Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PewnaNiepewna

Czy mozliwe ze zaszlam w ciaze??? Prosze o rade....

Polecane posty

Gość PewnaNiepewna

Witam. Sprawa wyglada nastepujaco... Od jakiegos czasu (kilka mies.) przyjmuje tabletki Yasminelle. Dn. 16 maja wzielam ost. tabletke gdzie dnia 17 maja nastapilo krwawienie i byl to 1 dzien 7-dniowej przerwy. Wspomne ze 2 mies wczesniej w trakcie 7-dniowej przerwy nie dostalam miesiaczki i odczuwalam dosc silne bole w prawym jajniku. Poszlam do gina i okazalo sie ze mam calkiem spora torbiel na prawym jajnku dostalam wiec luteine na wywolanie miesiaczki i kiedy sie zaczela wzielam pierwsza pigulke. Pod koniec opakowania dostalam dziwnych plamien,krwawienia wlasciwie nie wiem jak to nazwac i trwalo ono tydzien (krew miala kolor brazowy) bralam pigulki do konca i wlasnie wtedy nadeszla 7 dniowa przerwa gdzie mialam to krwawienie. Czyli jak by na to nie patrzec wg mojego kalendarzyka trwalo ok 14dni a nie w trakcie 7-dniowej przerwy kilka dni jak zwykle. W dodatku w trakcie przerwy zaczelam przyjmowac kapsulki z wyciagiem z dziurawca. 300mg co odpowiada 0,9mg Hypericin. Kapsulki te przyjmuje 3 razy dziennie,teraz juz z tabletkami anty. Czy taka ilosc dziurawca moze wplynac na oslaienie antykoncepcji?? Jak bardzo?? Dzis jestem w 6-dniu przyjmowania tabletek anty i dziurawca. Wspolzylam dnia 3i4 przyjmowania tabletek anty i kapsulek z dziurawca. Czy jest mozliwosc ze moglam zajsc w ciaze?? Obserwujac moj sluz ma taki kolor oraz konsystencje jak w dni nieplodne,wiec wydaje mi sie ze dzialanie tabletek nie zostalo oslaione. A wy co o tym myslicie?? Dziekuje za odp i pozdrawiam.

Gość bxc
nie wiem czy oslabilo natomiast te krwawienia wskazuja na to ze masz zle dobrane tabletki

Gość PewnaNiepewna
Nie bylo to 1 opakowanie bo te tabletki biore juz od kilku lat z przerwami trwajacymi po kilka mies. Te krwawienie tez moze byly spowodowane tym ze bralam ta luteine poniewaz wczesniej nie mialam miesiaczki przez torbiel... Tak mi sie wydaje... Teraz biore tabl juz tydz i jak narazie nie mam zadnych plamien ale zobaczymy jak bedzie pod koniec opakowania.

Gość PewnaNiepewna
Natomiast bardzo mnie ciekawi jak to jest z tym wplywem dziurawca na antykoncepcje?? Slyszalam ze Yasminelle sa jednymi z najslabszych tzn najmniej zawierajacym hormonow tabletkami i jak sie ma do tego dziurawiec w takim wypadku??

Gość a po co ci ten dziurawiec?
I to w takich ilościach? Przecież wiadomo chyba wszem i wobec, że nie nalezy go przyjmować z tabletkami anty, bo tabletki wtedy nie działają.. Równie dobrze mogłabyś tabletek w ogóle nie brać i byłby ten sam efekt. Więc zastanów się, czy mogłabyś zajść w ciążę tabletek anty w tym czasie nie biorą. Bo to na jedno wychodzi

Gość PewnaNiepewna
Ale w ulotce ne jest napisane ze tabletki nie dzialaja tylko ze moze oslabiac dzialanie tabletek,a wcale tez nie musi... No niby przerwa byla wtedy jak nie dostalam tego krwawienia z odstawienia poprzez ta torbiel,a tak wczesnie nie robilam zadnej przerwy w braniu tabletek. Czy taka przerwa tez sie liczy??

Gość PewnaNiepewna
A terapie dziuawcem mam zalecona przez specjaliste ze wzgledu na nerwowosc co za tym idzie problem z zoladkiem,dlatego tez taka dawka...

Gość PewnaNiepewna
?

Gość a po co ci ten dziurawiec?
tak czy inaczej skoro wiedziałaś że dzirawiec osłabia działanie tabletek anty, a musiałaś je brać jako lek na torbiel, to czemu nie zabezpieczałaś się dodatkowo??? Nie rozumiem takiej niefrasobliwości a potem dylematów - ciąża czy nie?

I jedno i drugie ma być stosowane długotrwale, więc trzeba pójść do tego specjalisty, poinformować go, że przyjmuje się tabletki antykoncepcyjne, niech zaleci coś, co nie zaburza działania tabletek antykoncepcyjnych.

Gość PewnaNiepewna
Tak dzwonilam z tym d mojego gina poniewaz na poczatku nie wiedzialam ze tak dziurwiec wplywa,co pozniej doczytalam w ulotce. Moj gin kazal brac juz jedno i drugie i pow ze dziurawiec moze oslabic dzialanie ale wcale nie musi.

Gość diamentOceanu85
Ja w ten sam sposob zaszlam w cizae. Gratuluje bo wlasnie chyba zostalas mama,a jesli nieto masz naprawde ogromnego farta.

Gość GgggggPRAWDA
G**** prawda za przeproszenie Diament Oceanu85 Ja bralam przez prawie mies deprim forte i tabletki ciles i nie zaszlam w ciaze a dosc czesto wspolzylam. Tak ze poczekaj i zrob test jesli nie bedzie krwawienia. Na kazda kobiete inzaczej wplywaja takie polaczenie.

Gość dazzzy
krwawienie moglo byc przyczyna przyjmowania lekow na torbiel, poza tym skoro dostalas okres to raczej nie powinnas byc w ciazy aczkolwiek powszechnie wiadomo,ze dziurawiec BARDZO oslabia dzialanie tabletek !!! Twoj ginekolog Cie o tym niepoinformowal? poiwnnas sie dodatkowo zabezpieczac! ja radze zrobic test albo isc do ginekologa bo nie wiadomo

Gość i nic nie wiem z tego
czesc dziewczyny ! czytac wszystkie posty to raczej niemozliwe, wiec gratuluje tym, ktore chcą i sa w ciazy - jak i trzymam kciuki za te, ktore nie chca w niej byc ja mam do Was takie pytanie... czy test mógł się myslic -tzn. jeszcze nie wykryc ciazy... a sytuacja wyglada nastepujaco... ostatnia @ mialam 24.04. a 18.05. doszlo do pełnego zblizenia (bylam pewna ze mam dni nieplodne -chociaz bylo o dziwo mokro). test amil plytkowy zrobilam w 37dc. - negatywny. ale wciaz nie mam okresu i brak objawow okresowych [zawsze tydzien wczesniej mam bole brzucha skurczowe, bol piersi az po schodach ciezko chodzic]. a teraz tylko zawroty glowy i nudnosci(bez wymiotów), klucie w brzuchu od czasu do czasu, jakies takie pulsowanie/plumkanie mialam z tydzien temu w brzuchu, wtedy tez klucie jajnikow przy kichaniu, kaszlu. sluzu duzo, bialy - a 3 dni temu bialo-zoltawy. szyjka wysoko i zamknieta... czy jest szansa ze mialam jakas opozniona owulacje , doszlo do zaplodnienia a test nie wykryl jeszcze? z reguly mialam cykle w granicach 31-34 dni. [najdluzszy 43, najkrotszy 27].

Gość PewnaNiepewna
i ic nie wiem z tego Idz do lekarza bo pewnie masz torbiel tak jak ja bo mialam identyczne objawy.

Gość PewnaNiepewna
dazzzy Krwawienie mialam jeszcze zanim zaczelam stosowac dziurawiec i zadnych lekow na torbiel nie bralam po za tabl.anty. ktore zalecil mi gin. Czytaj uwaznie i ze zrozumiemien.

dzieki PewnaNiepewna. chociaz mam nadzieje ze to nie torbiel... mialam kiedys-ale miesiaczkowalam normalnie.

Gość PewnaNiepewna
i nic z tego nie wiem. Torbiele maja tendencje do nawracania. Ale czywiscie zycze Ci jak najlepiej :) Daj znac czego to objawy jak juz bedziesz wiedziala.

ok :) napisze :)

Gość i_nic_ z tego nie wiem
dostałam @ w 44 dc... [zupelnie bez objawow przed]