Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KukuRiku

Jakie kierunki warto studiowac w USA?

Polecane posty

Gość Kukuriku
Do przyszlej psycholog hejjjjjj a ja ciebie kojarzecz innego forum tam nazywasz sie czarny elf;)!

Gość paź na królewskim tronie
Studiujcie swe orgazmy cały czas! Lecz wtedy pracę und szkoły trzeba rzucić, czy tam je olać! Życie to tylko jedzonko, seks und zabawa and miganko! Unikać trzeba umieć! Spadamy do USA lordować! USA - UKRADŁ SAMOUK AUTOBUS.

Gość rfergreg
ktoś tu wspominał, że dobrze jest farmację w stanach studiować.. mogłby ktoś się więcej na ten temat wypowiedziec? studiuje farmację w Polsce ale myślę nad przemysłową bądź kliniczną a tam mialabym lepsze perspektywy. Ktoś wie jak kształtują się zarobki? z góry dzieki

Gość KukurikuDo
Przyszla psycholog a musialas wziasc placement test przed przystapieniem do nauki?

Gość miseczkaodrana
"KukurikuPodnosze Ja mieszkam w NY state nie Wiem czy to na jakies znaczenie? W kazdym badz razie u nas jest to 2 letni college ja chcialabym studiowac psychologie ( jezyk mam srednio-slaby kalecze ale dogadam sie) dlatego najpierw chce wystartowac od 2 letniego tytulu.myslisz ze teraz oplacalne jest miec assosiate degree?" Idz na Associate in Arts degree w collegu... To jest 2 letnie degree ktore, jezeli w ciagu calej nauki bedziesz konsultowac z advisorem, w pe;lni transferuje sie na 4 letni uniwersytet, gdzie dokonczysz pozostale 2 lata i dostaniesz bachelors(licenjat). Potem w stanach jest juz gorki, masters u nas sa krotsze niz te w PL i nie bedziesz masters koniecznie musiala robic w psychologii, np spotkalam jedna osobe co zajmowala sie "profiling" na te testy psychologiczne ktore wypelnia sie w pewnych zawodach przez zatrudnieniem, i ona miala B.A in psychology, MBA a potem zaczela robic PHD in environmental psychology. W collegu sobie spokojnie poradzisz. Posadza cie na krzeselku, napiszesz testy z ang i matmy, nawet jesli zdasz na 0% to po prostu zaczniesz od jakiegos tam ich najnizszego poziomu, potem w gore w gore, chyba na psychologie tylko college algebra potrzebujesz. angielski z kolei moze bedziesz musiala wziasc ESL na composition I and II moga cie od razu nie wpuscic, ale pamietaj ze wszystko to liczy sie pod ten 2 letni tytul wiec warto. Po prostu idz do najblizszego community college do ich advising office i oni ci wszystko wytlumacza

Gość miseczkaodrana
" 07:19 [zgłoś do usunięcia] rfergreg ktoś tu wspominał, że dobrze jest farmację w stanach studiować.. mogłby ktoś się więcej na ten temat wypowiedziec? studiuje farmację w Polsce ale myślę nad przemysłową bądź kliniczną a tam mialabym lepsze perspektywy. Ktoś wie jak kształtują się zarobki? z góry dzieki" U nas pharmacy school to graduate school, w ogole aby sie dostac, trzeba miec bachelors (licencjat) z chemii albo biologii lub 90 kredytow (ekwiwalent 3 pierwszych lat undergraduate) plus zdaje sie egzamin stanowy PCAT z chemii, biologii,fizyki,matmy i logiki. Byc moze requirements dla international students sa inne, wystarczy napisac do nich emaila, zazwyczaj szybko odpowiadaja. Zawsze tym zzagranicy kaza takze zdawac TOEFL co dla niektorych juz jest gorka do nie przeskoczenia. Aha i jak nie jestes rezydentem lub obywatelem to nie dostaniesz zadnej pomocy ani loans wiec najpierw zobaczy czy w ogole cie by bylo stac na oplacenie tuitions.

Gość miseczkaodrana
Farmaceuci zarabiaja duzo pieniedzy w rzedzie $8000-9000 miesiecznie, ale to tez zalezy jaki konkretnie rodzaj pracy wykonujesz - czy pracujesz dla zwyklej apteki, czy w research etc. Ale nie wiem czy sciagaja obcokrajowcow na farmaceutow, musialabys poczytac sobie regulacje wizowe i czy ten zawod znajduje sie na liscie zapotrzebowania. moga tez wymagac jakichs ekstra rzeczy od ciebie bo nie studiowalas tu (jak ewaluacja dyplomu czy praktyki). odsylam na strone z wizami

Gość links NADklajniak 666 TCM3
HLEPotronikę ludzie studiujta u wójta Wojt00sia Wojtjego UON'a w MASSAczjusets 300 mil umilonych od MISSisippi!

Gość miseczkaodrana
" 01:19 [zgłoś do usunięcia] gosc xxx a myslalas nad robieniem studiow w uk? wiesz studia o niebo tansze tam sa niz w usa a tez po ang.slyszalam ze wlasnie duzo amerykanow wlasnie wyjezdza do uk studiowac bo taniej a papaier z taka sama wartoscia." To nie jest w ogole prawda. Jak dobrze uczysz sie w high school to dostajesz duze scholarship juz na wstepie, potem jak trzymasz wysoka srednia i aplikuesz na bierzaco zawsze wpada dodatkowa kasa. poza tym rzad daje bezzwrotne grants, oni w anglii sie zawsze zapozyczaja, zadnych grants i pozyczek na utrzymanie nie maja tylko na samo czesne. Takze tutaj o wiele lepiej jest z finansowaniem edukacji

Gość Kukuriku
Ooo dziekuje!!!;) trzymajcie kciuki prosze IDE dzisiaj pisac ten placement test !!!!

Gość Kukuriku
Ponawiam pyt do elfa czy bralas placement test z matematyki I angielskiego czy tylko angiel.?jak ci sie udalo znalesc te prace? Pozdrawiam serdecznie;)

Tak bralam accuplacer z matmy i anglika.A prace to znalazlam odpowiadajac na ogloszenie,wymagali doswiadczenia na podobnym stanowisku. Powodzenia:) Daj znac jak bylo na uczelni:)