Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgyujyg

chcialabym miec idealna cere, czy to w ogoel mozliwWE?

Polecane posty

Gość jgyujyg

?

zależy jakie masz z nią problemy kiedyś miałam brzydką cerę a teraz mam ładną, więc się da trzeba tylko odpowiednio dobrać sposób dbania o cerę opisz jaką masz skórę twarzy, jakie problemy, w których partiach i jak pielęgnujesz ją - czym czyścisz, czym nawilżasz, co stosujesz, ile razy dziennie może coś wymyslimy :)

Gość lips90
tak,mikrodermabrazja raz w miesiacu i kwas hialuronowy w zastrzykach

Gość jgyujyg
mam pryszcze zaskórniki i popekane naczynka i to wszystko na całej twarzy :O myje olejkiem myjacym bezapachowym z biochemi urody i uzywam podkladu revlon colorstay to wszystko :O

Gość jgyujyg
w jakiej cenie ta mikrodermabrazja? a te zatrzyki to gdzie sobie robisz? nie za wczesnie ? 90 to Twoj rocznik ?

Gość bylabym pieknaaa
a mi co polecisz? mam piegi pryszcze w czasie okresu i blizny czerwone po tradziku? czy mikrodermabrazja mi pomoze? ile zabiegów aby byl widoczny efekt?

Gość jgyujyg
up

a tam mikroder... terefere trzeba odpowiednio dbac o skórę po 1 czyszczenie, po drugie tonizowanie, po 3 NAWILŻANIE (nie zuywasz kremu? to albo będziesz mieć suche placki albo pryszcze) podkłady zapychają, sa bez sensu polecam kosmetyki naturalne firmy just, krem san active - świetnie nawilża, redukuje pryszcze i przebarwienia niestety nie wiem czy dostepny w polsce ja miałam okropną cerę, masakryczną wręcz - pryszcze co jakiś czas, piegów multum, rozszerzone naczynka, pory, wągry jak dbam o skórę? czyszcze mleczkiem do demakijazu nivea, następnie tonizuję lub opłukuję wodą do tego krem nawilżający, polecam Just szwajcarski san avtive, albo malve ale dobre są też kremy nivea, nawet zwykły johnsons&johnsons (nie polecam garniera, sa do pupy) na lato filtr wysoki zamiast podkładu, lepiej uzyć kremu rozświetlającego, który aż tak nie zapycha polecam nivea natural beauty, albo vichy aqualia antiox fluid (alevichy testuje na zwierzakach) do tego na wypryski korektor antybakteryjny jak się buzia świeci, to przypudrować mineralnym pudrem 2-3 razy w tyg robię peeling jak miałam kiedyś mega napad pryszczy - stosowałam mydło siarkowe i mydło protex, nie wyszuszały bo uzywałam dużej ilości kremu nawilżającego, a naprawdę pomagały na wągry pomaga czyszczenie partii z wągrami 2-3 razy w tyg szczoteczką do żebów z np. mydłem znikają

pryszcze wyskakują (jeśli nie chodzi o jakieś zaburzenie mega hormonalne czy chorobę skóry) z powodu braku nawilżania brak nawilżania- skóra zaczyna wytwarzać nadmiar sebum wcale kremy wysuszające itd nie zlikwidują więc problemu polecam najprostsze kosmetyki, jedynie trzeba uważać by kremy nie były tłuste lepiej jakieś z lekką formułą, johnsons, albo nivea soft vichy normaderm próbowałam, nie pomógł w ogole natomiast faktem jest, że krem garnier (nie lubię tej firmy ale trzeba byc obiektywnym) taki niebieski, czysta skóra A chyba się nazywał - trochę likwiduje problem pryszczy i zaskórników niestety nie nawilża tak fajnie jak kremy stricte nawilżające wybaczcie chaotyczność, ale jestem w trakcie pracy

aha i ps odstawic chipsy, czekoladę, nutellę, colę itd a przynajmniej ograniczyć - te śwństwa rujnują cerę!!! trzeba o cerę dbać też od środka pić dużo wody/zielonej herbaty mozna łykać kompleks witamin, bratek w tabletkach

i ostatnie- czasem warto pobiegać, poćwiczyć, by się porządnie wypocić i usunąć toksyny, to też dobrze wpływa na cerę a do tej piegowatej pani - ja od kiedy używam kremu nivea natural beuty to nawet lubię swoje piegi inie przykrywam ich żadnym podkładem

a te zabiegi special u kosmetyczki pomagają od zewnatrz na chwile, później trzeba je powtarzać, powtarzac i płacić lepiej zadbać o skórę od wewnątrz uregulowanie gospodarki hormonalnej picie herbaty zielonej, wody z cytryną, samej wody bratek w tabletkach, witaminy A+E np. Capivit, te takie nawilżające, nie pamiętam jak się nazywały ograniczenie duże słodyczy sklepowych - masz smaka na coś słodkieg a nie chcesz brzydkiej cery? zrób sobie budyń, zjedz kawałek domowego sernika -ale nie jedz wafelków, ciasteczek, cukierków, tanich czekolad! nie pij chemicznych napojów, cola jest smaczna, ale niszczy Ci cerę, zrób sobie herbaty zielonej z łyżeczką miodu! peelingi sa BARDZO WAŻNE, można robić maseczki naturalne, np. z jogurtu, z ogórka (wybiela lekko)

Gość jgyujyg
aha :) dzieki :* a jaki korektor antybakteryjny polecasz?

Gość kjhgfdsfghjkl;
kurcze to mzoe moja cera jest taka okropna od tej kolo, chipsow i czekolady-kem to codziennie bo chyba sie uzaleznilam-tak samo jak od koli i nic mi tak nei smakuje na ona

szczerze? uzywam najtańszego, miss sporty, od wielu lat jest bardzo dobry próbowałam max factor, astor itd - i żaden nie był tak fajny, więc polecam naprawdę w przypadku kosmetyków często płaci się za nazwę a te tańsze okazują się najlepsze i mozna mieć w dooopie te miliardy specjalistycznych kremów wystarczy dobre mydło, mleczko do twarzy najzwyklejsze, krem nawilżający

no to na pewno powoduje jej zły stan odstaw te "dobroci" na 2-3 tygodnie i zaczniesz widzieć różnicę poważnie! wiem bo sama kiedyś jadłam tabliczke czekolady dziennie, paczke chisów i wyglądałam bznadziejnie teraz mi wyskoczy jeden pryszcz przed okresem, który szybko znika kiedyś jedząc śmieci byłam w kropki

no i ważna jest ta woda i zielona herbata, na prawdę, pij jedną butelkę wody 1,5l mineralnej niegazowanej i 2-3 zielone herbaty dziennie wracam do pracy, zajrzę tu jeszcze później pozdrawiam!