Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10 w kolumbii

10 latka w ciąży. Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość 10 w kolumbii

ja jestem w szoku jak o tym przeczytałam !

Gość marka 24
pozamykać i pokastrować pedofili.

Gość MartaKrakow
a mało to pedofili na świecie? jakby dziewczynki były gotowe zajść w ciążę od razu po urodzeniu to byłyby jeszcze tragiczniejsze przypadki, całe szczęście w nieszczęściu dla tych wykorzystywanych dziewczynek, że większość jeszcze nie dojrzała fizycznie. Zboczeńców jest niestety wielu, a są kraje gdzie rodzice sami dobrowolnie sprzedają pedofilom swoje dzieci.

Gość 10 w kolumbii
wpiszcie w google 10 latka w ciąży kolumbia nie umiem kopiowac linkow w telefonie :O

Gość rretrytyuuy
Dziecko urodziło dziecko! Mamą jest 10-letnia dziewczynka o nieznanym imieniu. Chociaż w naszej kulturze to szokujące, nie jest niczym nadzwyczajnym dla ludzi z plemienia Wayuu, do którego należy 10-latka. Ten lud żyje na północy Kolumbii, pośrodku pustynnego i odludnego terenu, niedaleko granicy z Wenezuelą. Ma status autonomicznego plemienia o własnych prawach i zwyczajach, których władze nie zakłócają. Bardzo wczesne ciąże nie są tu rzadkością - wręcz przeciwnie, jest tam przyjęte, że 10-12-letnie dziewczynki muszą mieć już narzeczonych z obawy, by nie zapłodnił ich jakiś mężczyzna, a potem nie zostawił na pastwę losu i nie uczynił starą panną z dzieckiem w wieku kilkunastu lat. Tak się stało właśnie w przypadku tej dziecięcej matki. Do ojcostwa jej córki nikt z rodzinnej wioski nie chce się jednak przyznać. Więcej http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/kolumbia-10-latka-urodzia-dziecko-zdjecia_250242.html

Taka jest ich kultura, gdyby sie dowiedzieli, ze u nas kobiety zachodza w ciaze przed 30-stka to pewnie tez by sie na nas patrzyli jak na wariatow