Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarass

Czy mogę przywrócić laktację?

Polecane posty

Gość sarass

Moja córeczka ma 14 tygodni. Piersią karmiłam 4 tygodnie, później miałam mniej pokarmu a Lenka była strasznie głodna więc zaczęłam podawać jej butelkę i tak z dnia na dzień miałam mniej pokarmu. Bardzo chciałabym ją karmić,źle się czuję z tym że nie mogę dać mojej córeczce pokarmu. Teraz pokarmu nie mam ale gdy nacisnę piersi parę kropelek z nich wypłynie... Czy mam jeszcze szansę na odzyskanie pokarmu?

Gość sarass
Teraz spróbowałam odciągnąć coś laktatorem i odciągnęłam po3 kropelki z każdej.

Gość ja mysle ze mozesz
bo mialam podobnie kup sobie herbatki na laktacje i przystawiaj jak najczesciej dziecko zawsze PRZED butelka i przede wszystkim postaraj sie wyluzowac:) laktacja zaczyna sie w mozgu wiec relaxxx :) mnie sie udalo,nawet polozna byla zdziwiona pozytywnie:)

Gość ja mysle ze mozesz
to znaczy mialam wiecej niz pare kropelek...ale mysle ze uda ci sie,bo masz pokarm jeszcze:) i pamietajj przystawiaj dziecko,laktator tak nie pobudza laktacji,dziecko wyciagnie wiecej powodzenia!

Gość sarass
a po jakim czasie Ci się to udało? Nie wiem na co mam się nastawiać... A bardzo chciałabym jeszcze karmić. To już 10 tygodni jak Lenka przestała ssać.

Gość jestem w podobnej sytuacji
jestem w podobnej sytuacji do Ciebie. tylko ze moj syn ma m-c i ma przedluzona zoltaczke i kazali mi w szpitalu dawac mu mm i przez to mam bardzo malo pokarmu, zaczelam odcoagac wczoraj wieczorem ,w nocy o 3, potem przed 9 rano dzis i zaraz bede tez bo tez chce przywrocvic laktacje, tez sie z tym zle czuje, ja odciagam z jednej 70 ml a z drugiej 40 mam nddzieje ze sie uda.

Gość sarass
Tobie uda się na pewno... a ja z każdej odciągłam po 3 kropelki:/ to tyle co nic.

oj ale sie boje ze moze sie nie udac i pytanie czy maly potem bedzie chcial piers jak teraz z butelki je. bardzo mi z tym zle,smutno i stresujace to jest. co za porazka.

pije herbatke hipp natal na pokarm, jedni mowia ze ona cos daje ale czy tak jest naprawde to nie wiadomo

Gość sarass
Ja także piję tą herbatkę. Ty masz pokarm a córeczka jest nieduża także nie masz powodu do obaw... Wystarczy przystawiać ją jak najcześciej... Ja pokarmu nie mam prawie wogóle.

Moja córeczka też ma 14 tygodni tyle że ja karmiłam 1,5 miesiąca. Pokarmu nie mam na tyle żeby karmić ale gdy naciskam piersi lub przystawię laktator parę kropel wypłynie. Też chciałabym karmić. Tylko gdy przystawię małą do piersi ona płacze.

Gość Próbuj co godzinę laktatorem
Po 4 minuty z każdej piersi. Tak pisze na moim laktatorze- to w przypadku jak nic nie leci z piersi, a jak leci to tyle ile leci oczywiscie. Tak mozesz robić jak dziecko śpi, bo wiadomo ze lepiej przystawic dziecko niż laktator . Powodzenia :)