Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka84744777

Czy wyjdzie mi z tego ciasto na pizzę? Błagam pomocy!

Polecane posty

Gość Paulinka84744777

2 szklanki mąki żytniej razowej (tj. typ 2000) 20 g zwykłych, świeżych 2 łyżki Oliwera 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli Pyta, bo chcę mojej mamie zrobć jutro na obiad pizzę, ale nie wiem czy wyjdzie mi z mąki żytniej typ 2000 ciasto! Czytałam, że może nie wyjść! Czego mam dodać więcej żeby wyrosło? Drożdży? Oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Paulinka84744777
20 g świeżych drożdży*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizzow moscow
przede wszystkim cukier, bez cukru drożdże nie rosną. Nie masz pszennej mąki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sumer
podaję wypróbowany przeze mnie przepis na ciasto do pizzy w dodatku bardzo łatwy 1,5 szklanki mąki, pół opakowania drożdży instant dr.Oetker, 2 łyżki oliwy, pól szklanki letniej wody, pół łyżeczki soli, łyżeczka cukru Suche składniki mąka,drożdże, sól, cukier wymieszać w misce, dodać wodę i oliwę i zagnieść ciasto, odstawić na około 20 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia a potem uformować placek. Na placek nałożyć wcześniej przygotowany sos (pomidory bez skóry z puszki, ząbek czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz - zmiksować), na wierzch dajemy to co lubimy (szynka, pieczarki, oliwki, pomidor, papryka itp.) i ser tarty. Piec około 10-15 minut w temp. 200 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×