Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...nieznana...

Dlaczego aż tak długo spóźnia mi się okres..? Mam 16 lat...

Polecane posty

Gość ...nieznana...

Pierwszy okres dostałam w 2010 r. od tego czasu wszystko było ok ale od lipca 2012 okres spóźnia mi się już 10 miesięcy. Nie kochałam się z chłopakiem. Od paru miesięcy choruję na kamienie nerkowe może to przez to spóźnia mi się miesiączka? Jestem bardzo szczupłą osobą. W dodatku moje życie szkolne jest przepełnione w stres, w domu również nie jest lekko...Nie wiem co robić, może głupio to zabrzmi ale nie mam ochoty iść do ginekologa. Boję się , że może być coś nie tak , ze jestem bezpłodna albo coś w tym stylu..

Gość ...nieznana...
Do Perwersja - nie wie jeszcze jej nie mówiłam ale bardzo chcę mieć dziecko w przyszłości (oczywiście, jak już będę dorosła), chcę, żeby moje życie miało jakiś sens. Teraz póki co, nie mam nikogo- ani znajomych, ani drugiej połówki, boję się też, że ja sama zmarnowałam swoim rodzicom życie. Chciałabym po prostu móc dać komuś w przyszłości szczęście, być komuś potrzebna. Jestem odpowiedzialna, na pewno okazywałabym też swojemu dziecku wiele miłości. Nie rozumiem, skąd mam takie myśli, bo moje koleżanki wolą rozmawiać o ciuchach, imprezach itp. Mam świadomość tego, że sobie pomyślicie, że jestem trochę śmieszna. Wiem, że teraz coraz więcej osób nie może mieć dzieci, mam takie jakby dziwne przeczucie, że ja będę jedną z nich...

Jeśli będziesz zwlekać z wizytą u lekarza to wszystko jest możliwe. W Twoim wieku gospodarka hormonalna dopiero się reguluje, zwłaszcza, że miesiączkujesz dopiero od dwóch lat, więc nieregularne miesiączki nie są niczym szczególnym. Jednak 10 miesięcy to za długo. Powiedz o tym mamie, powinna zabrać Cię do lekarza. Trzeba sprawdzić czy nie ma jakiejś torbieli na jajniku itp.

Zbyt mała waga też może być przyczyną zaniku miesiączki, ale to musi rozstrzygnąć lekarz.

Gość ...nieznana...
Ok powiem. Ale Kamienie nerkowe nie mają wpływu na miesiączke ?

Gość ...nieznana...
Mam 175 cm wzrostu i ważę 48 kg. mało ale ile bym nie jadło to nie przytyję.. mogę bardzo szybko schudnąć ale ,. zeby przytyć to już jest problem..

Nie słyszałam o tym, że kamica nerkowa wpływa w jakikolwiek sposób na miesiączkę. Lekarz wie. ;)

Gość ...nieznana...
Ok. Dziękuję za radę.