Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatoja8

zatwardzenie u niemowlaka

Polecane posty

Gość jatoja8

jakie naturalne metody pomagają?

Gość karmienie
rumianek, normalny z torebki, bez glukozy i innych specyfików. Tylko nie ten w granulkach bo to jakiś żart :). Mojej małej robiłam gdy miała chyba z tydzień.

Gość jatoja8
podnoszę

Gość ndkjfirejfeir
ja dawałam dziecku na czczo troszkę ciepłej wody łyżeczką. Jeśli karmisz piersią to możesz Ty jeść suszone śliwki itp (wszystko co ma dużo błonnika) jeśli podajesz już deserki to z gerbera polecam suszone śliwki, mojej pomagały też morelki z hippa

Gość jatoja8
4,5 miesiąca ma mój synek

Gość jatoja8
a jeśli chodzi o karmienie to mm, ale też i pierś, jabłuszko podawałam mojemu synkowi, ale ma chyba jakieś uczulenie, bo dostał krostek na twarzy, właśnie od jab luszka, spróbuje śliwke podać.... poza tym gotowałam mu też zupke, dodałam marchew, ziemniak i pietruszka, możlewe, że dodałam zbyt dużo marchwi i dlatego problem jest z wypróżnieniem?

Gość jatoja8
dalej to samo:( dziewczyny, pomóżcie:( synek zajada zuoki jarzynowe z gerbera, czy to może po marchewce tak ma????

Gość jatoja8
miało być: zupki.

Gość Gloria Esteffan
mozliwe ze po marchewce, jak najbardziej, ja polecam suszone sliwki gerbera w sloiczku, gotowane brokuly, ciepla woda przegotowana..

Gość jatoja8
a może być zupka z brokułami?? nie za mały jeszcze jes moj synek?ma 4,5 mies.

po marchewce sa zatwardzenia... sprobuj -sok sliwkowy / gruszkowy / jablkowy... a jesli sie nie wyprozni dluzej niz 2 dni to pół czopka glicerowego. a ile to juz trwa ? bo jesli tylko kilka godzin to normalne po marchewce pierwszej ze kupka sie spoznia...

Gość jatoja8
kupke robi, ale z wielkim wysiłkiem, no i robi bobki pomarańczowe- marchewkowe:(

Gość nerfbgrkej
Moja córcia też miała tak ostatnio- przyczyna leżała w zbyt rzadkim dopajaniu, mimo że jest na piersi. Poiłam 2 dni więcej niż zwykłe, dałam 2 słoiczki przez 2 dni musu jabłkowo-śliwkowego i towaru po pachy było:)

Gość jatoja8
już nie mam pomysłu:( co tu dalej robić, mały mój bardzo sie męczy i nie może zrobić kopy, zrobi pare bobków tyle:( co radzicie???

Gość jcpenny
moja córa też miała zatwardzenie po marchewce. Miałam identycznie jak ty opisujesz. Odstaw marchew. Podawaj brokuły lub dynię z ziemniakami. Daj małemu rumianek ale bardzo słabo zaparzony i rozcieńczony wodą. Córce wystarczyło ze pociągnęła dwa łyki z butli i za godzinę, dwie ją puściło. Tak płakała biedna, że nie wiedziałam co robić. Niektórzy mówią ze wystarczy wsadzić w pupcie termometr (ten z miękka końcówką), ale ja nigdy się na to nie odważyłam. Bałam się ze coś uszkodzę dziecku. Podałam czopek glicerynowy. Teraz córeczka już lepiej toleruje marchewkę ale nadal jestem ostrożna.

Gość jatoja8
dzięki za podpowiedź, chyba fatycznie trzena odtawić marchewkę, albo dać w bardzo małej iloci

Gość lena ut
tez mam ten problem, nie wiem co robic