Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa niejadek

DZiewczyny,czy to normalne w ciazy? 31 tydzien i ani grama wiecej

Polecane posty

Gość mamaaa niejadek

Jestem w 31tyg i nic nie przytylam,dziecko rozwija sie dobrze,wyniki w normie a ja po prostu nie chce jesc,dzis zmusilam sie tylko do 1kanapki-silą,dzis po wejsciu na wage zauwazylam kilo mniej.. Jestem slaba,nic mi sie nie chce...tylko bym lezala,zadnych zachcianek zywieniowych...

Gość mamaaa niejadek
wszystkie tyja po 30kg? zadna nic nie odpowie? martwie sie

nie wszystkie:) dobrze że z maleństwem jest ok:) a jak twoje wyniki badań??? maluch ciągnie wszystko od ciebie i dlatego nic nie tyjesz i chudniesz skoro nie jesz:( wiem że ciężko ale myslę że musisz znaleźć coś co będziesz jadla bo możesz nie mieć siły żeby maluszka urodzić:( teraz będzie dużo jarzyn owoców... może znajdziesz cos dla siebie:)

Gość nasuwa mi się smutna refleksja
denna prowokacja by przygnębić te które tyją 30 kilo ? akurat to czy tyjesz czy nie nikogo nie obchodzi ciebie też nie powinna interesować waga ale to co mówi lekarz po badaniu usg

Gość mamaaa niejadek
To nie jest denna prowokacja, w 1poprzedniej ciazy mialam nie lada apetyt,potrafilam zjesc cala pizze, zagrysc czekolada i popic litrem mleka..przytylam 25kg ale szybko wrocilam do swojej wagi. W tej ciazy na NIC nie mam ochoty,pilabym tylko wode..zastanawiam sie czy sa tu kobiety,ktore nie tyly a z dziecmi bylo ok? Boje sie o malucha..ja chcialabym jesc ale wszystko staje mi w gardle i przelknac nie moge..lekarz mowi trzeba sie zmuszac ale to nie takie poroste

Witaj. Ciesz się, że z dzieckiem OK. Ja w ciąży przytyłam 8kg. W tym mój syn ważył 4.300kg plus wody itp. Po wyjściu ze szpitala miałam 1kg na koncie. Uważam, że lepiej w tą stronę a nie 20-30kg do przodu. Ale najważniejsze, że dziecko jest zdrowe.

Gość mamapooodluszka
wg mnie to nie jest normalne, chyba ze przed ciaza wazylas 100 kg

Powiem Ci tak, ja w 20 tc miałam zaledwie pół kilogramy na plusie w porównaniu do wizyty miesiąc wcześniej i dalej nie minusie w odniesieniu do wagi z początku ciąży. No ale czas największego przybierania na wadze tuż przede mną. Fakt jak się nie ma apetytu, a ja nadal mam średni, tzn. jej ale mało, to się po prostu nie przybiera, albo minimalnie...Tylko wiesz ja jem, mało to mało bez obżarstw, ale jem. Lekarz mi powiedział, że dziś waga nie jest ważna, najważniejsze, że na USG jest ok, miewa pacjentki które zaledwie po kilka kg przybierają, ale to przeważnie te bardziej gabarytne.

A ja napisałaś w pierwszej ciąży miałaś inaczej, czyli raczej ok...no ale to prawda, musisz coś jeść, może chociaż owoce, warzywa, bo nie będziesz miała na nic sił, już nie masz.

Gość sisia-pisia
Mam taka znajoma,co przy pierwszej ciazy startowala z lekka nadwaga,a po drugiej jest z niej chuda szczapa. jakos wlasnie nieszczegolnie jadla. dziecko roslo,a ona malala i bilans wychodziltak mniej wiecej na zero.

pewnie że lepiej niz plus 30 ale jak tak dalej pójdzie zagłodzisz się :( gdybyś normalnie jadla i nie przybierała to inna bajka ale musisz sie przemóc bo jeszcze trafisz do szpitala:( odejmij teraz od swojej wagi przy porodzie min 5 kg a jak będziesz chciała karmić piersią to mleko będzie owszem ale wyciągnie z ciebie resztę tego co dobre:( padniesz dziewczyno fizycznie:( przed tobą jeszcze bite 2 mc a to dużo.. może koktaile sobie rób albo sama soki... nawal tam dużo... do koktailu daj normalna śmietane i dolej mleka żeby nie były same owoce... może takie przełkniesz:) ale jak dla mnie musisz cos robić....

Gość Mamuśka007
Mama niejedek - może z lekarzem pogadaj? Bo to nie jest normalne.

Gość sisia-pisia
Mam taka znajoma,co przy pierwszej ciazy startowala z lekka nadwaga,a po drugiej jest z niej chuda szczapa. jakos wlasnie nieszczegolnie jadla. dziecko roslo,a ona malala i bilans wychodziltak mniej wiecej na zero.

Gość Mamuśka007
Ale to i tak nie jest normalne. Osteopotoza murowana za parę lat :/.

Gość tez mamamaa
Ja tez mialam tygodnie bez apetytu ale jak tylko zobaczylam ze mi na wadze ubylo to staralam sie jesc wiecej , nie mowie zeby przytyc 20-30 kg ale chociaz te 10kg mi po porodzie - po wyjsciu ze szpitala - spadlo 8 kg, 2 kg w ciagu nastepnego tygodnia teraz karmie juz kilka m-cy i jestem -3kg z dzieckiem ok - moze miec i wage ponad 4 kg ale jak Twoj ogranizm sie posypie to juz inna sprawa , kiedys to niestety moze wrocic do CIebie :/

Gość tez mamamaa
ogolnie prztylam 14kg

Gość kjdialfkfjl
Nie przejmuj się, ja mam taki sam problem. Ja jestem w 29 tyg i na początku ciąży schudłam 5 kg. Teraz w ostatnim miesiacu przytyłam 1,5 kg. W ogóle nie chce mi się jeść robię to na siłę, bo mam wyrzuty że głodzę moją kruszynkę. Ale malutka rozwija się i waży prawidłowo. Ja nigdy tzn. przed ciąża nie miałam "problemów" z jedzeniem i nie należe do chodzielców :)

Gość też na początku mało przytyłam
a ja do 30 tygodnia ciąży przytyłam 2 kg a później jeszcze 12kg po 6 tygodniach od urodzenia nie zostało nic ponad wagę wyjściową. Do tego ani jednego nowego rozstępu nie wiem jak to się stało (może smarowanie wazeliną dwa razy dziennie pomogło) bo brzuch miałam na koniec olbrzymi.