Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miilii

odstawienie tabletek anty.

Polecane posty

Gość Miilii

Przez rok brałam tabletki antykoncepcyjne "ARTIZIA", jednak moje libido zmalało chyba do zera, tuż przez stosunkiem zero śluzu.. więc razem z moim partnerem stwierdziliśmy, iż odstawię te tabletki. Moje pytanie brzmi po jakim czasie będę "normalna", tzn długo będę musiała czekać na wzrośnięcie libida i śluz? Poza tym jakie są objawy odstawienia tabletek? co zauważyłyście u siebie po odstawieniu? to prawda, że maleją piersi? na wielu forach kobiety kłócą się o to, a jak było u was?

Gość gfgfgh
U mnie wszystko wróciło do normy po ok. 6 miesiącach...piersi podczas brania tabsów mi nie urosły więc i nie zmalały po odstawieniu.... okres trwa u mnie 3 dni - tak samo jak przy braniu tabsów - mimo, iz od 2 lat ich nie biorę....Tabsy brałam 10 lat i nigdy więcej!....

Podobnie jak organizmy różnych kobiet reagują indywidualnie na pigułki tak samo jest z reakcją na odstawienie. Jeżeli tabletki powodowały u ciebie tycie to teraz powinna waga nieco ci spaść. Jeżeli po nich schudłaś (to znaczy, że ułatwiały pozbywanie się wody z organizmu) teraz możesz nieco przytyć (bo już nie będzie wspomagacza). Natomiast wzrost libido czy nawilżenia pochwy jest trudny do przewidzenia.Podobnie z unormowaniem się cyklu. Zmiany u ciebie nie powinny być diametralne, ponieważ brałaś tabsy tylko rok.

Ja z nich zrezygnowałam na rzecz npr. Używam komputera cyklu cyclotest. Metoda tak samo skuteczna a dużo zdrowsza. PO tabletkach miałam okropne bóle głowy, huśtawki nastrojów i groziła mi zakrzepica. Cykl wracał do normy ok 5 miesięcy - był bardzo rozregulowany. Piersi bez zmian, bo w trakcie brania nie urosły

Gość artizia....
Sprzedam niepełne opakowanie Artizia. Brakuje 5 tabletek. Zainteresowane osoby prosze o inf skrobek@op.pl