Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ourbedsareburning

usuwanie niewielkich odstajacych pieprzykow

Polecane posty

Gość ourbedsareburning

mam taki problem, mam chyba ze 100 pieprzykow o srednicy od 4-7 mm, troche odstajace i na mojej jasnej skorze wygladaja bardzo brzydko wrecz oblesnie. Czy to da sie usunac? tzn ne chce usunac wszystkich tylko te ktore najbardziej mi przeszkadaja, uwierzcie mi, wstydze sie zaozyc bluzki na krotki rekaw nie wspominajac o bikini. Czy mozna to usunac, jak tak to gdzie, do kogo mam sie zglosic, ile kosztuje, itd. Wszystko co w iecie :)

Gość makalakaka
ja właśnie w przyszłym tyg idę usunąć dwa pieprzyki, zgłosiłam sie do dermatologa, na NFZ, ta dała mi skierowanie do chirurga, dwa tygodnie czekalam i bede miala problem z glowy:)

Gość sycomeback
jesli jestes ubezpieczona to u dermatologa za free ( powiedzz, ze sie powiekszyly, albo bola :P )

Gość ja poszlam usunąć
prywatnie dałam 200zł i usunęłam 4 duże 5mm na 5mm nożem elektrycznym. Jak chcialam usunąć na NFZ to najpierw 2tyg czekania do dermatologa,który miał mnie skierować do onkologa żeby ten zobaczyl czy mozna je usunać wiec odechciało mi się tego latania. Zalezało mi na czasie bo jednak nie można po usunięciu opalac tych miejsc. Prywatnie poszlam,zaplacilam i mialam tego samego dnia usunięte i jestem bardzo zadowolona

Gość ourbedsareburning
ja wlasnie chce usunac prywatnie, bo poejrzewam ze na nfz beda problemy typu latanie od lekarza do lekarza, a prywatnie troche doplace ale dostane, to co chce. A do kogo mam sie zglosic w takim razie? do dermatologa?

Gość ja poszlam usunąć
Nie nie na pewno nie do dermatologa. Zadzwoń do najbliższego szpitala i zapytaj kto u nich usuwa prywatnie znamiona i żeby dała Ci nr do tego lekarza. Zazwyczaj jest to chirurg specjalista od onkologii... Ja w moim miescie znalazłam cennik szpitala na str intern. i dlatego zadzwonilam. Umówiłam się z chirurgiem i miałam usunięte w ten sam dzien.

Gość gość
a ja proponuję wybrać się do kliniki medycyny estetycznej i usunąć pieprzyki laserowo, ja usuwałam w CDiME Amaryllis, szybko i bezboleśnie :)