Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę patrzeć na swoje nogi

CELLULIT na całych nogach - jak to swiństwo zwalczyć????

Polecane posty

Hej dziewczyny! Błagam pomóżcie mi, nieźle wtopiłam:P nigdy nie zwracałam uwagi na cellulit, pewnie go jeszcze kilka lat temu nie miałam:O i od kilku m-cy co dzień patrzę na mogę nogi i chce mi się płakać:O cellulit na udach i pośladkach jest koszmarny:O ale to niby jest normalne tzn.ponoć każda z nas go ma w większym lub mniejszy stopniu, niestety:( ale ostatnio zauważyłam, że na piszczelach, z przodu nogi mam nierówne ciało:O cellulit jak nic:O najgorsze, że mam figurę chudzinki:D 170cm, 57kg, nogi same w sobie szczupłe, ale niejędrne, nierówne:O jakieś takie w dodatku mięsiste kolana:( no jestem załamana, chyba jestem jedyna na świecie z takim wielkim cellulitem i to na całych nogach:O:(

Gość mirableka____
zmiana diety i ruch działaja cuda.

Gość bieganie daje świetne
efekty, nooo i odstaw cukier, nabiał, biała make, wedliny i inne dzidsotwo

no ale jak zrezygnować z takich dobrych rzeczy?:( uwielbiam wszystko co mączne- kluski, pierogi, mogę jeść tonami:( fast foody kilka razy w tygodniu, tyle, że ostatnio odstawiłam słodkie gazowane napoje i piję tylko wodę, no raz na 3 dni szklankę soku. Jak sobie odmówić czegoś słodkiego?:( no jak? życie jest akie smutne i nudne i jeszcze z jedzeniem tego co lubię się ograniczać?:( koszmar:(

Gość kafeteria najdziwniejsze forum
No ale to jest powodem Twojego cellulitu niestety, więc ty musisz wybrac co jest dla Ciebie ważniejsze. Twoja dieta wygląda koszmarnie. Zmieniając nawyki żwyieniowe będziesz nie tylko lepiej sie czuła ale tez lpeiej wygladała. Teraz ci sie wydaje ze to katorga ale jak pomyslisz to stwierdzisz ze mozna jesc taka roznorodnosc pokarómów (rezygnujac z tego syfu ktory w siebie wrzucasz,) ze nawet ci się w głowie nie miesci. Zamiast białego ciemne pieczywo, dużo warzyw i owoców, dużo wody... oczywiscie czasami mozesz sobie pozwolic na fast fooda no ale kilka razy w tyg to zdecydowanie za duzo, zrób sobie np niezdrowa sobote albo niedziele.

Gość kafeteria najdziwniejsze forum
a życie nie jest ani nudne ani smutne a zmiana diety ci to pokaże :)

Gość Jedzenie ma znaczenie :)
Dokładnie, nasza dieta ma wielki wpływ na nasze samopoczucie. Szkoda że ludzie nie zdają sobie z tego sparawy. Przcież jedzenie to nasze paliwo, co w soebie wrzucisz to to dostajesz, tak sie czujesz i tak wygladasz. Jestes tym co jesz...

Gość a ty jestes fast foodem
hahaha zajadasz par ówki i nozki masz jak parówki. jestes tym co jesz hehehe

Gość hankamalunijka
zdrowa dieta + biegi z 3 godziny dziennie. Nie wierz w kremy bo to lipa

Gość Jestem szczęśliwa boooo....:)
Łooo matkoo :-o to przynajmniej wiadomo skąd ten cellulit :( Jak nie zmienisz diety to żadne zabiegi nie dadzą pożadanych efektów.

1 godz dziennie starczy, niech lepiej zaczyna od szybkiego marszu żeby nie sforsować stawów.

a rolki coś dają? chciałabym 4razy w tygodniu po 1,5 h na nich jeździć:) macie racje, nie odżywiam się dobrze, ale nie jest tak źle skoro sama zdaję sobie z tego sprawę:P poza tym od 2 tyg.nie piję gazowanych słodkich napojów i faktycznie czuję się lepiej, nie jestem taka ospała jak kiedyś. Akurat warzyw i owoców jem dużo, przynajmniej 5 różnych dziennie, najgorzej te fast foody:O ale może faktycznie wyznaczyć sobie jeden dzień w tyg.kiedy będę mogła zjeść coś z fast foodów i jakoś dam rade:P

Rolki to świetny pomysł, kazdy ruch z użyciem nóg wskazanay, a w szczególności na świezym powietrzu.

Musisz zmienić swoje nawyki żywieniowe to jest najważniejsze. też uwielbiałam fast foody, ja przestałam jeść mięso i problem fast foodów znikł bo mało rzeczy do jedzenia zostało. spróbuj! A jeśli chodzi o twoje nogi. ja regularnie używam http://www.mydlarnia.info/balsam-mineralny-do-ciala-100-ml-morze-martwe-cat-181-id-317.aspx i spokojnie mogę Ci polecić. Jest świetnt

Gość zadbajocialo.pl
Witam.Polecamy chińskie bańki gumowe- koszt ok 34zł. W salonie kosm. Takimi chińskimi bańkami wykonuje się najskuteczniejszy masaż na cellulit. 1 zabieg)1masaż)to koszt ok 50zł a wystarczy kupić identyczne chińskie bańki gumowe i robić masaż;) Efekty są widoczne już po 1 masażu! skóra jest bardziej napieta, jędrniejsza, a gródki cellulitu znikają szybciej niż się tego można było spodziewać. http://zadbajocialo.pl/banka-chinska-masaz-prozniowy-na-cellulitjak-gabinecie-p-3.html szczerze polecam , sama je stosowałam i to jest mój HIT!!;))

Najskuteczniejszy sposób to zdrowa dieta i regularne ćwiczenia. Tylko spalenie nadmiaru tkanki tłuszczowej zmniejszy cellulit. Masaże, balsamy i olejki ujędrniające nie zwalczą problemu, najwyżej trochę go zmniejszą. Możesz spróbować też peelingu z kawy- złuszcza naskórek i ujędrnia skórę, dziala lepiej niż kupne kosmetyki, ale efekty są widoczne tylko przy regularnym wykonywaniu.

Gość gość
Niestety ale cellulitu nie da się pozbyć całkowicie samemu za pomocą ćwiczeń i diety. Może jedynie przestać powstawać nowy cellulit i trochę zmniejszy się stary ale nie zniknie. Mi zniknął dopiero po serii zabiegów Venus Legacy. Wykorzystuje się w nim moc fali radiowej. Wyrównuje strukturę skóry i wzrasta kolagen. Polecam go !!!