Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasneze nietaknie

Umowa zlecenie a zasiłek macierzyński

Polecane posty

Gość jasneze nietaknie

Witam, od 1 grudnia 2011r pracuję na umowie zlecenie podpisanej do 30 czerwca 2012r. Odprowadzane mam wszystkie, również te dobrowolne składki. Obecnie jestem w 34tc ciąży, wcześniej zwolnień nie brałam bo czułam się dobrze, a poza tym na rękę zarabiałam więcej niż na papierze, więc mi się to nie opłacało. Teraz od 1 czerwca ustaliłyśmy z szefową że ona szuka kogoś innego a ja odchodzę (mimo że umowę zlecenie mam podpisaną do 30 czerwca) bo ja już nie daję rady i bardzo się męczę. Kazała mi załatwić sobie w takim razie l4 na od 1 czerwca, przynajmniej jakaś kasa będzie, lepsze to niż nic. Moja szefowa mówiła mi, że księgowa powiedziała jej, że to działa tak że w chwili kiedy idę na l4, umowa między mną a szefową jakby wygasa, mnie obejmuje tylko zus. Z kolei ja czytałam że zasiłek macierzyński prawdopodobnie należałby mi się , gdybym urodziła do 30 czerwca. Ale skoro ona mi mówi że umowa między nami wygasa, to jak to w praktyce rzeczywiście jest? wiecie może co mi się będzie należeć, a co nie?

Gość jasneze nietaknie
niech mi ktoś odpowie :( czy na tej kafeterii odpowiedzi są tylko na pierdoły?