Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anetka_

Fabryka Maszyn Górniczych Niwka Sosnowiec

Polecane posty

Co się z nią stało ? ktoś wie coś na ten temat ? Czemu stoi pusta i nikt jej nie chce kupić ? Dlaczego z kopalni niwka modrzejów zrobiono nowoczesny Technopark a ten budynek stoi pusty ;/ byłyby z niego ogromne zyski bo ma dobrą lokalizację ...

Gość poszukiwzcz czesci do CAT D4E
a ja szukam czesaci do Cat D4E i przydałaby sie takie namiary ale cóż :(

Budynek ma aż 170 lat i ma swoją historię, ale pusty stoi około 20 lat ;/

Tam robiono maszyny górnicze bo naprzeciwko była kopalnia Niwka Modrzejów, ale potem ta kopalnia zbankrutowała, budynek jest wystawiony na sprzedaż ale nikt nie chce go kupić bo pewnie za dużo kasy na ogarnięcie go ;/ Ale jest to też przez to że mało ludzi wie o tym budynku bo cała Niwka (dzielnica) to troche zadupie.

Dodam jeszcze że budynek ma bardzo ciekawą historię, nawet się nie spodziewałam i nie zastanawiałam przechodząc obok niego milion razy :) Gdyby znalazł się jakiś dobry inwestor i dobrze zagospodarował, byłoby pięknie ... co o tym myślicie ?

Sosnowiec jest wielkim miastem. Centrum jest daleko od tego budynku, aczkolwiek miejsce w którym stoi ta Fabryka jest miejscem bardzo ruchliwym, jest położony przy przystanku autobuwowym, naprzeciwko jest przystanek tramwajowy, obok budynku stoi Biedronka, ludzi jest mnóstwo, jeszcze są apteki, biblioteka, a nawet Kościół w pobliżu .

Fajnie by było gdyby ktoś to ogarnął, powstałyby nowe miejsca pracy, ludzie w końcu mieliby dostęp do jakiś usług bo na tej dzielnicy nie ma praktycznie NIC oprócz Wyższej Szkoły Medycznej, podstawówki i gimnazjum.