Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx

moj watek na kafe!!!!

Polecane posty

Tutaj macie PSALM ode mnie - to jest mój stosunek do tego jak mnie potraktowały ZIELONE ŚWIATKI I KORFANTY W POLSCE - tak właśnie się modlę ale nie wrócę bo mnie tak ZGNOILI - no oczernić też,że jestem zgniłkiem, nieukiem, nieudacznikiem życiowym - no to papiery i do widzenia. I wiecie ja nie mam rodziny przez Zielone świątki i tyle. Przez spowiedz niby - no ale jak juz wdepnęłam w ten Uniwersytet Śląski to juz było po mnie :( A w to liceum tez sie dowiem - taki sam psychiatryk - no własnie - i tu macie mój psalm - znaczy nie mój ale coś w tym jest wiecie żeby przemyśleć sobie swoje uczynki w oczekiwaniu na rentę wam to piszę, która słuchacjcie powinna przyjśc w kawałkach - tyle sie dało zrobić, a w całości też no ale... i wiecie ja już idę bo muszę robić swoje, a i tak mi nikt nie pomoże - głupie wariatki w biurach dalej ksiażki i książki za Piłsudskiego - nic nie dostaną beze mnie , nie martwcie się. Co one chcą jeśc jak sklepy zamkną? Passy USA mają a co 36 milionów ludzi wyjedzie z Polski? I tyle. Za Irak pasuje wam wpierdolić - chyba to rozumiecie. Za mnie tez - CO JA TU ROBIĘ? i tyle :( Okradziona z passu USA, a taki rodowod? To jest zły - to trzeba oddawać dziecko - tylko matma mi została i to wszystko. Koniec :( Co jeszcze? :( Modlitwa oczernionego 7 1 Skarga Dawida, którą wyśpiewał do Pana z powodu Kusza Beniaminity. 2 Panie, Boże mój, do Ciebie się uciekam; wybaw mnie i uwolnij od wszystkich prześladowców, 3 by kto - jak lew - mnie nie porwał i nie rozszarpał, gdy zabraknie wybawcy. 4 Boże mój, Panie, jeżeli ja to popełniłem2, jeśli nieprawość plami moje ręce, 5 jeśli wyrządziłem zło swemu dobroczyńcy i swego wroga złupiłem doszczętnie, 6 to niech nieprzyjaciel ściga mnie i schwyci, i wdepcze w ziemię me życie, a godność moją niechaj w proch obali. 7 Powstań, o Panie, w Twym gniewie, podnieś się przeciw zaciekłości mych ciemięzców, wystąp w sądzie, jaki zapowiedziałeś. 8 Gromada narodów niechaj Cię otoczy, a Ty zasiądź ponad nią wysoko. 9 Pan jest Sędzią narodów: Panie, przyznaj mi słuszność, według mej sprawiedliwości i według niewinności, jaka jest we mnie3. 10 Niechaj ustanie nieprawość występnych, a sprawiedliwego umocnij, Boże sprawiedliwy, Ty, co przenikasz serca i nerki. 11 Tarczą jest dla mnie Bóg, co zbawia prawych sercem. 12 Bóg - Sędzia sprawiedliwy, Bóg codziennie pałający gniewem. 13 4 Jeśli się [kto] nie nawróci, miecz swój On wyostrzy; 14 przygotuje na niego pociski śmiertelne, sporządzi swe ogniste strzały. 15 Oto [tamten] począł nieprawość, brzemienny jest udręką i rodzi podstęp5. 16 Wykopał dół i pogłębił go, lecz wpadł do jamy, którą przygotował. 17 Jego złość obróci się na jego głowę, a jego gwałt spadnie mu na ciemię6. 18 Ja zaś uwielbiam Pana za Jego sprawiedliwość, psalm śpiewam imieniu Pana Najwyższego.

Tu macie inny psalm - człowiek budzi sie rano i pyta GDZIE JESTEŚ BOZE? GDZIE JESTŚ? i tu mamy - modlitwę o wyzwolenie. PSALM 10 (Wlg 9, 22-39) Modlitwa o wyzwolenie 10 1 Dlaczego z dala stoisz, o Panie, w czasach ucisku się kryjesz, 2 gdy występny się pyszni, biedny jest w udręce i ulega podstępom, które tamten uknuł? (Nun) 3 Bo występny się chełpi swoim pożądaniem, bluźni drapieżca i pogardza Panem. 4 W pysze swojej powiada występny: Nie pomści; nie ma Boga: oto jest całe jego myślenie1. 5 Drogi jego układają się zawsze szczęśliwie; Twe wyroki zbyt są wzniosłe dla niego; parska na wszystkich swoich przeciwników. 6 Myśli on sobie: Ja się nie zachwieję; nie zaznam niedoli w najdalsze pokolenia. Pe 7 Usta jego pełne przekleństwa, zdrady i podstępu, na jego języku udręka i złośliwość. 8 Siedzi w zasadzce przy drogach i niewinnego zabija w ukryciu; oczy jego śledzą biedaka. Ain 9 Zasadza się w kryjówce, jak lew w swej jaskini; zasadza się, by porwać ubogiego: porywa ubogiego i w sieć swoją wciąga. 10 Schyla się, przysiada na ziemi, a od jego przemocy pada ubogi. 11 Mówi w swym sercu: Bóg nie pamięta, odwraca swe oblicze, nigdy nie zobaczy. Kof 12 Powstań, o Panie, wznieś swą rękę, Boże! Nie zapominaj o biednych! 13 Dlaczego występny gardzi Bogiem, mówi w swym sercu: Nie pomści? Resz 14 A Ty widzisz trud i boleść, patrzysz, by je wziąć w swoje ręce. Tobie się biedny poleca, Tyś opiekunem sieroty! Szin 15 Skrusz ramię występnego i złego: pomścij jego nieprawość, by już go nie było. 16 Pan jest królem na wieki wieków, z Jego ziemi zniknęli poganie. Taw 17 Panie, usłyszałeś pragnienie pokornych, umocniłeś ich serca, nakłoniłeś ucha, 18 aby strzec praw sieroty i uciśnionego i aby człowiek z ziemi nie siał już postrachu.

MODLITWA PRZEŚLADOWANEGO 2 Panie, jakże wielu jest tych, którzy mnie trapią, jak wielu przeciw mnie powstaje! 3 Wielu jest tych, co mówią o mnie: Nie ma dla niego zbawienia w Bogu. 4 A jednak, Panie, Ty, jesteś dla mnie tarczą, Tyś chwałą moją i Ty mi głowę podnosisz. 5 Wołam swym głosem do Pana, On odpowiada ze świętej swojej góry. 6 Kładę się, zasypiam i znowu się budzę, bo Pan mnie podtrzymuje. 7 Wcale się nie lękam tysięcy ludu, choć przeciw mnie dokoła się ustawiają. 8 Powstań, o Panie! Ocal mnie, mój Boże! Bo uderzyłeś w szczękę wszystkich moich wrogów i wyłamałeś zęby grzeszników2. 9 Od Pana pochodzi zbawienie. Błogosławieństwo Twoje nad narodem Twoim.

BŁAGANIE O LITOŚĆ - a takie coś? Jak wam sie "podoba"? 2 Nie karć mnie, Panie, w swym gniewie i nie karz w swej zapalczywości. 3 Zmiłuj się nade mną, Panie, bom słaby; ulecz mnie, Panie, bo kości2 moje strwożone 4 i duszę moją ogarnia wielka trwoga; lecz Ty, o Panie, jakże długo jeszcze...? 5 Zwróć się, o Panie, ocal moją duszę, wybaw mnie przez Twoje miłosierdzie, 6 bo nikt po śmierci nie wspomni o Tobie: któż Cię wychwala w Szeolu?3 7 Zmęczyłem się moim jękiem, płaczem obmywam co noc moje łoże, posłanie moje skrapiam łzami. 8 Od smutku oko moje mgłą zachodzi, starzeję się4 z powodu wszystkich mych wrogów. 9 Odstąpcie ode mnie wszyscy, którzy zło czynicie, bo Pan usłyszał głos mojego płaczu; 10 Pan usłyszał moje błaganie, Pan przyjął moją modlitwę. 11 Niech się wszyscy moi wrogowie zawstydzą i bardzo zatrwożą, niech odstąpią i niech się zawstydzą!

A tu psalm 11 MODLITWA NIEWZRUSZONEJ UFNOŚCI - czasem zostaje tylko tyle - trzeba ufać Bogu - nic poza tym: Do Pana się uciekam; dlaczego mi mówicie: Niby ptak uleć na górę! 2 Bo oto grzesznicy łuk napinają, kładą strzałę na cięciwę, by w mroku razić prawych sercem. 3 Gdy walą się fundamenty, cóż może zdziałać sprawiedliwy? 4 Pan w świętym swoim przybytku, Pan ma tron swój na niebiosach2. Oczy Jego patrzą, powieki Jego badają synów ludzkich. 5 Pan bada3 sprawiedliwego i występnego, nie cierpi Jego dusza tego, kto kocha nieprawość. 6 On sprawi, że węgle ogniste i siarka4 będą padać na grzeszników; wiatr palący będzie udziałem ich kielicha4. 7 Bo Pan jest sprawiedliwy, kocha sprawiedliwość; ludzie prawi zobaczą Jego oblicze5.

Gość hipermarkt
co ty bierzesz jak tez tak sie chce naspawać

A to kojeny pslam, którym nie sposób nie przejąć się - TYTUŁ - WŚROD ZAKŁAMANEGO ŚWIATA i tyle. Jeszcze tylko 2 psalmy wam napiszę w sumie 8 psalmów i idę z poczuciem PRZERAŻAJĄCEJ KRZYWDY, ale Bóg mi pomógł i pokonałam bandę idiotów. Bo jaka ja jestem naprawdę. TAKA i tyle. STRASZNA - potworem jestem. Dawać mi rentę bo na was siara poleci i tyle. I WEGLE OGNISTE - tak napisano w psalmach!!!! Się czytać nauczcie!!!! 😡😡😡😡 2 Ratuj, Panie, bo nie ma pobożnych, zabrakło wiernych wśród ludzi. 3 Wszyscy mówią kłamliwie do bliźniego, mówią podstępnymi wargami i z sercem obłudnym. 4 Niech Pan wygubi wszystkie wargi podstępne i język pochopny do zuchwałej mowy. 5 Tych, którzy mówią: Naszą siłą język, usta nasze nam służą, któż jest naszym panem? 6 Wobec utrapienia biednych i jęku ubogich - mówi Pan2: Teraz powstanę i dam zbawienie temu, który go pożąda. 7 Słowa Pańskie to słowa szczere, wypróbowane srebro, bez domieszki ziemi, siedmiokroć czyszczone3. 8 Ty nas zachowasz, o Panie, ustrzeżesz nas na wieki od tego plemienia. 9 Występni krążą dokoła, gdy to, co najmarniejsze, bierze górę wśród ludzi.

Ten psalm ma tytuł W DŁUGOTRWAŁYM UCISKU - przeczytajcie go sobie: 2 Jak długo, Panie, całkiem o mnie nie będziesz pamiętał? Dokąd kryć będziesz przede mną oblicze?2 3 Dokąd w mej duszy będę przeżywał wahania, a w moim sercu codzienną zgryzotę? Jak długo mój wróg nade mnie będzie się wynosił? 4 Spojrzyj, wysłuchaj, Panie, mój Boże! Oświeć moje oczy, bym nie zasnął w śmierci, 5 by mój wróg nie mówił: Zwyciężyłem go, niech się nie cieszą moi przeciwnicy3, gdy się zachwieję. 6 Ja zaś zaufałem Twemu miłosierdziu; niech się cieszy me serce z Twojej pomocy, chcę śpiewać Panu, który obdarzył mnie dobrem.

Gość Barbaro!
trochę dużo tych psalmów. Rozmywam się. I topię w upale. Musisz być wierząca chyba? Wracam do pracy ściskając Cię kobieco na odległość. Trzymaj się dziewczyno! I nie poddawaj

A tu jeszcze jeden psalm - ostatni na dziś POWSZECHNE ZEPSUCIE - już król Dawid zauważył, że ludzie zepsuci są i tyle. Przeczytajcie sobie - to koniec psalmów na dziś - żebyście nie myśleli sobie , że cały dzien tu będę siedzieć. ZNOWU BEZ RENTY i zabawiać wam psalmami. Ale wiecie powiem wam coś - ta Janina była chora umysłowo. Ona Hiobem na mnie się zrobiła? Ona się miała zrobić KRÓLEM DAWIDEM - tyle jej zostało. Hiobem - to mnie urządziła ta stara szatanica. I wiecie jak ktoś tak na was a to nie ma sensu - choć czy to nie miało sensu? Ale ja miałam się na nią zrobic BELZEBUBEM - nie umiałam. Bo wiecie W SUMIE waliła we mnie krokodylem i sie nie dam - co za szmata - bo mam rodowod od zwierząt - no rzymski - od św. Elzbiety i wilków co założyły Rzym - tak ojciec mi dał. BEZNADZIEJNIE. I tak mam spieprzone życie. Miałam mieć inny rodowod, ale mnie nie oddali do Anglii W SUMIE byłam od tego Hioba, byłam. I nie dała mi rady bo matmy nie miała. Dlatego się trzymała św. Patryka I MOGŁA tylko miała mieć rację. A MIALA? I tyle. Tyle ile sie dowiem. ŻADNEJ - a w Korfantym też i tyle :( Mówi głupi2 w swoim sercu: Nie ma Boga. Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, nikt nie czyni dobrze. 2 3 Pan spogląda z nieba na synów ludzkich, badając, czy jest wśród nich rozumny, który szukałby Boga. 3 Wszyscy razem zbłądzili, stali się nikczemni: nie ma takiego, co dobrze czyni, nie ma ani jednego. 4 Czyż się nie opamiętają wszyscy, którzy czynią nieprawość, którzy lud mój pożerają, jak gdyby chleb jedli, którzy nie wzywają Pana? 5 Tam zadrżeli ze strachu, gdyż Bóg jest z pokoleniem sprawiedliwym. 6 Chcecie udaremnić zamiar biedaka: lecz Pan jest jego ucieczką. 7 Kto przyniesie z Syjonu zbawienie Izraela? Gdy Pan odmieni los swego narodu, Jakub się rozraduje, Izrael się ucieszy4.

Nie będę Cię obściskiwać bo nie jestem ZBOCZEŃCEM chociaż? Może masz sczere intencje choć na kafe? Co tu jest szczere? Jedyna szczerość tutaj to POWSZECHNE ZEPSUCIE, ale to jeszcze jest nic i tyle. To jeszcze jest nic. A to KEW moje tu - oni są moralni, ale czemu i z czego żyją. Bo to są skomplikowane rzeczy i tyle. Ale to nie moja sprawa zasadniczo i tyle :(

sram pochwą, i tyle

Napisałam wam 8 psalmów i to coś oznacza. I nic byle jak tylko wszystko przemyślałam i mogę właśnie tutaj pisać dalej. O CZYM? O RZYMIE. Żebym dostała moją rentę w końcu. A czemu o Rzymie? Bo mam rzymski rodowod i mam swoje powody. No nie wiem jak miałam pokonać Janinę S. Miałam na nią ruszyć. ALE Z CZYM? Z MIECZEM - i tak mnie za nia chcieli zabić i tyle. Z tarczą i mieczem - nie rozumiałam tego. I tyle. No wiecie - zeszłam jej jednak z drogi bo dostałam negatywną ocenę pracy i zwolnienie dyscyplinarne, ale NIESŁUSZNIE jednak nikt nie stanął po mojej stronie - Zielone Światki cenniejsze tylko wiecie oni NIE POWINNI być w Korfantym. Uczyć w szkole mogą ale PATRON. I powiem wam po Piłsudskim powiesiła się jedna doktorantka z polskiego i powiesił się rektor uczelni NIĄ!!!! Dokładnie nią. I sie w tym Korfantym mnie nie dali. To oni tak, a ja długie szczęśliwe życie? No i wyrzut z Korfantego i ze szkoły za brak znajomości Piłsudskiego i historii Polski na przykład. To są oni. I koniec. No a co ma z tym wspólnego janina? I tyle :( Bez przesady - kto komu kazał wiecie dzwonić za moją dupą do Holandii i mnie obgadywać od BEZZĘBNYCH PIJACZEK? Czy wy jesteście normalni? Bo teraz wszystko by bylo na tę laskę i tego rektora. A to są CHORE NA ŁEB MODERATORKI - bezmyślne cioty - tu na kafe. I mają pełno ludzi na sumieniu. Z taką Janiną się zadawały? I mogły ale na forum i koniec. Tam poszedł magazyn borówek, szefostwo amazona - czy wy macie wszystkie klepki na miejscu? Kto by sie zadawał z Janiną S inaczej niż pisz se tam coś głupia wariatko - i tyle :(

To nie są bzdury tylko modlitwy - mogę żałować jeśli ktoś na przykład śmieje sie że je tu dałam. Ale jest psalm POWSZECHNE ZEPSUCIE i co mogę zrobić w związku z tym? Co mogę zrobić? To wszystko. NO CO MOGĘ ZROBIĆ??? Nie wiem. Mogę sie modlić żeby ludzie byli trochę lepsi. PO TO ŻYJĘ. Na niektórych nie mam wpływu, a może powinnam np. królowa Bona - od 2 lat nie mam renty przez nią, żyć za co nie mam. BO ONA SE WYMYŚLIŁA FIGURĘ na władzę i całe życie mi i babci zniszczyła. A po co mi studia w polsce? Wali wam na łeb. Tylko wilki sie tu nadawały i macie kościoły - ale to historia bo oprócz tej historii i KASY ,że im bulicie to nic poza tym. I jeszcze franciszkanin z Zielonym Świątkiem na mnie w KORFANTYM i bez pracy wiecie na wiele lat I OSZCZERSTWA, że np. nie mam powołania i miałam odejść ze szkoły. A ci księża mają powołanie. NA PEWNO :(

W sumie wiecie ZA RODOWODY wyleciałam z tej pracy KAŁEM I MOCZEM. I tyle myślę o całości. Przez to sie nie dam - RENTA I KONIEC> GDZIE JEST MOJA RENTA!!!!GDZIE!!!!??? 😡😡😡😡

Na razie ide ale znowu wrócę i wiecie ja myślałam że tam trzeba mówić w tym Korfantym właśnie nie - ci uczniowie sami sobie powinni mówić i to jest Korfanty. Trochę można ale bez znaczenia i tyle. Bardzo skomplikowane, ale wszystko pasuje. I w takiej szkole z taką metodą wiecie nauczania wyleciałam za BRAK POWOŁANIA DO PRACY NAUCZYCIELSKIEJ no wiecie co - dobra ale nie takie papiery. No normalnie jak ŚWIRUSKĘ i tyle :( I tak będę BIBLIĄ wyrzucać Zielone Świątki z pracy tak jak oni mnie wyrzucili i wiecie ANI mi nie dali doktoratu dokończyć, ani mi nie dali kredytu żebym mogła odejść, zabili SZATANEM 1 ucznia i zaczęli mnie w Holandii gnoić. JA ICH NIENAWIDZĘ i wszystkich ich wykończę to moja misja. ZA MOJE ŻYCIE i im udowodnię WSZYSTKIM że sie mieli nie porównywać - rodowodow spieprzonych nie macie - nie porownujcie sie. Ten uczen zrobil sie ryba - no rybą z Rzymu - co prawda TYBER tam jest, no ale... i tyle :( No a wiecie ja jestem zła o bezrobocie? Gdzie moja renta? Co ja mam robic? Ten Mengel po mnie jedzie GOWNEM I MOCZEM 40 rok, renta na poczcie GNIJE wiecie. I tyle - nie ma i koniec. Pożałujecie tego znęcania się gnoje i gnojówki :(