Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pestka820

ciąża przy regularnym przyjmowaniu tabletek?

Polecane posty

Gość pestka820

Wiem, że moje pytanie może być dla niektórych banalne i idiotyczne, ale powoli zaczynam świrować... jakieś 2,5 tygodnia temu kochałam się z chłopakiem, od ponad roku przyjmuję tabletki (3 miesiące temu zmieniałam ze złożonych tabletek Qlaira na zwykłe, Naraya), wszystko zgodnie z zaleceniami (żadnej nie pominęłam, nie miałam wymiotów ani biegunki, nie przyjmowałam żadnych leków, które mogły osłabić działanie antykoncepcyjne). Co prawda nie używaliśmy dodatkowo prezerwatywy, ale on nie skończył we mnie, na dokładkę, jeśli brać pod uwagę cykl, to były to moje dni niepłodne. Tylko, że tydzień po stosunku zaczęły pobolewać mnie piersi, zrobiły się wrażliwe (choć wypadło to mniej więcej akurat na moment owulacji), a dziś mdli mnie po jedzeniu (tu z kolei teoretycznie może to być wina tego, że niemal na czczo wypiłam dwie mocne kawy). Zastanawiam się czy jest jakaś możliwość, żeby w tych warunkach jednak doszło do zapłodnienia? Mnie samej, kiedy to czytam, wydaje się, że to prawie niemożliwe, ale te objawy trochę mnie denerwują, mimo że zdaję sobie sprawę, że po prostu się schizuję. Oczywiście wiem, że nikt mi nie wywróży, czy jestem w ciąży czy nie, pewnie i tak w dniu planowanego krwawienia zrobię test na wszelki wypadek, ale chciałam tylko wiedzieć co sądzicie o prawdopodobieństwie.

Gość pestka820
tylko tyle, że słyszałam o tym, że najlepiej robić test w dniu spodziewanej miesiączki (u mnie wypada to w sobotę), bo wcześniej wynik może być niemiarodajny. Poza tym, jak pisałam, nie chodzi mi o wyrok tak czy nie, tylko chciałam wedzieć czy ktoś uważa, że mimo tych warunków, jest w ogóle taka możliwość.