Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh

Jesteście za aborcją?

Polecane posty

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh

tak jak w temacie.

Gość już wszystko wiem
cały czas

Gość mngdg
ja jestem przeciw. ale kto co robi to jego sprawa i jego wybór. tylko razi mnie że niektóre kobiety się tym chwalą.

Gość mała suczka
jestem zdecydowaną przeciwniczką aborcji. Istnieje dużo rozwiązań: -dom dziecka -rodzice zastępczy -okno życia

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
dlaczego?

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
A co z kobietami, które nie mogą zrezygnować z pracy?

Gość już wszystko wiem
mała suczka, mam nadzieję, że sama zaadoptujesz przynajmniej jedno niechciane, a od aborcji uratowane!

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
już wszystko wiem Typowy katolik-hipokryta.

donvasylroma uwaza, ze aborcja jest konieczna, bo moga sie urodzic takiem tepe chuje jak np. Wy:)

Gość mała suczka
w Polsce jest naprawde bardo dużo małżeństw które z przyczyn naturalnych są bezpłodne, i które chcą mieć dziecko. Więc jeśli jakaś kobieta "wpadła" to niech nie zabija! A zapewni dzieku "normalna rodzine"

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
donvasylroma albo ty :D

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
mała suczka to czemu nadal domy dziecka są przepełnione? i skoro tak bardzo pragną dziecka, to dlaczego wybierają te najmłodsze a nie adoptują takiego np 14 letniego?

Gość kljhnkln
to czemu nadal tyle dzieci jest w domach dziecka? skoro jest tyyyyyle par, ktore chca zaadoptowac

Gość już wszystko wiem
w Polsce bezpłodne małżeństwa wcale nie mają ochoty adoptować niechcianych dzieci, zadaj sobie trudu i poczytaj statystyki, każde z tych małżeństw do upadłego walczy o własne dziecko za pomocą in vitro

Gość fgfdghfdhhhhhsgfh
już wszystko wiem zgadzam sie :)

Gość mała suczka
jeśli chodzi o aborcje zawsze znajdą się ludzie którzy będą "za" i "przeciwko" Na ten temat nigdy nie będzie jednej opini

Ponoć wiele dzieciaków z domów dziecka ma nieuregulowaną sytuację prawną i niestety nie można ich adoptować... A ludzie jeśli już chcą adoptować dziecko, to tylko zdrowe niemowlę, wiele starszych dzieciaków na adopcję nie ma szans, przykre.

Gość mała suczka
fgfh..... Dlaczego domy dziecka są przepełnione? Dlatego że albo: -procedury prawne bardzo długo trwają i wleką się latami -albo biologiczni rodzice nie chcą zrzec się praw rodzicielskich

Gość już wszystko wiem
teraz odwracasz kotka ogonkiem

Gość mała suczka
Wina leży w "prawie"

Gość wefwefefef
wkurza mnie to gadanie - "mozesz urodzic i oddac do domu dziecka". Czy tylko ja jestem taka, ze nie chce miec dzieci i absolutnie nie chce byc w ciazy?ciaza mnie obrzydza i nie mam najmniejszego zamiaru w niej chodzic tylko po to,zeby zostawic gdzies pozniej to dziecko. Jakby nie było to moje ciało i mój wybor, zabezpieczam się, ale wiadomo ze nic nie jest w 100% pewne, nawet podwiazanie jajowodów.

Gość A prawda jest taka, że...
tak.

wefwefefef: mam bardzo podobne odczucia, sama myśl o chodzeniu w ciąży jest dla mnie straszna, tak samo jak poród i powiązane z tym komplikacje i życiowy zamęt. Podziwiam poniekąd kobiety które decyduja się oddać i urodzić - ja bym się chyba na to nie zdobyła.

w niektorych przypadkach- zdecydowanie a ogolnie to nie interesuje mnie kto co robi, ich sprawa ich zycie i ich sumienie, byle tylko nie dudnily na prawo i lewo, bo np z takiej wpadki to mi sie che tylko smiac, ewentualnie z tego ze ktos powie ze zapomial sie zabezpieczyc - w takich przypadkach aborcje wykonalabym na matkach, bo mamy 21 wiek, kazdy ma mozg a wpasc nie jest wcale tak latwo przy antykoncepcji jaka jest dostepna

Gość kljhnkln
mała suczka jestem zdecydowaną przeciwniczką aborcji. Istnieje dużo rozwiązań: -dom dziecka -rodzice zastępczy -okno życia mała suczka fgfh..... Dlaczego domy dziecka są przepełnione? Dlatego że albo: -procedury prawne bardzo długo trwają i wleką się latami -albo biologiczni rodzice nie chcą zrzec się praw rodzicielskich przeczysz sama sobie 🖐️