Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chchchhchchchchchhc

Mam 16 lat i chce się wyprowadzić z domu. Rodzice nie chca mnie puścic

Polecane posty

Gość chchchhchchchchchhc

chce zamieszkac z moim chłopakiem , ma 23 lata rodzice nie chcę mnie do niego puszczac ( ja z Katowic, on z Krakowa) jestem załamana, czekac 2 lata?:(

Gość AaliyaHaughtonnn
nie dziwie sie Twoim rodzicom, tez bym cie nie pusciła, za nauke sie wez a nie za dorosłe zycie

Gość ajdhaskf
A nie mogłaś sobie jakiegoś rówieśnika znaleźć za chłopaka?

Powinni cię puścić. Jesteś już duża. Prawo stanowi że dziecko jest dzieckiem do momentu ukończenia 15 roku życia. Nie będąc pełnoletnia, nie możesz mieć dowodu osobistego, prawa jazdy, ani brać udziału w wyborach...ale mieszkać możesz gdzie chcesz.

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Masz 16 lat i wydaje ci się że dorosła jesteś? jesteś jeszcze dzieckiem, nie obraź się ale to prawda. Jak dorośniesz to podziękujesz rodzicom za taką decyzję!

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
master nie chrzań bzdur, nastolatek nie ma prawa mieszkac gdzie chce!! autorko jeszcze podziekujesz rodzicom za ich decyzje, jestes dzieckiem i nie wchodz w dorosłe zycie za szybko jeszcze bedziesz miała go dosc

Gość chchchhchchchchchhc
Wiem ,ze moze moga miec racje ale mam dość tego wszystkiego :( odechciewa mi się zyć :(

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Jak widzisz swoją przyszłość z tym facetem? nie masz wykształcenia, pracy, myślisz że on będzie dawał ci kasę na wszystkie zachcianki? prędzej czypóźniej zacznie wam to przeszkadzać jak wpadniecie w rutunę życia codziennego, a jak ci do tego jeszcze zrobi dziecko to gwarantuję ci że będziesz miała przechlapane! Zastanów się czy warto!

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dziecko jesli teraz z powodu takiej pierdoły odechciewa ci sie zyc to jak bys sobie poradziła mieszkajac sama z chłopakiem?? pewnie ten chłopak to Twoja pierwsza miłosc, zobaczysz za jakis czas ze ci ta miłosc minie. Twój chłopak to dorosły facet, Ty jestes dzieckiem, macie inne oczekiwania od zycia, chcesz zajsc w ciaze? zmarnowac sobie zycie? przed tym chronia cie rodzice i mimo ze sie buntujesz to za jakis czas zrozumiesz ze maja racje, a z chłopakiem sobie mozesz chodzic ile chcesz, do zamieszkania razem masz jeszcze duzo czasu

Gość annn233333
Eh a ja mam wlasnie 23 lata i chcialabym byc znowu dzieckiem :(

Gość Thang
Powiem tak, wyprowadzić się możesz, ale odradzam, będziesz tego żałować, twoja matka może być łajzą, sknerą, szmatą, kim kolwiek, ale to dalej twoja matka. W Polsce isnieje coś takiego jak sąd Rodzinny ( tam cie skierują po założenie sprawy swoim rodzicom/matce/ojcu. W tym sądzie liczy się tylko dobro dziecka, ale pamietaj sprawy nie wygrasz bez odpowiednich argumentów, do ukończenia szkoły po wygranej sprawie rodzice będą musieli ci płacić od 400 do 800 zł miesięcznie w zależności od tego ile zarabiają, jaka będzie wasze ( twoja i twojego chłopaka sytuacja finansowa ) itd.

Gość gość
myślę ,że 16 latka poradzi sobie tak samo dobrze jak 18 czy 19-latka . To zależy od dojrzałości emocjonalnej, a nie 2 lat w tą czy w tamtą... Masz szansę sobie poradzić i w tym wieku