Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama muminkowa

jakie obiadki podajecie swoim letnim dziecia ze skaza????

Polecane posty

Gość mama muminkowa

witam drogie mamusie tak jak w temacie ...jakie macie pomysly na obiadki dla swoich maluchow??? skonczyly mi sie pomysly wiadomo nie podam nic ma bialko ale zupki, kremy czy kotleciki drobiowe juz sie malemu przejadly ...macie jakies przepisy na smaczne i nieczasochlonne potrawy dzielcie sie

Gość lips90
rosołek na wywarze warzywnym z kluseczkami(mąka +żółtko),ziemniaczki pieczone z majerankiem ..

Gość bierkkka
co to znaczy " letnim dziecią"? :o

Gość mama muminkowa
mialo byc 2 letnim przepraszam

Gość dzieciOM
!!!!!!!!!!!

mój lubi bardzo kapuśniak, pomidorówkę, może byc bez śmietany

Gość mama muminkowa
no wlasnie dania typu rosolek z klusezkami i mieskiem juz sie uprzykszylo ...robie ziemniaczki z pulpecikami z mieska drobiowego z sosem z koperku, zupki brokulowe lub z brukselki, kalafiorowa lub warzywna, miesko podaje z marcheweczka lub buraczkami zmielone lub poprostu opanierowane ale maly od pewnego czasu juz nie chce jesc bo mam juz najwyrazniej dosyc

Gość jcpenny
rosół nie jest odpowiednim daniem dla alergików. skaza białkowa często idzie w parze z alergią na jeszcze jakiś produkt. mam dwoje dzieci alergików. Przerabiałam mnóstwo alergologów. byli różni, ale wszyscy wypowiadali się ze dzieciom z alergią nie podaje się zup na wywarze mięsnym. Tak więc rosołki odpadają.

też tak słyszałam, ze na wywarze miesnym, zwłaszcza cielęcina czy wołowina nie powinno sie podawać dzieciom ze skazą, ale drób to też sama chemia, hormony i inne cuda

Gość mama muminkowa
ale ja nie gotuje wywarow miesnych na kupnych kurczakach czy udkach...moja mama mieszka na wsi i i ona trzyma takie specjalne kurzaki miesne dla malego ...wiec nie sa jak to moja mama mowi naszprycowane...nie podaje rosolkow na wieprzowinie i cielecinie tylko mieso z kurczaka