Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kqjsihAUBDUABSJDBA

PRZEPISA NA BISZKOPT

Polecane posty

Gość kqjsihAUBDUABSJDBA

jam w temacie:p chce zrobic ciasto na biszkpcie z tryskawkami i glaratkA. tak na szybko:P niestety wsadziałm gdzies przepis a bez niego ciasta nie zrobie:P pomózcie!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 duże jajka 3 łyżki zimnej wody 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej niecałe pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy z wodą, dodajemy cukier, potem żółtka, na końcu przesiane mąki z proszkiem. Pieczemy 15-20 minut w 200-210 stopniach. Zawsze sie udaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale po co ten proszek
biszkopt się robi bez proszku do pieczenia, no i bez wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmh
5 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej Ubić pianę z białek, dodać cukier potem żółtka, na końcu po trochu mąki. piec w 160/170 stopniach przez 30-40 minut. Jak biszkopt na tort to trzeba go upuścić na podłogę z 0,5 metra, wtedy będzie równiutki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2 lewe ręce
niestety nie umiem piec biszkoptu, wiem że to podobno proste ale mi nie wychodzi piekę taki z torebki Dr. Oetkera bo jego nie da się zepsuć hehe ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 jaj szklanka cukru lyzka octu 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 szklanki maki bialka oddzielamy od zoltek. do zoltek dodajemy proszek do pieczenia i ocet. mieszamy czekamy az wyrosnie a w tym czasie ubijamy bialka na koniec dodajac cukier. kiedy bialka beda ubite dodajemy zoltka i mieszamy delikatnie lyzka. potem dodajemy przesiana make stopniowo i delikatnie mieszamy lyzka. ciasto na duza blache. zawsze mi sie udaje i jest pyszny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chleba i igrzysk :)
szczerze, pierwszy raz widze przepis na biszkopt w którym jest proszek do pieczenia (przepisy znam 2 i żaden nie zawiera proszku). Wodę dodaje się z tego co mi wiadomo do biszkopta z którego chcemy robić roladę :) A i tak serio, dlaczego mąka ziemniaczana do biszkopta? Nigdy jej nie dodawałam i też nie słyszałam o tym. Lubię piec dlatego podpytuję, bo jak faktycznie coś to daje biszkoptowi to wypróbuję ten przepis (ale proszku nie dodam za nic w świecie). Wiem że topik stary, ale może ktoś odpowie:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
biszkopt jest wtedy taki jakby bardziej zwarty i mniej suchy, może też trochę bardziej kruchy do tortów dobrze się nadaje taki z mąką kartoflaną a co do zwykłego ciasta biszkoptowego, to ja daje wyłącznie jajka, cukier i mąkę i zawsze wychodzi idealny, beż żadnych proszków zapach piekącego się ciasta biszkoptowego jest nie do pobicia ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×