Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k2_0

Plan Porodu

Polecane posty

Gość k2_0

Witam, Jestem studentką V roku położnictwa w Krakowie. W ramach pracy magisterskiej przeprowadzam ankietę na temat poziomu realizacji sporządzonego pisemnie Planu Porodu w Polsce i w Wielkiej Brytanii. Nadszedł już czas, w którym powinnam zanalizować wyniki moich badań, lecz ciągle brakuje mi ok. 30 ankiet. Ich zebranie nie jest niestety takie proste, dlatego jeśli któraś z Mam sporządzała przed porodem taki plan i chciałaby pomóc w przeprowadzeniu badań to proszę o wypełnienie anonimowej ankiety, która dostępna jest pod adresem: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDN6TnR5dERvSFFtMF9vcXduQy1fZ2c6MQ#gid=0 Dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam. Ola

ja nie robiłam bo nawet nie wiedziałam ale może któraś mama robiła do porodu w państwowym szpitalu i napisze czy to w ogóle ma sens czy lekarze i położne biorą to w ogóle pod uwagę i czy dzięki temu jest łatwiej:)

Gość Biec
Ile razy mamy to wypełniać?? Juz któryś raz widzę ta ankiete

Gość k2_0
Z moich obserwacji i dotychczasowych odpowiedzi wynika, że faktycznie wiele punktów w planie nie zostaje zrealizowanych, ale z drugiej strony część kobiet uważa, że plan im pomógł i że są z niego zadowolone. Myślę, że w Polsce jest jeszcze dużo do zrobienia. Możliwość spisania planu porodu funkcjonuje dopiero od roku, poza tym nie wszystko podczas porodu da się przewidzieć, więc trudno oczekiwać, że taki plan od razu będzie w pełni respektowany i realizowany. Wprowadzenie nowych standardów do polskich porodówek to poważna zmiana, ale widać że coś zaczyna się zmieniać i idzie w dość dobrym kierunku, chociaż jak wiadomo, nie wszystko jest i będzie idealne.

Gość k2_0
Biec, wystarczy jeden raz i dziękuję Ci za wypełnienie. Niestety dalej brakuje mi ankiet, więc ciągle staram się utrzymywać temat na tapecie. Mam nadzieję, że już niedługo, chociaż sam temat planu porodu uważam za wart dyskusji.

Gość miszkowata
Wypełniłam.

Gość Być mkoj
ja nie wypelnie bo niestety planu porodu nikt mi nie zaproponował nawet:-/

Gość maaaamaaaa
Wypełnione :)

Gość k2_O
miszkowata i maaaamaaaa dzięki :) :) Być mkoj - nie jesteś jedyna, w Polsce plan porodu nie jest jeszcze bardzo popularny

Gość k2_O
To pewnie po takiej wizycie większość kobiet decyduje się pisać plan porodu. Majoweczka09 pisałaś w takim razie też? :)

Ja tez mieszkam w uk w zeszłym roku rodzilam i niestety nigdy nic nie słyszałam o planie porodu

Gość K2_O
Czyli wygląda na to, że chociaż w UK plan porodu jest popularniejszy niż w Polsce, to też jest trochę do zrobienia

Gość globmistrz
Analizy statystyczne do prac dyplomowych ONLINE Pełna obróbka danych ankietowych (wykresy, charakterystyki liczbowe, korelacje), analizy statystyczne wyników badań, weryfikacja hipotez, pomoc w statystycznym formułowaniu problemów badawczych. Pomoc odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi. Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 7 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych. Zapraszam gg 4593140 globmistrz@tlen.pl analizy-statystyczne.host77.pl