Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiorrellinka

Gdzie można zgłosić taki przekręt?

Polecane posty

Gość fiorrellinka

Bo moim zdaniem to jest przekręt i to niezły :o w mojej okolicy jest pewien zakład pracy, taki lepszy gdzie dużo ludzi chciałoby pracować, ja też zresztą mam tam CV. Sprawa jest taka, że właściciel dostał bardzo dużą dotację z UE na budowę nowego zakładu pracy, który ma zatrudnić 200 osób przez co zmniejszy się bezrobocie w okolicy. A tymczasem okazuje się że zakład zostanie otwarty, ale nikt nowy nie zostanie przyjęty i to jest według mnie przekręt bo nie zostają dotrzymane warunki przyznania dotacji skoro pracodawca nie zatrudni nikogo nowego tylko swoich obecnych pracowników, którzy teraz pracują w dzierżawionych budynkach :o Uważacie że to przekręt czy przesadzam? I gdzie można to zgłosić?

Gość ixyyyyyyyyyyy
"nowego zakładu pracy, który ma zatrudnić 200 osób" ale nikt nie powiedzial, ze to maja byc "nowe" osoby

A skad masz pewnosc ze nikogo nie zatrudni? Moze zatrudnic kilka znajomkow i nic mu nikt nie zrobi. Takie prawo mamy niestety.

myslę ze nie znasz na pewno dokładnie warunków umowy.Chyba ze mialas wgląd do niej. Tak jak ktoś wyzej napisal zatrudnic mozna 200 osob ale starych a poprzedni zakład zamknąć chocby na przykład. Rózne wałki sie robi. Mozesz zglosic do Inspekcji pracy ale.. ale to nie Twoj osobisty problem . Jak bedziesz miec pewnosc 100 % ze wlasciciel oszukal to napisz do gazety.

Gość ixyyyyyyyyyyy
jestes rozgoryczona, bo nie chca cie zatrudnic i tyle ulzy ci jak narobisz im problemow? myslisz, ze wtedy cie zatrudnia?

Gość Palomaaa
To tak jak u mnie w okolicy. Najpierw z tego zakładu zwolnili 200 osób, a potem dostali dotację na zatrudnienie 200 bezrobotnych :D Cyrk na kółkach. Możesz napisać do Uwagi albo Interwencji. Nikt inny się tym nie zainteresuje

Gość już wszystko wiem
napisz do składu z węglem

Gość VictoriaBeckham7777
osoba która dostała dotacje głupia nie jest i z pewnoscia zrobi wszystko zeby jej nie starcic, nie mieszaj sie tam gdzie nie trzeba

Gość moja byla firma
też zarabiałam na przekrętach z dotacjami i to w sposób chamski i bezczelny Dziwię się, ze nikt ich jeszcze nie podpierdolił, bo zabieraja kasę firmom które faktycznie coś znaczą. A nie jak te łajzy kradna by [prezio na merola za pół bańki miał a pracownikowi umowy o prace nie da, bo żal dupe ściska zapłacić za niego podatek i zus

Gość moja byla firma
zarabiała*