Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miczka;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Gość miczka;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam czytałam kiedys ze mozna zaplanowac płeć dziecka. Czy to w ogóle możliwe? A z drugiej str przy tak rozwiniętej cywilizacji wiele może sie zdarzyc. . pozdraiwam przyszła mamusia

Gość tajjak jesttojo
3 dni przed owulacja chlopiec a w dzien owulacji dziewczynka albo odwrotnie

tak tak tak. nie słuchaj żadnych wróżkowatych opowieści. ja tak sobie planowałam dziewczynkę, oczytałam się tego, że masakra. to chiński kalendarz płci, to śledziłam cykl miesięczny, to jakieś fazy księżyca itp i co wyszło? chłopiec, a wg tych wszystkich książkowych mądrości miała być dziewczynka. dlatego nie wierzę w coś takiego jak planowanie płci. po prostu, jeżeli przyczepi się plemnik żeński to będzie dziewczynka a jeżeli męski to chłopiec. niestety przeważnie w nasieniu faceta więcej jest plemników męskich dlatego żeby była dziewczynka to to podobno "trudniejsza matematyka". jak trafisz tak trafisz. reguły na to nie ma. w każdym razie od ciebie to nie zależy.

Gość szz
Skuteczność planowania płci nie jest potwierdzona naukowo. Są różne metody, dieta, nawet specjalnie dobrane pozycje seksualne. Jeśli wierzysz w to, albo poprostu chcesz spróbować przeczytaj książkę pt ''Zaplanuj płeć swojego dziecka''

Gość laluna88
a ja slyszalam ze jezeli facet pracuje tam gdzie goraco to bedzie dziewczynka. bo plemniki zenskie sa silniejsze i wiecej ich przezywa. za to meski sa szybsze.

Ja wierze,bo mam dwie cory 2-3 dni z przed owulacji a syn wpadl podczas jej..Mam tez znajomych ktorzy sobie zaplanowali parki...u mnie kalendarz plci tez sie sprawdzil ,tylko jemu to bym tak fest nie wierzyla ...

Gość Mamuśka007
Ależ jest potwierdzone naukowo, że żeńskie plemniki żyją dłużej, ale są wolniejsze, a męskie szybsze, ale za to żyją krócej. Więc jeśli uprawia się seks w owulację, to jest większa szansa na chłopca, jeśli parę dni przed, to na dziewczynkę. Jest nawet takie urządzonko medyczne - babycomp - które pomaga zajść w ciążę i podaje informację, kiedy jest szansa, na którą płeć. Podobno skuteczność wynosi ponad 70%. My nie planowaliśmy płci, ale na podstawie obserwacji cyklu odgadnęliśmy płeć.

Ja również słyszałam, ze na dziewczynkę trzeba starać się przed owulką. Używałam mikroskopu owu jak się starałam i rzeczywiście starania zaczęliśmy przed nią...i mam córkę :)

Gość mama-aga
Czytałam o planowaniu płci zanim z mężem podjęliśmy starania o dzidziusia. Chodziłam na monitoring cyklu. W samą owulację poczęliśmy wymarzonego synka (100% synek bo jest z nami już prawie rok :)) więc to prawda i działa :) Moja siostra ma 2 synów- oboje poczęci w samą owulację :)

Gość a ja i mojej znajomej
sisotra mamt córki z owulacji i co??? to sie sprawdzia jak nie powiem co do czego hahahaha

Gość a ja i mojej znajomej
siostra obie mamy

Gość mama-aga
a skąd wiesz kiedy była owulacja? Monitoring czy przeczucie? A może wyliczenia? Dla mnie jedyną wiarygodną metodą jest monitoring (widać czarno na białym) Robiłam równocześnie testy owulacyjne które pokazywały zupełnie co innego niż USG. Pytałam lekarki- nie są wiarygodne. Poza tym są mężczyźni którzy NIGDY nie spłodzą syna lub córki...

Gość ja i mojej znajomej
tak poprzez monitoring wszystko potwierdzone i duzo jest takich kobiet moja siostra ma syna splodzonego dlugo przed owulacja w ,10dniu tak wiec to nie ma nic do rzeczy ze owulacja chlopak kilka dni przed owulacja tylko dziewczynka

Gość bhgfhgfhgfhjgfh
ponoc chłopca jest łatwiej zrobić, bo jak sie kochasz w owulke to na 90% chłoiec, a jak sie kochasz przed 3 dni to dziewczynka, tyle że ta dziewczynka jest pewna tylko w 60%. my robilismy na dziewczynke i mamy corke.

Gość bhgfhgfhgfhjgfh
a niektorym dodatkowo nie wychodzi bo: - są kobiety ktorych jajo przyciąga TYLKO plemniki męskie badz zenskie - są mezczyzny ktorzy wiecej produkuje plemnikow meskich badz tez zenskich wszystko to sklada sie na plec przyszlego dziecka

Gość mama-aga
osobiście nie mam w swoim otoczeniu ani jednej osoby która planowała jedną płeć a wyszła inna dlatego nie mam podstaw aby w to nie wierzyć :) Nam się udało- mamy CUDOWNEGO, ZDROWEGO synka i to najważniejsze :)