Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie__mam

czy dziecko może podróżować samolotem bez rodziców???

Polecane posty

Gość pytanie__mam

Witajcie. Mam 4-letnią córkę. Czy może ona lecieć z UK do Polski tylko z babcią? Czy musi lecieć też rodzic? A jeśli tak to ja mam napisać jakieś upoważnienie? Teściowa ma inne nazwisko niż mąż i ja. Czy to będzie dodatkowy problem? Jak ona udowodni, że jest babcią?

Gość marika...
napisac upowaznienie w dwoch jezykach i dolaczyc swoja kopie paszporty podpisana recznie przez siebie tez. podac namiary kontaktowe. domyslam sie, ze 4 letnie dziecko jest tez samo w stanie odpowiedziec na pytania sluzby celnej, takze w razie czego zapytaja dziecka kim jest 'ta pani'. Ale listy powinny byc, mozna tez zadzownic do linii lotniczych i o tym powiedziec.

Gość oczywiście, nawet bez babci.
Nawet bez babci może dziecko jechać, jasne, że wówczas to ty musisz wcześniej poinformować przewoźnika i oddać dziecko pod opiekę stewardessy. To wcale nie rzadkie przypadki, że kilkulatek lata sam.

Zalezy od lini lotniczych.W ryanair ponizej 16 roku zycia samo dziecko nie poleci. I nie ma mozliwosci zeby stewardessa sie opiekowala. Moja corka leciala z babcia do polski i z powrotem bez azdnej zgody i bez zadnych pytan na lotnisku.

Gość pytanie__mam
dziękuję za odpowiedzi. Właśnie chodzi o linie ryanair, czytałam na ich stronie że dziecko nie może podróżować samo, nie ma tam nic na temat o tym, że musi podróżować z rodzicami.