Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola76

Lesinelle a OB i ich skuteczność

Polecane posty

Gość Ola76

hej dziewczyny :) od miesiąca biorę Lesinelle powiem wam że czuję się ok, żadnych odczuwalnych skutków ubocznych. ale zrobiłam badania profilaktyczne krwi i moczu.okazało się że mam wysokie OB (nie wiem co to dokładnie oznacza,ale lekarka mi powiedziała że w organizmie jest jakieś zakażenie) pytanie czy to może być od tych tabletek.? Druga sprawa jaka mnie trapi co do tych tabletek to to że od czasu gdy je biorę nie mam orgazmu.Może nie słusznie łącze te rzeczy z tymi tabletkami ale może któraś miała coś takiego. chciałabym żeby też któraś wypowiedziała się o ich skuteczności.Bo mimo że je biorę nadal używam prezerwatywy bo boję się ryzykować. kolejna sprawa to ich cena za 2 opakowania zapłaciłam ponad 70zł !!! to drogo chyba. słyszałam że są tańsze tabletki. proszę o poważne odpowiedzi.

A w jaki sposób tabletki mogłyby spowodować zakażenie? Zastanów się raczej czy nie masz jakiegoś zęba do leczenia. Tabletki mogą jedynie sprzyjać grzybicy pochwy. Co do skuteczności to wszystkie tabletki dwuskładnikowe mają taką samą skuteczność. Jeśli stosujesz je według zaleceń i nie ma żadnych sytuacji, które mogłyby obniżyć skuteczność to w ciążę nie zajdziesz. Co do ceny to lesinelle jest to tańszy odpowiednik Yasminelle. O wiele taniej nie kupisz-kilka złotych. Generalnie szukaj w różnych aptekach. Jeśli jesteś z Warszawy to na moja super apteka kupisz za ok. 28zł za opakowanie.

Gość Ola76
dzieki za odpowiedz. tak jestem z warszawy ,gdzie jest ta apteka?

Gość Ola76
sorry ! wpadka hehe

http://mojasuperapteka.pl/ Musisz kupić przez internet, odbiera się w aptece na przeciwko Silver Screen przy Puławskiej. Możesz też sprawdzić w aptece na ul. Świętokrzyskiej/róg ul. Bagno. Tam z reguły tabletki antykoncepcyjne mają najtaniej w całej Warszawie, ale trzeba się pofatygować osobiście, żeby sprawdzić.

Gość Ola76
dzieki:) a mam jeszcze takie pyt. napisałaś że tabletki mogą sprzyjać grzybicy. wieć jak temu zapobiec? może jakiś suplement diety?czy on nie osłabi działania tabletek? a i jeszcze jedno . wiadomo ze tabl. w jakis spoób niszczą wątrobę . czy brac cos osłonowego?i czy to nie osłabi działania tabl.?