Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnkaNiecierpliwa

cytologia

Polecane posty

Gość AnkaNiecierpliwa

mam pytanie. czy podczas badania cytologicznego ginekolog może od razu stwierdzić czy jest nadżerka? wycinek pobiera aby wykryc ewentualne zapalenie czy komórki rakowe, jak wykrywa się nadżerke?

Gość AnkaNiecierpliwa
pytałam o nadżerkę nie o wyniki cytologii

Gość merefe
Nadżerka jest widoczna gołym okiem ale często jest to zwykła ektopia, nie wymagająca leczenia.

Gość AnkaNiecierpliwa
merefe jeszcze mam jedno pytanie..czy wystarczy włożenie wziernika aby wykryć nadżerkę? i czy przez wziernik dziewiczy też zostanie ona wykryta?

Gość AnkaNiecierpliwa
mam taką sytuacje że leczyłąm się z bakteryjnego zapalenia pochwy od stycznia..w tym miesiącu zmieniłam ginekolog- na prywatną..niby w wynikach zapalenia już nie ma ale mam cały czas przeźroczysto-białawe bezwonne upławy które wywołują duży dyskomfort..Nowa ginekogog przepisała mi leki które miały te upławy zwalczyć, ale kończe kuracje a upławy jak są tak są, nie wywołują swedzenia pieczenia, jedynie dyskomfort-mokro i lepko..przed zapaleniem tak nie miałam...nowa gin wkładała mi wziernik dziewiczy mówiła że widac szyjke macicy o nadżerce jednak nic nie wspomniała czy tam jest czy nie ma..mecze sie tak długo z tymi upławami że zastanawiam sie czy przypadkiem nie mam nadżerki skoro pochwa jest niby czysta...