Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełna-nadziei

Nieregularne miesiączki.

Polecane posty

Gość pełna-nadziei

Witam. Zacznę od początku. Mam 22 lata i miesiączkuje od 1o lat. Z reguły były to regularne miesiączki, zawsze na czas. Ostatnią regularną miesiączkę miałam 15 Kwietnia i trwała przez 5 dni. 3 Maja dostałam zaś okres co nie było dla mnie normalne;/. Po wyliczeniach okres powinnam dostać 21 Maja mineło 7 dni a ja okresu nie mam. Czuje ból podbrzusza jak przy miesiączce. Staramy się z narzeczonym o dzidziusia, ale z Naszych starań nic nie wynika;(. Mam też małą nadżerkę. Więc mam takie pytanie co może być powodem takich nieregularnych miesiączek? Bo w ciaże nie wierzę, że udało mi się zajść. Straciłam nadzieję. Dziękuje i Pozdrawiam.

"3 Maja dostałam zaś okres co nie było dla mnie normalne;/. Po wyliczeniach okres powinnam dostać 21 Maja mineło 7 dni a ja okresu nie mam." Masz cykle 18-dniowe? Bo jeśli nie to jakim cudem powinnaś dostać okres 21. maja skoro ostatni zaczął się 3. maja?

Gość pełna-nadziei
Tak mam 18-dniowe.

Konsultowałaś z lekarzem tak krótkie cykle? Logicznie myśląc: Dni płodne wypadają Ci od początku cyklu do ok. 7 dnia cyklu, czyli głównie podczas miesiączki. Nawet jeśli współżyjecie podczas miesiączki to krew miesiączkowa nie jest sprzyjającym środowiskiem dla plemników.

Gość pełna-nadziei
Napisze tak wcześniej miałam cykle 26-dniowe. W Kwietniu to była moja ostatnia regularna miesiączka. Do lekarza wybieram się jutro. Zastanawiam się co może wpływać na tak nieregularne miesiączkowanie. ;/

Skoro do kwietnia miałaś 26-dniowe cykle to dlaczego twierdzisz, że masz cykle 18-dniowe? Długości cykli nie określa się na podstawie długości jednego, ostatniego cyklu. Przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne. Jeśli dobrze rozumiem to miałaś jedną nieregularną miesiączkę-tę, które pojawiła się na początku maja.