Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytazet

negocjowanie cen w kantorze

Polecane posty

Gość gość
W Amronet negocjowałam kilka miesięcy temu, gdy miałam większe pieniądze do przewalutowania, stąd jestem przekonana że można. W tym kantorze na pewno, więc polecam, obsługa życzliwie podchodzi do tematu.

Gość marangela
Ja korzystam z Pluskantor.pl ale nie są to wysokie przewalutowania, więc nie dopytywałam o negocjowanie wyceny nawet, chociaż kontakt z obsługą telefoniczną jest bardzo sprawny- dzwoniłam żeby do wiedzieć się jak to działa, bo nowa jestem w tym temacie:) Sam kantor super sprawa kursy bez żadnych negocjacji o niebo lepsze niż na mieście widziałam:)

Gość kadabra87
To myślę, że warto zapytać o indywidualną wycenę jak się szykuje jakaś większa transakcja. Tym bardziej że z Plsukantor.pl nigdy nie ma problemów względem szybkich transferów na dowolne konto, ja wysyłałam na polskie i zagraniczne rachunki, zawsze płatność była księgowana w pierwszej możliwej sesji.

Gość gość
Moja metoda jest taka, że przewalutowanie planuję zawsze wcześniej i tutaj po kursie własnym przez Gieldawalut.com świetnie to się sprawdza. Wiem, że nie każdy może to sobie zaplanować, np. w firmie, ale i w tym wypadku platforma się sprawdzi, bo można i od razu przewalutować środki jak w kantorze i tak taniej niż w takim zwyczajnym czy też w banku.

Gość tama04
Nie zaprzeczam, u mnie w mieście jest kilka kantorów gdzie można negocjować cenę jak ma się jakieś większe środki do przewalutowania, ale np. w Pluskantor.pl korzystny kurs mamy nawet przy drobnych, taki jak kurs hurtowy w kantorze tradycyjnym, a nawet lepszy nieraz.

Gość gość
W e-kantorach (może nie wszystkich) również można negocjować kurs, więc nie staram się o to w tradycyjnych, praktycznie do nich nie chodzę. W Amronet mam dostępne atrakcyjne kursy+ wlaśnie możliwość negocjowania albo zaproponowania własnego.

Gość g8boonisz
Niestety nie każdy kantor online umożliwia negocjowanie ceny, głównie jest to kwestia obsługi, bywa że trudno nawiązać kontakt po prostu. Ale są i takie e-kantory gdzie jak najbardziej się da, na pewno Pluskantor.pl- sam miałem okazję, dodzwoniłem się za pierwszym razem:)

Gość heid2002
A może fajną alternatywą dla negocjowania by była dla Was wymiana po samodzielnie ustalonym kursie? Efekt ten sam przy czym nie musi chodzić o duże pieniądze. Gieldawalut.com udostępnia taki model wymiany , warto przetestować.

Gość gość
teraz najlepiej jest wymieniać online, najlepszy kurs i dodatkowo np w dobrykantor.pl masz 20% rabat na start polecam zerknąć na ich stronę

Gość Drusk
To pewne:) w zwyczajnym kantorze, pierwszym lepszym gdzieś w mieście drogą negocjacji trudno uzyskać tak dobrą wycenę jak standardowo dostępna w internetowym. A z taki z kolei też negocjować można, z Pluskantor.pl bynajmniej na pewno, miałem raz okazję- bezproblemowo, napisałem mail w czym rzecz, a kolejnego dnia zadzwoniłem, ustaliliśmy nieco lepszy kurs:) Choć najlepszą okazją była tu pierwsza wymiana promocyjna po rynkowej stawce:)

Gość Adomański
Nie koniecznie nawet negocjować trzeba żeby kupić walutę naprawdę tanio. Gdy zobaczyłem kursy oferowane od ręki przez gieldawalut.com od razu się zdecydowałem na przewalutowanie, pierwsze małe aby sprawdzić też jak szybko to pójdzie, a kolejne już na rożne kwoty bez obaw o terminowość.

Gość tatianaw
A ja myślę, że negocjować warto, nawet jak kurs jaki widzimy uznamy za korzystny. Uważam, że trzeba starać się wykorzystać każdą opcję na zaoszczędzenie kasy. Tak dla przykladu- nigdy nie narzekałam na kursy proponowane przez platformę Amronet, ale mimo to zadzwoniłam, utargowałam trochę, choć nie byłam pewna czy na 100% się uda. A się udało, no i za zakup auta z zagranicy okazał się tańszy niż się nastawiła. Niby to 170 zł ale zawsze coś.

Gość khonvalia
Zastanawiałam się dosyć długo czy lepiej wymieniać z innymi użytkownikami abym sama mogła wycenić swoją transakcje czy negocjować. W e-kantorach jedno i drugie jest możliwe. Zdecydowałam się na negocjowanie w Pluskantor.pl, tak po prostu szybciej, a nie ma to jednak jak sprawna wymiana waluty. Oczywiście negocjuję kurs tylko jak idzie o jakieś większe pieniążki, a mniejsze transakcje po kursie kantoru, całkiem dobre stawki oferuje, nie narzekam absolutnie.

Gość kasiatt
Przewalutowania społecznościowe też są dobrą opcją, korzystałam z takich na gieldawalut.com, zawsze coś dodatkowo można zaoszczędzić i jak na razie to co najwyżej parę godzin czekałam, powiadamiają oczywiście mailem.

Gość daariusz
Da się z tymi kantorami dogadać jeśli mam załóżmy do przewalutowania więcej niż 80 tys zł na EUR? U nas w firmie zdarzają się takie wysokie transakcje i w tym wypadku kurs jest niezwykle ważny. Pytam w sumie przez ciekawość ponieważ zawsze dobry efekt dają ustalenie indywidualne z Pluskantor.pl i nie sądzę abyśmy z zmienili kantor, ale dobrze wiedzieć czy jeszcze któryś inny też podchodzi do klienta na tyle życzliwie i indywidualnie.

Gość Tolisława
Na platformie Gieldawalut jest opcja wymiany społecznościowej, gdzie możesz negocjować cenę. Jak masz trochę czasu na wymianę i zdolności negocjatorskie, to możesz zrobić całkiem niezły biznes.

Gość gość
Może to glupio zabrzmi ale nawet jak miałam czasem do przewalutowania sporo pieniędzy jakoś odwagi zawsze brakowało by podjąć rozmowę o kursie. Dopiero niedawno się przełamałam wysyłając maile zapytanie do Amronet. Odpowiedź otrzymałam bardzo szybko, z tym e-kantorem można się dogadać i jest ogólnie bardzo solidny .

Gość gość
Pluskantor.pl oficjalnie informuje, że kurs podlega negocjowaniu i to jest prawda. Śmiało można przedstawić swoją propozycję co się opłaca, pozwala na wyższą oszczędność.

Gość ppoznaniakk
Na gieldawalut.com jest opcja wymiany społecznościowej i tam właśnie można negocjować cenę. Trzeba mieć trochę czasu i talentu negocjatorskiego i można całkiem dobrą cenę sobie wytargować.

Gość gość
To nie tyle negocjowanie co wymiana po kursie jaki sam/a proponujesz. Tak samo w Amronet można, często korzystam z tej opcji, zawsze oszczędność większa. Ponadto też w programie cashback tutaj można sobie koszt obniżać za każdym razem o 20%.

Gość moofala
Można negocjować z e-kantorem i warto. Tzn. nie z każdym,bo nie wszędzie jest elastyczne podejście do tematu wyceny waluty. Jak jeszcze nie trafiliście na taki kantor internetowy to polecam Pluskantor.pl. Zawsze można zadzwonić albo napisać na czacie. Mi obniżyli kurs EUR o 0,7 gr, w konsekwencji kurs o jakim kupiłam walutę był niemal zbieżny ze średnim rynkowym.

Gość Lucynka333
Ja powiem, ze szczerze nie spotkałam się z możliwością negocjowania kurs w kantorze stacjonarnym. Szczególnie przy większej kwocie może być problem z wymianą i trzeba umawiać się na wymianę z wyprzedzeniem. Czego nie ma na Cinkciarzu ani innym kantorze internetowym, bo tam przy większej kwocie kurs robi się korzystniejszy z automatu, lub można dogadać się z obsługą na czacie.

Gość zollek
Możliwość negocjacji cen w kantorze to fajna opcja. Czasami z niej korzystam na Amronet, jak mam trochę większa kwotę do wymiany. Trochę się ba początku bałam, jak to wszystko przebiega i czy jest bezpieczne, ale widać, że kantor profesjonalnie podszedł do sprawy i wszystko przebiega bardzo sprawnie.

Gość gość
Jak kantor taką opcję dopuszcza to zawsze warto podjąć rozmowy, przy większych przewalutowaniach nawet jak zejdą parę groszy z ceny to robi sporą różnicę. Ja polecam Pluskantor.pl wszystkim którzy sądzą podobnie jak ja, nie ma czego się obawiać. Można tylko zyskać. Z doświadczenia powiem Wam, że najlepiej zadzwonić.

Gość TaflaLodu
Owszem, z tym że nawet jeśli wymienia się niedużo pieniędzy też można "ugrać" lepszy kurs. Na transakcjach społecznoścowych. Dobre miejsce do przewalutowań w taki sposób to Gieldawalut.com, zawsze wymiana dochodzi do skutku, odbywa się bezpiecznie i klient cały czas ma wgląd w to co dzieje się z jego pieniędzmi.

Gość gorszekk
Jeśli społecznościowo, to tylko w Amronet, z prostej przyczyny: wielu klientów, a więc sprawne realizacje po kursie własnym:)

Gość peral32

Wolę jednak negocjować niż czekać na wymianę po kursie samodzielnie ustalonym. A, że się da jestem przekonana, mam już za sobą pozyskanie indywidualnej wyceny na drodze negocjacji z Pluskantor.pl. Nie było to ani tak trudne ani stresujące jak myślałam:)