Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamuśka2012

OSKAR - imię dla chłopca - co myślicie ?

Polecane posty

Gość thankyoupain
tak :D

Gość treole morele893i
mnie się nie podoba, znam wiele ładniejszych

Gość return on investment
a dla corki eurowizja :D tandetne

Gość najpiekniejsze!
:D Tak ma na imie moj syn. Jest moim zyciowym Oskarem :D Imie miedzynarodowe, krotkie, latwe do zdrabniania (wazne dla mam :D)

Gość Modnych
Super imię mój syn ma na imię oscar tylko przez c bo nie mieszkamy w pl ale naprawde super imię :-)

Gość freeee
Tandetne i denne imie .

Gość gość
Imię ładne czy nie to kwestia gustu. Ale czemu zaraz tandetne? Myślicie, że ktoś tak daje dziecku na imię, żeby kojarzyło się z nagrodami filmowymi? To inię germańskie, tak często nazywali się władcy skandynawscy, imię jest też popularne w USA, Wlk. Brytanii, Hiszpanii, Francji. W Niemczech uchodzi za imię nieco staroświeckie - coś jak u nas Antoni czy Franciszek. A moje zdanie? Ładne imię dla faceta z charakterem :-) Męskie, nie za długie, nie za miękko brzmiące. Nie musi się wszystkim podobać.

Gość gość
Niestety mi sie kojarzy z jakimś parobkiem z książki "Dzieci z Bullerbyn"

Gość gość
Tandetne i denne imie . x i dlatego wyszukujesz tematy sprzed 4 lat?

Gość gość
Mi z parobkiem kojarzy się Antoni czy Jasiek (czy to poważne dla faceta tak się nazywać?) i nigdy nie dałabym tak na imię swojemu synowi, ale wcale nie z tego powodu. Po prostu nie podobają mi się te imiona i tyle. Ale z pewnością nie są tandetne.

Gość gość
To dziwnie ci sie kojarzy bo w Polsce nie ma parobków raczej a Antoni i Jasiek to prędzej sie kojarzą z dawną literaturą polską lub jakimś starym filmem. Z pewnością są bardziej odpowiednim imieniem dla kogoś kto mieszka w Polsce. Wasze rozkapryszenie w doborze imienia dla dziecka w warunkach polskich jest pretensjonalne i groteskowe, a wstręt do wszystkiego co polskie świadczy o was że nie powinnyście tutaj mieszkać bo an to nie zasługujecie. To tak jakby jakiś Japończyk wymyślił dla dziecka imię Staś bo nie znosi skośnookich. To wszystko to są dziwne przeszczepy, które się u nas kiepsko przyjmują mimo że wy idziecie w zaparte i wolicie żyć światem iluzji. To że wasze dziecko będzie mieć imie obce to jeszcze nie sprawi że stanie sie cudzoziemcem. Może gdybyście wyemigrowały stąd na zawsze bez siedzenia na polskim kafe. To może w trzecim pokoleniu by już byli cudzoziemcy pełną gębą ale nie teraz i nie tutaj w warunkach polskich.

Gość gość
Fajne, wcale nie tak oklepane.