Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keeto

Ketonal na bóle menstruacyjne

Polecane posty

Gość keeto

Jestem w trakcie egzaminów i za kilka dni wypada mi okres. Bóle są tak silne, że nie mogę wstać z łóżka. Ostatnim razem kiedy okres wypadł mi w dzień egzaminu zażyłam ketonal niedługo po ibupromie i ból minął jak ręką odjął. Mam pytanie, co ile można brać ketonal żeby wątroba się zregenerowała? Ostatnio brałam go 4 miesiące temu. Czy mogłabym go z powrotem bezpiecznie zażyć?

Gość nie na tematttttt
Ty lepiej idż się przebadać do ginekologa, możesz mieć endometriozę, która w olbrzymim % odpowiada za takie bolesne miesiączki.

Bole menstruacyjne to raczej skurcze miesni macicy, o ile wiem, Ketonal bardziej dziala na receptory czucia bolu, a nie na miesnie (bralam Ketonal po usuneciu zeba), mysle, ze No-Spa lub Ibuprom (zwykly, w dawce 200 mg) beda bardziej odpowiednie.

Gość aneczka1234
Ketonal jest dobry, ale nie na dłuższa metę. Można sobie tym rozwalić żołądek i wątrobę! Lepiej spróbuj jakiś alternatywnych metod. Ja stosuję aromaterapię lawendową i kąpiele lawendowe i meeeega mi to pomaga. Co jakiś czas robię duże zakupy w sklepie dr Beta i jestem zadowolona.

Gość keeto
Pisalam tutaj 2 lata temu ;p No i sytuacja sie powtarza, a nie chce zakladac nowego watku. Moze ktos cos jeszcze wie na temat ketonalu? Nospa to pic na wode. Ibuprom tez nie pomaga, nawet max. Nie mam endometriozy, bylam u ginekologa. Jedynym lekiem ktory pomogl mi do tej pory byl wlasnie ketonal i jest to moja jedyna deska ratunku. Od tamtej pory jeszcze go nie bralam ;)

Gość gość
Ketonal od czasu do czasu nie zabije, bez przesady. Ja mam takie bóle, że biorę wszystko, co jest pod ręką. Ginekolodzy nie widzą, żadnych nieprawidłowości, każdy proponuje tabletki antykoncepcyjne, innego leczenia nie znają. Długo stosowałam Mefacit i mi pomagał. Dwie tabletki w miesiącu, to nie jest tak wielkie obciążenie dla organizmu. Jak nie masz choroby wrzodowej to weź tabletkę i tyle. Teraz stosuję Castangus i muszę powiedzieć, że ból się zmniejszył wielokrotnie. Może spróbuj z tym. To są ziołowe tabletki, bierze się je przez 12 tygodni. Ja rozpoczęłam osatnie opakowanie i mam nadzieję, chociaż przez jakiś czas, obywać się bez przeciwbólowych.

Gość keeto
Dzięki, poczytam o tych tabletkach :)

Gość gość
jeśli weźmiesz ketonal kilka razy podczas okresu to nic się nie stanie , po co się męczyć. gorzej gdybyś chciała go brać przez dłuższy czas codziennie . wszystkie leki przeciwbólowe sa tak samo szkodliwe jeśli ich nadużywamy. lepiej wziąć sprawdzony lek niż eksperymentować z nowym. kup sobie jeszcze jakąś maść z ketonalem i smaruj nią w trakcie okresu plecy w odcinku lędźwiowym , też pomaga.

Gość gość
Witam. Od zawsze miałam bóle menstruacyjne, ketonal nie pomagał. Jednak, jak już pisałam na forum, by pomóc innym- przypadkiem usłyszałam o Mszach z modlitwą o uzdrowienie. Poszłam. Boga pomoc jest mega szybka, po ok 2 tygodniach dostałam okres, ale żadnego bólu po raz pierwszy w życiu. Cudowne uczucie pierwszego dnia wyjść na spacer, do znajomych, a nie cały dzień przelezeć w łóżku, na co niestety od zawsze byłam skazana pierwszego dnia@. Po wierzcie wszystko, ten ból tez, Panu Jezusowi, On się tym zajmie. Te mszę są coraz bardziej powszechne, bo ludzie widzą cuda w swym życiu. Ja zobaczyłam na tym prostym przykładzie to. Dzięki.