Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrojowakinia

Umiecie oszczędzac?

Polecane posty

Gość zdrojowakinia

Kupujecie jakies tansze produkty - zamienniki, czy macie jakies pieniadze na lokacie? Co sie najlepiej sprawdza? Ile udaje Wam sie odlozyc?

Gość non stop w długach
:o

u mnie najlepiej sprawdza się odłożenie kilku stówek zaraz po otrzymaniu wypłaty. jakoś mi tych pieniędzy potem nie brakuje a zawsze mam możliwość sięgnięcia po zaskurniaki.

Gość male rzeczy latwiej
Zacznij od małych kwot, nie dasz rady teraz nagle odłożyć tysiąca złotych z pensji, Moje rady 1. myśl na zakupach i bierz tylko to co potrzebujesz (tutaj pare ważnych uwag http://interia360.pl/polska/artykul/konsumenci-nabici-w-butelke,54085 ); 2. nie wydawaj na zbędne rzeczy typu kawki na wynos, lunch w pracy - bierz w termosie i rób kanapki, nawet w najlepszych firmach ludzie przynosza ze sobą lunch. 3. Staraj się nie rozmieniać dużych banknotów- wiem może że to dziwnie brzmi ale ja zawsze do ostatniej chwili staram się utrzymac w portfelu np. pełne setki - rozmienione wydaje rach ciach....a tak zawsze zostaną trochę dłużej.

to z rozmienianiem grubych banknotów to prawda. puki mam w portwelu 100 to mam kase. a jak tylko ją rozmienie to zaraz całą wydam. dobrą metodą jest też nie noszenie ze sobą zbyt dużej ilości kasy. zawsze wtedy się pilnujesz żeby nie kupić czegoś niepotrzebnego bo ci kasy nie starczy.