Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupy w torebkach

jak liczy sie kalorie

Polecane posty

Gość zupy w torebkach

np w zupie torebki brokulowa i czy kcal sa podane po przygotowaniu? z

liczenie kalorii to największa GŁUPOTA !! uwierz mi, sam przez to przechodziłem, aż kuźwicy dostałem xD

Gość zupy w torebkach
chce schudnac :)

Gość zupy w torebkach
jak nie bede liczyc to bede gruba :(

możesz być pewna, że licząc kalorię nie schudniesz ;-) To co jest najważniejsze to odpowiedni sposób odżywiania (90% sukcesu), potem ruch, a na końcu ewentualnie suplementy, gdyż te dwie rzeczy to tylko wspomagacze, ale zapewniam Cię, że nawet bez tego schudniesz, jeśli wiesz co i jak jeść (sprawdzone przez praktyka ;D) Tyjemy głównie przez węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym (IG). Im wyższy, tym gorzej dla naszego ciała. Jest on liczony od 0 do 100. Dla przykładu: IG białej mąki wynosi 85, czyli oznacza to, że jedząc wszelkie produkty zawierające białą mąkę - tyjesz. Dlatego też polecam Ci skupić się tylko na produktach o niskim IG. Im produkt bardziej naturalny (mniej przetworzony), tym jego IG jest niższy i lepiej dla Ciebie. Jednym z takich najlepszych jakościowo produktów węglowodanowych o niskim IG jest chociażby kasza gryczana. Do tego trzeba dołożyć białko wysokiej jakości jak chude mięso, ryby, jaja. Ale także białko pochodzenia roślinnego. Polecam Ci tutaj soczewicę zieloną bądź czerwoną. Oprócz tego musisz dołożyć zdrowe tłuszcze, które możesz spotkać w rybach. Pij spore ilości wody. Jednak nie tak jak większość ludzi mówi, że trzeba pić 2 l dziennie. Zastanów się czy kobieta ważąca 40 kg powinna pić tyle samo co mężczyzna o wadze 90 kg ? Logicznie myśląc, nie, dlatego średnio wylicz sobie 30 ml x 1 kg masy ciała ;-) Ponadto częstotliwość jedzenia jest tutaj kluczem, czyli gdzieś 5-6 posiłków co 2-3 godziny. I pamiętaj nie chodzi tu o głodzenie, bo można jest przyzwoicie, nie głodząc się i chudnąć. Wszystko tkwi w odpowiednim doborze produktów. To tak w skrócie. Pozdrawiam !

Zapomniałem rzecz jasna dodać tu jeszcze warzywa (jak najwięcej) jak i owoce. Jednak owoce spożywaj tylko o niskim IG, jak np. jabłka.

Gość zupy w torebkach
pieknie napisane- dziękuje masz racje , kiedys dawno temu bylam na takiej diecie i ładnie schudłam, ( dieta south beach) ale brakowalo mi owocow i pieczywa w pierwszych 2 tygodniach i teraz , bym jejk nie powtorzyla ,chyba ze od 2 fazy . albo ogolnie niski iq :)

Gość zupy w torebkach
probowalam tez mm ale mi nie wyszlo. moze teraz sprobuje :)

Ciesze się, że mogę pomóc ;-) Tak, ludzie są bardzo przyzwyczajeni do pieczywa, ale dzisiejsze pieczywo jest tak wysoko przetworzone, że mamy wolny wybór: albo jemy świadomie i cieszymy się zdrowiem na dłuuugie lata, albo jutro leżymy na stole operacyjnym z powody jakieś choroby, a znam dużo takich przypadków. Uwierz mi, że bez chleba da się żyć, właśnie zamieniając go na takie naturalne węglowodany jak kasza gryczana, płatki owsiane górskie czy ryż brązowy. Do wszystkiego da się przyzwyczaić. Co innego ryż biały, który już jest wysoko przetworzony. Jest jeszcze dziki ryż, która nawet jest lepszy od brązowego, lecz trudno go dostać i jest b.drogi. Ale wiadomo - im produkt lepszy dla naszego zdrowia, tym przeważnie droższy. Takie czasu :)

Gość zupy w torebkach
tylko sb jest łatwiejsza w uzyciu niz mm a ja kupilam wczoraj ryz brazowy z pelnego ziarna moze byc?

Gość zupy w torebkach
mam w domu ksiazke dieta iq sa tam opisane 4 diety o niskim iQ a na tabelkach jest biala zcekolada ze ma niskie iq dziwne ? czy tak ma i ze baton mars tez ma niski iq

Gość 34234234234
moim zdaniem bredzicie... Jakbym jadła ile mam ochote i nie liczyła w przyblizeniu co jem, to bym dawno miała pow. 100 kg Nawet na dietach b. wysokobialkowych jak bilans nie jest ujemny, sie nie chudnie.

Gość zupy w torebkach
no na sb jadlam ok 2000 kcal a schudlam b duzo

Trudno powiedzieć, zależy jakiej firmy, ale ja osobiście polecam Ci sonko, bo tylko od nich kupuję, a w innych zbytnio się nie orientuje - http://www.sonko.pl/x.php/1,40/Ryz-naturalny.html A tutaj kasza gryczana - http://www.sonko.pl/e4u.php/1,ModPages/ShowPage/67 , którą kiedyś nienawidziłem, a teraz ją uwielbiam, szczególnie wymieszana z warzywami ;D

Gość 34234234234
zupy w torebkach- a ile wazyłas? Ja jestem teraz na diecie 1700, u mnie sie ona b. sprawdza.

Gość zupy w torebkach
wazylam 72 kg schudlam 14 kg w 2 miesiace - wzrost 172 na sb

Gość zupy w torebkach
i chudniesz na 1700? jesz wszystko czy uwazasz na to co jesz?

Można jeść niezbyt dużo, i być sytym, dlatego mówimy tu o takich produktach jak powyżej napisałem, a nie o bułkach i innych świństwach po których tyjemy.

Gość zupy w torebkach
a ty jestes teraz na diecie?

Gość zupy w torebkach
ja ju ide ( pisze z kafejki) do domu zastanowie sie nad dieta , mam tylko 4 kg do zrzucenia z brzucha :)najwiecej

Hej! Jeśli chcecie wiedzieć ile zjadłyscie kcal w ciagu dnia to polecam te stonkę ileważy.pl od kilku miesięcy z niej korzystam i moge spokojnie przyzadzic ulubione dania wiedząc ile kcal pochłonełam;p

Gość 23242134
jem totalnie wszystko , nawet piwo piję czasem. Mam 56 kg, chudne ok. 2 kg w miesiąc... mniejszych diet nie robię bo tylko jest potem jo-jo. najciekawsze, że na 1200 nie chudłam prawie nic, tylko na początku

matimontana, a uważasz,że nie powinno się nawet jeść pieczywa razowego? Mam gdzieś całą książkę o indeksie glikemicznym, muszę jej poszukać. Powiem tylko,że na zachodzie czy w Stanach łatwiej jest wprowadzić ją w życie, bo tam produkty, które są ogólnodostępne w Polsce można znaleźć tylko w dużych miastach, nie wspomnę już o ich cenie.

Gość dasahha
tez mam taka ksiazke - autorki - helen foster ja np chleb mam zamiar piec ( juz upiekłam 1 ) , b dobry i nie wiem zcemu mialabym go nie jesc - upieklam taki na diete razowo- orkiszowy

Gość dasahha
i biore go do pracy tez

Gość zupy w torebkach
no i nie dowiedziałam sie do tej pory , jak sie liczy te zupy w torebkach . a to bylo moje pytanie :(

Gość zupy w torebkach
23242134 a jaka masz diete?

Gość Kserksess_s
Przeczytaj dokładnie nad, lub w tabelce. Zawsze piszą czy rozpiska dotyczy gotowego dania, czy samego produktu. Z doświadczenia wiem, że najczęściej dotyczy gotowego dania ;)

Gość zupy w torebkach
byla w tym miejscu cena naklejona i po oderwaniou jej , nic nie widac ale zobacze pozniej w sklepie na taka sama dziekuje :)