Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana.19

Profil w LO

Polecane posty

Gość niezdecydowana.19

Mam pewien problem. Nie mam pojęcia, na jaki profil wybrać się w LO, dlatego proszę Was o radę. Zastanawiam się między biol-chem-ang a pol-his-wos. Uwielbiam biologię, angielski, historię i polski, nie przepadam za wosem, chemię średnio ogarniam, ale jeśli przyłożyłabym się to myślę, że dałabym radę. Nie lubię też matematyki. Ogromnie chciałabym być chirurgiem, ale dostać się na medycynę jest strasznie ciężko. Poza tym widzę się w zawodzie tłumacza, bo jak już wcześniej wspomniałam, kocham angielski. Poza tym bardzo lubię pisać, z polskiego jestem bardzo dobra, no ale ten wos... Mam mętlik w głowie, dlatego prosiłabym o małą pomoc w dokonaniu wyboru. ;)

Gość niezdecydowana.19
Szczerze mówiąc trochę bardziej przychylam się właśnie ku temu profilowi biol-chem, jednak boję się, że sobie na nim nie poradzę, poza tym medycyna to bardzo ciężkie studia i to mnie trochę odstrasza. ; )

Gość wild_one
Moim zdamiem biol- chem. Po maturze z dobrze zdaną biologią na poziomie rozszerzonym można dostać się na wiele ciekawych i przyszłościowych kierunków, nie tylko na medycynę. Jeśli chodzi o kierunki humanistyczne (np. filologia) to ciężko później z pracą. Szansę na przebicie mają tylko najlepsi. Życzę podjęcia jak najlepszej dla Ciebie decyzji :)