Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie oplaca sie...

w ogole nie oplaca sie kupowac firmowych ubran w sklepach

Polecane posty

Gość nie oplaca sie...

na allegro są za grosze... nawet takie zalozone ze dwa razy

Gość noo ja takie kiedys kupilam
spodnie jeansowe, założone dwa razy. Cóz, że chyba akurat w pore miesiączki, bo wysłano mi je z czerwoną plamka na dupie!! Jeszcze mi się rzygac chce jak to wspomnę a ile lat temu to było...

Gość nie oplaca sie...
po prostu mialas pecha; w sklepie tez mozna kupic jakies badziewie krzywo uszyte i nie zauwazyc ;)

Gość może i za grosze
ale nie umiem kupować ubrań bez przymierzania - o butach nie wspominając. Mogą być dokładnie podane wszystkie wymiary, a i tak dana rzecz źle leży (widocznie mam jakąś spapraną figurę :-) ). Inna rzecz, że nie bardzo jest gdzie kupować - właśnie wczoraj zrobiłam rundkę po mieście w poszukiwaniu kilku rzeczy i stwierdziłam, że w sklepach jest mnóstwo wszystkiego, a naprawdę nie ma nic....

Gość noo ja takie kiedys kupilam
no pewnie, że można, ale nie ma się co zachwycac Allegro, szczególnie jeśli chodzi o używki, bo w wielu przypadkach zdjęcia sa podrasowane, opisy przekoloryzowane, ciuchy źle wymierzone. Nie wszystkie, bo jest tez sporo takich ok, ale moim zdaniem kupowanie używki na allegro to po prostu LOTERIA i pal licho jesli zapłaci się mała sumę, gorzej jeśli da się więcej kasy. Ja bym powiedziała, że czasami nie opłaca się kupować używki gdyż w sklepach na wyprzedażach można tez zapłacic mniej niż cena początkowa. A w sklepie raczej mneijsze prawdopodobieństwo, że kupie krzywo uszyty ciuch, bo moge go obejrzeć :)

Gość ja tez mam takie wrazenie
Musze uzupelnic szafe ale jak wchodze do sklepu i widze ten towar to ma? Ochote wyjsc :o

Gość nie oplaca sie...
masz racje dlatego trzeba patrzec komentarze zanim sie cos kupi, są ludzie co nie sprzedają byle czego, z wadami i dziurami, a jak są to wypada o tym napisac, inaczej negatyw.

Gość królowa Twoja
Bradzo często kupuje na allegro. I sobie i swojemu mężczyźnie. Wiele rzeczy jest sprowadzonych z zagranicy i np. mam gwarancje że kto inny tych rzeczy nie będzie miał. Bo tych sieciówek jest pełno i co się nie obejrzysz ktoś ma taki sam ciuch jak Twój:/

Gość może i za grosze
Mnie akurat chodzi o niedopasowanie, a nie o dziury, a poza tym, co z tego, że wystawię negatywa, dostanę negatywa i zostanę z badziewnymi ciuchami? Z tymi komentarzami też jest różnie. Raz kupiłam pewną rzecz (nie ciuch) u kogoś, kto miał same negatywy - bo nie spojrzałam tam przedtem - i wszystko było ok., towar dostałam szybko. Potem wypisywali do mnie z allegro, czy przypadkiem nie kłamię - bo wystawiłam pozytywa oczywiście! :-D

Gość Kafe to sodoma i gomora!
oj widac nie umiecie kupowac na allegro :) ja zawze jak jest coś nie tak to pisze do sprzedawacy, towar neizgodny z opisem ZAWSZE mozna zwrócić na koszt sprzedajacego! licytacja czy kup teraz - taka różnica, ze nie ma 10dni zwrotu jak się rozmyslę, ale jak sprzedawca w kule leci kłamie w opisie albo ukrywa wady to potem płaci podwójnie :) wystarczy zanć zasady allegro i prawa konsumenta :)

Gość może i za grosze
Znam prawa konsumenta - ale w życiu jest trochę inaczej. Doświadczenie mnie uczy, żeby nie kupować ubrań przez internet (nie tylko z allegro).

Gość ja takie kiedys kupilam
jakie zasady na allegro..one owszem obowiązują, ale w przypadku osób prowadzących działanośc gospodarczą, wtedy oczywiście taki Ci zwróci pieniądze, gdyż masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od zakupu. Co do prywatnych sprzedawców, to już tez loteria, bo jesli trafisz na uczciwego to żadne problem, a jeśli nie..to tez nic nie zrobisz i nikt mi nie powie że jest inaczej. I tak jak ktos napisał: negatyw za negatyw chociaż mam rację. O zasadach Allegro i prawach konsumenta tez pitoliłam przez ponad 5 lat, gdy gładziutko kupowałam i otrzymywałam to co w opisie. W ciągu ostatniego roku to porażka, i mozna wymieniac bez końca: wycofywanie ofert na 5 min przed końcem aukcji (bo za mała kwota, nieoficjalnie: stek bzdur), by po kilku dniach znów wystawić rzecz na allegro, wystawienie czegośtam i "dopisywanie" smaczków juz PO złożonej ofercie kupna, wysyłka po wielu ponagleniach..itp. I to piszę o sprzedawcach prywatnych.

ja uważam, że warto kupować firmowe ubrania, ostatnio kupiłam kilka rzeczy sportowych w internetowym sklepie hike i jestem z nich zadowolona. A co do allegro to kupiłam też kilka rzeczy i nie byłam zadowolona, po pierwsze przesyłka długa szła, a po drugie rzecz nie była zgodna z opiesem;/

Gość bruslee
Jestem jeszcze ale już idę do biura. Papatki! bruslee