Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Keri19

silny ból brzucha przy miesiączce

Polecane posty

co zrobić gdy tak straasznie boli brzuch ? wzięłam 2 tabletki nospy i pół tab. pyralginu w ciągu godziny, już nie wytrzymam :((((((((((((((((((

Gość ghrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
i na co liczysz? że ktoś cię uzdrowi przez internet? jak masz problem z bolesnymi miesiączkami to idź do ginekologa

nie idioto, myślałam że zna ktoś może jakieś ćwiczenia, cokolwiek, żeby zmniejszyć choć trochę ból, spadaj

Gość sdgnhgfjkyujtdg
Ja biorę nurofen ultra forte-takie czerwone kapsułki przezroczyste. Na 8-10 godzin spokój. No i tak przy jednym okresie biorę 2-3 tablrtki(przy pierwszych 2 dniach mnie boli.

Gość alexaaaa11
jezeli nie masz tendencji do silnych krwawień pod czas miesiączki a sa one bolesne i skąpe może pomóc termofor z ciepłą wodą ( nie goraca !!!!!) ale nie zbyt długo przykładac

Dzięki ;) a nie przesadziłam trochę z ilością tych tabletek ? niby nie ma informacji w ulotce, że można to przedawkować, ale lek to lek...

Gość ghrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
idotką to jesteś raczej ty zadając takie pytania :P znam 'cokolwiek'- idź do lekarza

właśnie z tym ciepłym to nie jestem pewna, bo wystarczy że wykąpię się w ciepłej wodzie i jest gorzej. Mamy swojej się już nie poradzę, bo już niestety jej nie mam... :(

chyba ci mówiłam, nie wypowiadaj się tutaj, nie potrzebuję twojej opinii. Są jeszcze normalni ludzie, od których dostałam odpowiedź i za to dziękuję.

Gość z zapytaniem
Wiem co to znaczy bolesne miesiączki bo sama je przechodziłam. Ale z wiekiem ból mi ustal i tylko pierwszego dnia brzuch mnie pobolewuje ale idzie wytrzymac.

Gość droga cierpiąca Autorko
Na wiele kobiet Nospa zwyczajnie nie działa. Jestem jedną z nich. Więc może zaopatrz sie w inne tabletki przeciwbólowe. Pomijając Zrobienie wszelkich badań u ginekologa. Ale ja np po wizycie dowiedziałam sie tyle ze jedyne co pomoże to tabletki anty bądź właśnie przeciwbólowe i tyle mnie widziała. Polecam ibuprom spokój na cały dzień. Nospa jest dla mnie zbyt delikatna. Musiałabym chyba zjeść cały plasterek tabletek.

Ok, dzięki wielkie ;) trochę przeszło, ale dopiero po 1,5 godziny ;( kiedyś tak nie miałam, ale teraz to prawię po ścianach chodzę... nie próbowałam brać innych tabletek, bo zawsze wszyscy tylko mówili o nospie, w aptece to samo..

Gość Panadol Femina (niegdys
Vegantalgin) jest to lek na bole miesiaczkowe. Nospe raz bralam, w ogole nie odczuwalne dzialanie. Do picia: rumianek i malwa czarna dodatkowo termofor, cieply prysznic ograniczac kawe, czekolade, wino

Gość fgdghfgjhhkj
ibuprom, apap... po 20 minutach bol przechodzi

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbb
spróbuj brac no-spę co najmniej pare dni przed terminem miesiączki.Działa rozkurczowo i mi to pomagało.W trakcie krwawienia nie było juz tak silnych bóli.Ginekolog przepisała mi tez Aulin na duży ból, pomaga lepiej niz wszystkie inne specyfiki, które brałam wcześniej.

Gość Mario Bolucci
JA biorę jedną tabletkę nospy i jedną ibupromu. Ta mieszanka działa na moje bolesne miesiaczki bardzo dobrze.