Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysiaaaaaaaaax

jak odetkać nos? ; c

Polecane posty

Gość mysiaaaaaaaaax

Mam tak zatkany nos, że całą noc nie spałam. Na dodatek nie mogę tego wysmarkać, bo ten katar jest taki cieknący i nie da się go wysmarkać. Jak na razie dałam jakieś krople do nosa, wzięłam clemastin na alergię, naświetlam nos specjalną lampą, cały czas piję herbatę z cytryną i nic, nawet na chwile mi nie odetkało. Co jeszcze mogę zrobić? ; c

Gość Karinaresę
masz pewnie twardą suchą koze w nosie,wydłub ją palcem

Gość Xylemotezolin
to mozesz

Gość a ja dam ci rade
najlepszy jest OTRIVIN, taki w sprayu. Nie wierzylam ze cos moze pomoc na zatkany nos ale bylam w szoku jak mi pomogł otriwin.

Gość z zapytaniem
olbas lub nahalol kropeelki ktore dajesz na deklot i po kilku minutach oddychasz swobodnie i w nocy zapach mietowy ale idzie wytrzymac

Gość z zapytaniem
inhalol* pomyłka

Gość niewiadomoaniccc
fajny temat co do xylometazolinu moge się troche wypowiedziec jesli chcesz i kogos to interesuje..

Gość niewiadomoaniccc
kiedys jak bylam mala mialam z 6-7 lat zawsze mialam zatkany nos nie wiem czemu, ciagle sie przeziebialam czy coś i zaczelam wpuszczac jakies krople ona recpte wtedy byly takie biale opakowanie z żółta naklejką chyba się nazywaly sulfarinol cos takiego takie to tłuste białe było.. i rozwalilam sobie tak śluzówkę ze nie moglam bez nich normalnie oddychac ale ze byly na recepte to po jakis 2-3 latach stosowania z przerwami.. przeszlam na dostepne bez recepty-kslo-żel na xylometazolinie(glownym skladniku) i tak zostalo potem byl otrivin,teraz sudafet wszytko jedno i to samo ten sam skladnik od kiedy skonczylam 7 lat a teraz mam 22!! nie umiem sam oddychac oczywiscie chodzilam do laryngologa leczylam się nawet sterydami,masciami robionymi w aptece itp i pomagalo po 5 dniach odwyku zaczynalam sama oddychac bez kropli ale to wszytko bylo ok do pierwszego przeziebienia i nos od nowa zapchany na amen,oczy zapuchniete,ledwo mowilam przez to co dzialo mi sie w nosie i sie poddalam i tak o to kupuje otrivin 2 opakowania na tydzien .. czasami jak trafie na promocje w aptece ze sa po 9zl kupuje z 5 opakowan na raz.. i nie wiem co mam teraz zrobic to gowno uzaleznia nie bierzcie tego ludzie!!

Gość z zapytaniem
to kup sobie te krople co ci napisalam inhalol lub olbas. Na dekolt sobie kilka kropelek . zobaczysz czy ci pomoga ja osobicie wole je bo mi pomagają

Gość gość
Bardzo dobrze odtykają nos krople z ektoiną. Ja zawsze ich używam i mam później spokój przez dłuższy czas. Wiem że też są bezpieczne przy dłuższym stosowaniu i w razie potrzeby mogę podać je moim dzieciom.

Gość gość
mój sposób na zatkany nos i niemożność snu w nocy ,jest prosty:sypię lub wciągam do nosa szczyptę tabaki sproszkowanej,w nosie zaczyna mnie kręcić i kicham nawet kilka razy(mój rekord 14 kichnięć),potem wysmarkuję to i nos jest czyściutki,następnie do nosa aplikuję maść majerankową i śpię do rana jak niemowle:)

Gość suchaaar
Otrivin działa dobrze, ale nie radzę używać go zbyt często, bo jest szkodiwy i można się uzależnić. :((( Polecam zatem czosnek! Do buzi, ssać i gotowe! :)

Gość kubass333
Jakoś ze dwa tygodnie temu zamawialiśmy do domu inhalator Alergia Stop. To jest od polskiej firmy Sanity urządzenie. Działa bardzo dobrze, jak na razie nie mam za bardzo się do czego przyczepić. Jak za tę cenę i niepozorne dość wymiary (lekki i mały) to naprawdę sprawnie podaje lek. Dla dzieci i dla dorosłych, dobre ekonomiczne rozwiązanie z punktu widzenia rodziny moim zdaniem.