Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marietta09

odstawienie tabletek

Polecane posty

hej mam pytanie od października biorę tabletki midiana i brała je do końca kwietnia, natomiast od maja je odstawiłam. chciałabym się dowiedzieć czy teraz jestem bardziej podatna na zajście w ciążę?

Gość lody czekoladowe..
tak, bo tabletki hamują owulację, a kiedy odstawiasz tabletki zwczyajnie, ze tak powiem, następuje zwolnienie blokady... :P

a mam jeszcze jedno pytanie czy gdybym zaszła teraz w ciążę to przez fakt, że długo je brałam to miałoby jakiśwpływ na dziecko?

Gość madziulah
i zaraz po odstawieniu jest większe ryzyko ciąży mnogiej :)

teraz właśnie w rodzinie moja kuzynka urodziła bliźnięta. jak znią rozmawiałam to mówiła że rok przed zajściem w ciążę odstawiłą teabletki żeby tzw, oczyścić organizm a mimo to urodziła bliźnięta i tego się właśnie boję :(

Gość lody czekoladowe..
nie ma to zadnego wpływu na dziecko, jesli odstawisz zanim zajdziesz w ciaze to oczywiscie ze nie ma, przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo a jesli chodzi o ciąze mnogą po odstawiniu to ponoc to prawda :)

to już się boję, tabletki biorę już od około 2 lati teraz chciałam je odstawić na jaki czas bo ostatnio źle się czuję i nie wiem od czeg więc zaczełam od tabletek..

Gość madziulah
ja odstawiłam tabletki w styczniu. Lekarz zalecił 3 miesięczną przerwę ze względu na ryzyko ciąży mnogiej i teraz na szczęście jest tylko jedno maleństwo :)

ja z jednej strony chciałabym zajść w ciążę ale z drugiej bardzo się tego boję mimo ż mam 23 lata :(

Gość madziulah
ja bardzo chciałam i udało się w drugim cyklu starań (w kwietniu). I powiem ci że ja cały czas się boję, ale te obawy raczej dotyczą tego czy z maleństwem wszystko dobrze, czy się rozwija, czy bije serduszko ...

właśnie tego się boję czy po odstawienu tabletek i zajściu w ciąże będzie wszystko ok z dzieckiem, bo nie wybaczyłabym sobie gdyby przez to że brałam tabletki coś mogłoby dolegć dziecku:(

Gość madziulah
to że zażywałaś tabletki nie zaszkodzi dziecku ale dla spokoju warto zrobić sobie przynajmniej te 3 miesiące przerwy:)

a miałyście może problem, że po odstawieniu tabletek mdliło was, i były bóledołu brzucha nie mocne ale jednak męczące przez kilka dni

i nie wiem czy sobie wmawiam objawy ciąży czy może coś jest na rzeczy z uwagi na to że jak brałam tabletkiosttni miesiąc to byłam bardzo przeziębiona i brałam siln antybiotyki natomiast kochaliśmy się normalnie bez dodatkowego zabezpieczenia a w między czasie zdarzył mi się zapomnieć o jedenj czy 2 tabletkach albo wziąć po kilku godzinach spóźnienia

Gość madziulah
wiesz, nigdy nie ma 100% pewności zwłaszcza gdy sie pominie tabletki. Poczekaj do dnia miesiączki i jeżeli nie przyjdzie to zrób test. A co do objawów o które pytasz to ja ich nie miałam po odstawieniu ale gdy zaszłam w ciaże to często mi towarzyszą :)

dziękuje bradzo za odpowiedź choć za bardzo mne nie pocieszyła :) ale i tak jestem wdzięczna za poświęceie czasu. i powodzenia pry okazji życzę

Gość bialamasajka
Wydaje mi się, ze nie powinno mieć na to wpływu. A starasz się o dziecko? Jeśli nie to pamiętaj by się zabezpieczać chociażby prezerwatywą. Możesz też określać swoje dni płodne np mikroskopem owulacyjnym. W razie jej pęknięcia będziesz wiedziała czy jest możliwość zapłodnienia czy nie

starać się nie staramy o dziecko ale gdybym zaszła to źle by nie było tylko na razie sami zdecydować się nie możemy ...