Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boże głodze swoje dziecko

Co dajecie jeść swoim 10 msc dzieciom ? PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

moja córka 30 maja skończy 10 msc i dzisiaj je tak: 7 : 00mleko 10: mleko + kasza zbożowa 13:30 obiad (ryż kurczak brokuł seler koper i chyba kalafior) 15: banan potem mleko i mleko zastanawiam się czy pownnam ją karmić jakoś inaczej ? czy mogę jej już podawać normalne kanapki ? czasami dam jej chlebek z małsem i szynką wcinała aż miło było patrzeć ale stwierdziłam że to za wcześnie ;/ i planuję jej dawać posiłki tak : 7 mleko + kasza zbożówa 10 : kanapka z masłem i szynką ? czy może szynkę sobie darować ? i potem obiad ? owoc mleko mleko proszę pomóżcie

i daję jej co 2 dzień pół żółtka do obiadu a może powinnam jużdawać całe ? aha i powiedzcie jak robi się jajecznicę na parze ?

Gość dobrze karmisz ale mało
urozmaicone to jedzenie... 3 posiłki mleczne, idealnie, owoc (czemu tylko banan?) i warzywa z mięsem (ale czemu tylko to, co wymieniłaś, innego mięsa i innych warzyw nie dajesz?)... żółtko podajesz? a kanapeczki spokojnie już możesz dawać, co do szynki, to jeśli masz na myśli wędlinę ze sklepu, to ja bym sobie raczej darowała

Gość dobrze karmisz ale mało
aha, dopisałaś, że dajesz żółtko co do jajecznicy - białko ponoć po 11 miesiącu, ale ja właśnie swojej 10-mc córce dziś dam po raz pierwszy jajecznicę na parze :) jak się ją robi - normalnie, bierzesz garnek z gotującą się wodą, na nim stawiasz miseczkę albo głęboki talerz, wbijasz jajko, trochę dobrego masła i mieszasz aż do uzyskania konsystencji, jaką sobie życzysz (mniej lub bardziej ściętej)

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
zamiast kurczaka to dawaj mieso z indyka jest zdowsze, możesz też spokojnie cielęcinkę;)

Gość nawet nie podziękuje małpa
:O

ni eno oczywiście że nie daję tylko banana dostaje również inne owoce jabłko morela brzoskwinia jagoda gruszka inne podaję kurczaka ponieważ mam swojego takiego ze wsi :) podaję również wieprzowinę i rybę dostaje też biszkopta chrupki ale to akurat nie ma żadnych wartości... a kiedy mogę podać tą jajecznicę ? na śniadanie ? zamiast tej kaszy o 10 ? i potem po tej jajecznicy obiad ?

no, jajecznica na śniadanie to dobry pomysł, jest sycąca i dostarcza kalorii z rana na cały dzień he he

a co oprócz jajecznicy i chleba z masłem mogę jej jeszcze podawać na śniadanie ?

Gość AneTTaaaaaaaaaaa
Jezu, rusz głową :O

Gość Lbdod dniu
Ja mojemu daje jajecznicę tosty z masłem jogurt kaszke kanapki