Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mamaaaa26

Szptal powiatowy vs.wojewódzki

Polecane posty

Gość mamaaaa26

Witam ,chciałabym poznać wasze opinie dotyczące mojej sytuacji, nie oczekuję tutaj jednoznacznej odpowiedzi zrób tak albo tak. Jestem obecnie w 39 tyg ciąży, 2 tygodnie temu poszłam kontrolnie do okulisty zbadać wzrok (noszę okulary jednak nie mam jakiejś dużej wady wzroku). Okulistka stwierdziła jednak, że można podejrzewać u mnie jaskrę, ponadto widzi u mnie zmiany na siatkówce i dała mi wybór czy wolę rodzić sn czy cc. Nie jest to podobno jakaś wielka wada, jednak powiedziała, że w zależności od tego jaki to poród będzie, różnie to może mieć w przyszłości skutki . Oczywiście wybrałam cc. Wyposażona w te zaświadczenie odwiedziłam kilka szpitali w mieście wojewódzkim w którym mieszkam, aby zapisać się na zabieg i w każdym usłyszałam to samo: nie ma zapisów na cc, przyjeżdżamy jak zaczną się bóle, a tak poza tym to jedynym wskazaniem okulistycznym do cc jest odklejająca się siatkówka, więc moje wskazanie jest łatwe do podważenia i jedynie od humoru lekarza na dyżurze zależy czy cc zostałoby wykonane. Natomiast w szpitalu powiatowym w moim mieście z którego pochodzę ordynator podszedł do sprawy zupełnie inaczej. Powiedział, że nie ma prawa podważyć opinii innego lekarza, byłam u niego z 2 razy na ktg i ustalił mi termin zabiegu na sobotę. Mój mąż natomiast nie jest przekonany do do porodu w małej miejscowości, generalnie chodzi mu, że w większym mieście jest więcej lekarzy, a także lepsza opieka nad maluchem, gdyby coś się działo ( dziecko przewoża wtedy karetką do miasta, gdzie obecnie mieszkamy) no i tym samym ja też zastanawiam się czy dobrze robię...Czy iść na zaplanowany zabieg czy może zostać u siebie ze względu na zdrowie malucha i liczyć,że zrobią mi cc, ewntualnie próbować sn? Sorry, że tak długo, ale może któraś była kiedyś w podobnej sytaucji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować