Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghtrhujty

powazne pytanie - wiemy, ze Ziemi groza asteroidy

Polecane posty

Gość fghtrhujty

na szczescie naukowcy z NASA i innych centr badawczych uwazaja, ze odkryli i obliczyli trajektorie lotu wiekszosci obiektow, ktore moglyby zagrozic Ziemii natomiast mnie ciekawi, czy gdyby Ziemi grozila "kolizja" z czarna dziura, lub wiazka antymaterii, czy wiedzielibysmy o tym wczesniej? a gdyby do takiego zderzenia doszlo, jakie bylyby skutki ?

Gość iyuiy
czaarne dziury sie raczej nie przemieszczaja

cuś jak za czasów Faraonów oswieceni kręcą motłochem jak Cygan słońcem. zastanawiające , że sami puszczając twe brednie nic sobie z tego nie robią. a to oni mają najcześciej najwięcej do stracenia luksusowe życie. a tu spokoj -puszczamy w lud pracujący miast i wsi i zobaczym co bedzie? ile na tym zarobimy.

Gość a ja mam 27 lat...
a dlaczego uwazasz, ze czarna dziura nie moglaby zostac wykryta ? w astronomii wiele zjawisk nie zostalo zaobserwowanych klasycznie - czyli przy uzycia odbitego swiatła, tylko poprzez obserwację reakcji np. innego ciała z otoczeniem tak między innymi odkryto Neptuna, zauwazono odchylenie w obliczeniach dla orbity Urana, co wskazywało na jakies inne cialo w poblizu - w sensie oddzialywanie grawitacyjne jakiegos ciala ( i to latwo sie domyslic - sporego) w przypadku czarnej dziury z pewnością zachodziłyby nietypowe zjawiska dookoła niej jako dookoła pola o niesamowitej sile grawitacyjnej, prawda ? wokoł czrnej dziury materia zachowywałaby sie inaczej niz w prozni

Gość a ja mam 27 lat...
ekhm, sory za literowki