Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.Pelargonia

Dylemat Praca Dom Dziecko...Kariera...

Polecane posty

iouour " o to sie nie martwie, bo wiem ze od wychowania jest rodzic, a dzieci wychowuje sie prze cale ich zycie dopoki nie dorosną,a nie do czasu kiedy pojdzie do szkoły, i nigdy wychowania dzieci nie zwalallam na przedszkole czy szkołe.A rodzic nie mieszka w pracycałodobowo, ale kilka godz i po pracy zajmuje sie dziecmi,tak jak i po przyjsciu dzieci ze szkoly rowniez proces wychowacwyz powinien wystepowac A ze maly gowniarz robi histerie w sklepie no to sorry, ktos mu dal na to przyzwolenie najwyrazniej "Mama Nasturcja " niestety chcialabym ogóniac, ale widze u siebie w pracy jak sie zachowują kobiety po urodzeniu dziecka, ktore siedzialy z nimi kilka lat, i jaki zakres tematow w ich kanonie wystepuje.No koszmar i meczarnia.Temat dzieci dzieci i jeszce raz dzieci, a na normalne dorosle,poważne tematy to nic, bo tylko temat pieluch,kolek i ich dzidzi jest priorytetem

Gość lela***
Ale rozumiem, że każdy jest innym, każda sytuacja życiowa jest inna i każdy ma wybór.

Gość jsnaj
A jeszcze skoro wyciągacie wrzeszczące dzieci w sklepie to dodam, że jest taki moment w rozwoju, że nawet najbardziej poukładane dziecko może zrobić taką szopkę. Zamiast pogardliwie prychać na rodziców lepiej poczytać o rozwoju dziecka.

Gość lela***
inny*

Gość jiojij
praca po znajopmosci? Przeciez podobno nie zatrudniaja matek z malymi dziecmi

"jidufiomjofd " moje dzieci są w zrównicowanym wieku i wiedz o tym że jakie bledy popelnilam u najstarszch takich nie popełniam juz u mlodszych,bo widze u nastoletnich co zaowocowalo a co było błędem

Gość lela***
Toksyczna, zazdroszczę Ci (w pozytywnym sensie) dużej rodziny:) Ja też bym chciała miec więcej dzieci - lubię być mamą:) Aczkolwiek nie sądze, by mi sie pieluch na mózzg rzuciły he he

"jsnaj " temat o dzieci rozdzierających sie w sklpie to nie ja zapoczatkowalam i nijak ma sie do danego tematu, bo oczywistym faktem jest ze rodzic ,ktory całodobowo zajmuje sie dzieckiem i nikt inny również nie rzadko miał przygode histeri publicznej wlasnego dziecka,wiec akurat nie stopniowałabym czy to ma wplyw ze babcia zajmuuje sie dzieckiem czy dany rodzic. Głupi przyklad i tyle

Gość jsnaj
"jsnaj A jeszcze skoro wyciągacie wrzeszczące dzieci w sklepie to dodam, że jest taki moment w rozwoju, że nawet najbardziej poukładane dziecko może zrobić taką szopkę. Zamiast pogardliwie prychać na rodziców lepiej poczytać o rozwoju dziecka." Toksyczna a czy ja skierowałam tą wypowiedź do Ciebie? Czy powiedziałam, że wynika to z faktu, kto ile siedzi z dzieckiem? Ani nie napisałam tego do Ciebie ani nie odniosłam takich zachowań do ilości spędzonego czasu z rodzicem. Przeciwnie napisałam, że to nie ma związku. Nawet to nie był przykład jak sugerujesz:) Czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość.

Gość Mamuśka007
Jeśli ta praca jest taka świetna i wymarzona, to załatwiłabym dziecku opiekę i poszła do pracy. A jeśli to praca, jakich wiele, to poszlabym, gdybym uznała, że to właściwy moment dla dziecka. Dla słabej pracy nie ma po co ciągać dzieciaka po żłobkach.

lela*** ja nigdy nie planowalam sporej gromadki dzieci, bo raczej za dziecmi zwlaszcza obcymi nie przepadałam,a w ciązy bylam trzy razy,pierwsza z blizniakami to od razu razy dwa na start,(calkowite dwa przeciwienstwa syn i corka) Mój mąż ma dwoje dzieci z poprzedniego związku więc gromadki jest U moich dzieci wystepuje duża rozbiezność wiekowa, wiec jest naprawde ułatwieie, bo starsze wiadomo zajmą sie sobą wy,nie potrzebują tyle uwagi i zainteresowania jak mniejsze,ktore trzeba miec bacznie na oku.Choć z małymi ściny nigdy nie było. "jsnaj" ja zrozumialam ze to nie bylo do mnie,pisalam ze glupi przyklad podal uzytkownik o dzieciach rozdzierającyh sie w sklepie,bo nikt mi nie wmówi, że dzieckiem co caly czas rodzic sie zajmuje ,nie odstawi takich scen

Gość Dziambeksonixen
Wypowiem się w temacie, choć dziecka nie posiadam. Ja trafiłam do żłobka jak miałam 6 miesięcy, wiadomo mama musiała wrócić do pracy. Potem było oczywiście przedszkole i szkoła. Żadna krzywda mi się nie stała, jestem osobą kontaktową, wesołą i towarzyską. Nigdy nie miałam problemów z nawiązywaniem kontaktów. Czasów żłobka nawet nie pamiętam. Przedszkole wspominam bardzo dobrze. Zabawy z kolegami, różne bale, zabawy na placu zabaw. Z moimi rodzicami miałam i mam bardzo dobry kontakt. Uważam, że dziecku nic się nie stanie jeśli zostawisz je pod opieką wyspecjalizowanej kadry. A po pracy możesz nadrobić bawiąc się z dzieckiem, zabierając je np na spacer, plac zabaw itd. Moim zdaniem powinnaś spróbować, bo oprócz spełniania się w roli mamy , powinnyśmy mieć też inne cele. Pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Więc przemyśl co jest dobre również dla Ciebie.

Gość Mama Bartka i Oliwki
Nie oddałabym 6-miesięcznago dziecka do żłobka. No, chyba, że byłabym samotną matką i miała nóż na gardle.

Gość sdsssd
żłobek to nic zlego

Gość nienienienienie!!
nie 6 tylko 18 miesiecznego napisala autorka..