Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unquiet

czy to ciążą?

Polecane posty

Gość unquiet

okresu nie ma od 12 dni (zdarzało się już tak, ale w sytuacjach kiedy nie miałam obaw o bycie w ciąży), kilka dni przed spodziewaną miesiączką dostałam krwawienia, które na moje oko okresem nie było, wyglądało mi to na krwawienie po stosunku z tytułu nadżerki, natomiast lekarz stwierdził, że to okres. Sytuacja powtórzyła się kilka dni później, znów krwawienie, takie samo jak poprzednie, okresu brak. Test bhtcg robiony w trakcie "krwawienia" i apteczny z moczu 8 dni po terminie spodziewanej miesiączki-oba negatywne. Wizyte u lekarza mam dopiero za dwa tygodnie. Proszę o pomoc.

Gość unquiet
były juz dwa i oba negatywne. ostatni w poniedziałek, planuje za kilka dni powtórzyć, ale okresu nadal nie ma.

Gość vecchietta
skoro beta wyszla Ci negatywna to znaczy, ze nie jestes wciazy...poczekaj cierpliwie na wizyte u lekarza...jezeli w miedzy czasie nie dostaniesz miesiaczki powtorz test

Gość unquiet
tylko problem w tym, że bhtcg zostało wykonane dość wczesnie, tj. pięć dni po ostatnim stosunku (z zabezpieczeniem wszystko ok), jedyna ryzykowna sytuacja mogła wystąpić jakieś 10 dni przed wykonaniem testu...czy bhtcg wykryłoby tak wczesną ciążę? czytałam, że test ten powinno się wykonać jakieś dwa tyg. po zapłodnieniu. dziękuje za odpowiedź.