Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała nadzerka

Mam mała nadżerke i mam zamiar iść na cytologie boję się

Polecane posty

Gość Mała nadzerka

Otóż wykryto u mnie podczas badania ginekologicznego mała nadżerke i mam iść na cytologie i boję się tego:-( boję się że będę mieć lub mam raka. Otóż miewałam problem z zapaleniem pochwy ale nie myślałam że z tego będzie taki problem. Na dodatek wpółżyje ze stałym partnerem. Podzielcie się swoimi opiniami i przeżyciami:-(:-(

Gość Mała nadzerka
Czy ktoś doda mi otuchy? Jutro jak się spotkam z chłopakiem to będę z nim o tym gadać ale to dopiero jutro:-(

Gość Mała nadzerka
Nikt się nie wypowie?? :-(:-(:-(

Gość Mała nadzerka
Nie cały rok temu byłam u innej pani gin niż teraz z bólem jajnika i ona nawet nie włożyła mi wizernika i zbadała dokładnie była to moja pierwsza wizyta a na ból w boku powiedziała że to normalne. Dopiero teraz miałam moralne badanie i słowa -majc nadżerka. Ale się boję.

Gość 0_o 2525
Kobieto, mi gin powiedział, że nadżerkę ma co druga kobieta. Leczy się ja dopiero od 3 stopnia czy jakoś tak. Ja też mam nadżerkę i dosłownie każda moja koleżanka. Po prostu trzeba chodzić na kontrolę i regularnie się badać.

Gość nie rozumiem takich ludzi
Nie martw się! Idź na tą cytologię i jak trzeba to wylecz nadżerkę. Nieleczona nadżerka może spowodować raka. Ja miałam bardzo dużą nadżerkę, kończę już leczenie. Teraz jest podobno malutka, jeszcze trochę i zniknie całkowicie. Moje leczenie trwa już 8 miesięcy (smarowanie Solcogynem). Można też wymrażać lub wypalać, ale moja Pani doktor nie popiera takich metod u nieródek. Jeśli masz małą tą nadżerkę to leczenie będzie krótkie.

Gość tsetsetseu
Moja siostra miała nadżerkę i jej ją wypalono. Mówiła, że wszystko było pod znieczuleniem i przebiegło super. Nie martw się będzie ok ;)

Nadzerke ma wiele kobiet, nic nadzwyczajnego. Leczy sie od razu, glownie tabletkami dopochwowymi. Wypalanki nie polecam, bo pewnie zamierzasz kiedys rodzic, a z bliznami szyjka jest mniej rozciagliwa. Poza tym, nie zawsze daja znieczulenie (mi nie dali), a bol nalezy do nieprzyjemnych, ale znosnych. Pza tym, sadze, ze cytologie juz mialas. To pobranie wymazu i robi sie je zwykle od razu przy badaniu i stwerdzeniu nadzerki.

Nadżerka tylko strasznie brzmi, ale podobnie jak z cellulitisem - ma ją większość kobiet. Pomagają czopki, ewentualnie można usunąć (wypalanie, zamrażanie). Regularnie chodź na badanie. I pamiętaj, że raz w roku masz prawo do bezpłatnej cytologii. Swoją drogą ja mam wymaz do cytologii pobierany od razu podczas badania.

Gość siekierka12345
Nic strasznego. Ja też mam nadżerkę 2 stopnia i masa osób ma. Zrób tą cytologię a potem lekarz Ci powie co dalej. Wątpię bys miała odrazu raka właśnie jak nie zaczniesz jej leczyć to może być gorzej!

Gość rabarbara
nie martw się, ja miałam nadżerkę która po leczeniu znikła a cytologia wskoczyła mi na 1szą grupę, chociaż od 17 roku życia miałam 2gą