Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość indygo41

ORZECHY PIORĄCE

Polecane posty

Gość indygo41

Hej! Jestem ZAFASCYNOWANA prostotą, wieloscią zastosowań orzechów piorach... zaczeło się od pralki ELECTROLUX, która nie wypłukuje detergentów (reklamują się, że oszczędzają wodę dla Afryki - więc niby ma wyprać i wypłukać w 49 l./ na cykl) FULL SCHIT!!! Po wielu perturbacjach rzecznik konsumenta kazal mi oddać sprawę do sądu Az w końcu kupiłam orzechy piorące. POLECAM. Kto jeszcze ich uzywa? popiszczie! Polecam każdemu!

Gość ilonkakaka
ja się zbieram zeby kupic. A gdzie kupujesz? i za ile?

Gość eko trożka
ja się przymierzam od kilku tygodni:) czy dodajesz jakiś zapach do prania (olejek?) bo mówią, że na samych orzechach pranie ma octowy zapach co robisz z orzechami po praniu, zostawiasz na następne pranie? czy wyrzucasz

Gość ilonkakaka
właśnie i jak z zapachem prania ?

Gość indygo41
pranie wg mnie nie daje octem. Orzechy kupiłam we wtorek w sklepie internrtowym EKOMAMA (tam były najtansze - no i reni jusis firmuje ten skep, to się połakomiłam - ze nie oszukane). na opakowaniu jest dokładny przepis jak je stosować. Powiem wam co już robiłam: - pranie kolorowych ciemnych - pranie klorowych jasnych - gotowanie białego - skubane, naprawdę dobrze ZMYWAJĄ W ZMYWARCE ! ugotowałam roztwór (wg przepisu) którym co prędzej: - wymyłam całą łazienkę, łącznie z lustrami i kiblem (nie usuwa tylko kamienia - za to daje rade pleśni), - oczywiście cała kuchnia, blaty, szafki - UMUŁAM W NIM WŁOSY - nie dowiary są swietne - jak piszą bez odżywki - a mam suche, - nalałam do dozownika na mydło, choć dzieci stekają nieco - bo jest rzadki - opryskałan zdychającego kwiatka - ponalewałam to do dozownika na mydło, spryskiwacza, - dałam zamiast tabletek do pudełka obok zmywarki jeszcze czaję się wykompać w tym psa - biedny... i pomyć podłogi Do roztworu dałam olejek herbaciany - smierdzący troche, chyba kupie pomarańczowy - na opakowanu piszą że można go nakropić do przegródki na płyn w pralce. Kosztują ok. 30 zł za kg, a powinny starczyć zamiast całej chemii w domu, przy moje zapalczywości con. na 3 miesiące. Zapraszam tu entuzjastki jak i osoby, którym orzechy się nie sprawdziły

Gość Informator1
orzechypiorace.com.pl/ Polecam !!! jako wielki sceptyk oraz wróg tego co rośnie na drzewie, przełamałem się i nie żałuje wcale :) warto wejść poczytać oraz zobaczyć cenę która jest niewiarygodnie niska.. :) Działa 100% natury :) zostałem namówiony by zakupić orzeszki piorące gdyż od proszku do prania miałem swędzącą wysypkę.. denerwujące.. Lekarz (o dziwo) zaproponował mi wyjście alternatywne i wspomniał, że słyszał o czymś takim.. Znalazłem po gruntowym poszukiwaniu wyżej wymienioną stronę i.... nie żałuje wcale.

Gość gość
orzechy można kupić tutaj: www.darmocha24.pl/wszystkie/364972,orzechy_piorace?preview=1e7d889a8cbff6cf88449224b139c2a3 cena zawiera dostawę do domu!

Gość gość
Ja jestem wielką fanką od zawsze wszystkiego co „eko” i piorę od kilku tygodni w płynie do prania na bazie orzechów piorących (podobno 80% ekstraktu z tej roślinki) i powiem Wam że super. Jestem bardzo bardzo miło zaskoczona, tym bardziej że produkt to polska marka Ecovariant dostępna w necie w sklepach internetowych. Płyn jest naprawdę super, delikatny bardzo wydajny. Przygotowuję się do testów reszty produktów tej marki bo widziałam że jest ich sporo. Zobaczymy...

Gość gość
Ja też przetestowałam próbkę płynu do prania 3w1 i super. Pranie wyprane i przede wszystkim bez zapachu. Polecam wszystkim. Stosuję też płyn do naczyń, płyn do podłóg i UPC ( płyn czyszczący ) . Dom lśni, a przy okazji jest ekologicznie i nie czuć wszechobecnej chemii. Naprawdę warto! Jestem fanką marki Ecovariant!

Ja czyściłem wszystko soda i octem do czasu kiedy znalazłem proekologiczne środki czystości. Po pierwsze nie uczulają mojego dziecka, co było dla nas priorytetem. Druga sprawa to uciążliwe "ciężkie" plamy które teraz usuwamy ekologicznie bez problemu dodając troszkę płynu UPC do prania-rewelacja! Zestaw płynów kupiłem w sklepie internetowym, po reklamie w telewizji. Jestem sceptykiem ale ten produkt zasługuję wg. mnie na pochwałę. Podaje link: http://www.natura24.pl/product/producerList/url/ecovariant/manual/1

Gość gość
ekoistycznie.pl/zastosowania-orzechow-pioracych/ ekoistycznie.pl/jak-przygotowac-plyn-czyszczacy-orzechow-pioracych/