mój facet może spokojnie kończyć "do środka"? ;)

Gość ziiimmmno
ojaaaa, bierzcie lepiej witaminy, nie bedzie takiego problemu.

Gość młoda_0
Gosiak21. - ja brałam tabsy i facet zawsze konczył we mnie i nie wpadlismy na szczescie. teraz zrobiłam 3miesiace przerwy i uzywamy gumek i mam zawsze stresa czy dostane okres!!! na szczescie wracam do tabletek bo jestem do nich przekonana. jak biore tabletki to nie mam mowy o gumkach po co?? jesz cukierka w papierku:D wiec jezeli jestescie zdecydowane na tabsy to nie trzeba nic wiecej. bez przesady!!! a co jak macie plastry to i tabsy bierzecie i gumek uzywacie?dajcie spokoj:)

Gość prezerwatywy zmniejsają ryzyko
Pewnie, że warto.Na kafe było mnóstwo wpadek przy tabletkach.

Gość młoda_0
a z prezerwatywa nie było wpadek?tez były zawsze jest ryzyko

Warto tabletki kupować jedynie w sprawdzonych źródłach- aptekach, przy regularnym stosowaniu masz 100 %. Prezerwatywa nie jest potrzebna.

Warto tylko wtedy, jeśli zapewni Ci to większy komfort psychiczny, niektóre z nas maja mega schizy ciążowe ;) Ale jeśli regularnie bierzesz tabletki, to masz niemal 100% zabezpieczenie.

"Na kafe było mnóstwo wpadek przy tabletkach." Jakiś konkret może? Chociaż nie trzeba, bo i tak nie uwierzę, że przyjmowały tabletki prawidłowo i nic nie zaburzyło ich skuteczności. :classic_cool:

Gość tdthtdktdtdk
nie warto!!!

Gość Onaa412
Rozumiem że przy tabletkach można się śmiało kochać? Tzn nie ważne gdzie nastąpi wytrysk itd? Cieszyć się 100% seksem? :) Wiem że głupie pytanie ale ja mam fobie i odkąd biorę tabletki to nawet nie pozwoliłam kończyć w sobie partnerowi...Bardzo nie chcemy dziecka, oboje...

Gość Seba Popar
Jezu, jakie te baby tępe. Pytają czy przy braniu tabletek można się spuścić do pizdy. Mój mózg paruje.

Gość młoda_0
Onaa412 mozna!!!!!!jezeli bierzesz reguralnie!!!! mi czasami zdarzało sie zapomniec wziac brałam zawsze wieczorem i se przypominałam rano ze nie wzielam i jak najszybciej brałam i nie wpadłam na szczescie tez nie chcem dziecka mam 21 lat dopiero!!! pozwol facetowi na to a zobaczysz jaki bedzie wniebowziety nie bój sie naprawde nie masz czego!!!wiem że jest strach ale trzeba go przełamac:)powodzenia

Gość Ulencja26
Prezerwatywa przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych jest zbędna... I tyle w temacie. No chyba że ktoś lubi przypadkowy seks z przypadkowymi partnerami...

Gość aaKAMILKAaa
Dziewczyny ja od 2 lat biorę tabsy i boje się kończenia "we mnie " :( co zrobić?

Gość fffsafghjjkkjh
Kamilkaa... idz do psychologa... normalnie przy tabletkach, może partner kończyć w Tobie, nie czerpiesz przyjemności z sexu. A poza tym, to musisz patrzeć czy jakieś czynniki nie spowodowały iż tabletki zmniejszyły swoją skuteczność. Kontrola, i możesz spać spokojnie :)

Gość smutny wacek ;(
A moja Kobieta nie daje mi się spuszczać w sobie chociaż bierze tablety :((