Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

starania/ciąża a leki

Polecane posty

witajcie, chciałam zapytać, co o tym sądzicie. Jestem na lekach, które muszę brać, lekarka, która mi je przepisała, mówi, że ewentualnej ciąży nie zagrażają, w ulotce jest napisane, że w okresie ciąży kobiety nie mogą przyjmować tego leku. Wierzyć lekarce czy ulotce?

Gość leki
wiele lekow nie ma przeprowadzonych badan i atestow bo sa zbyt drogie ;) dlatego maja obowiazek zamiescic taka inforamcje- ze nie dla kobiet w ciazy.. a to zwykla kwestia kasy... lekarka powinna wiedziec lepiej:)

Gość nerciaaaaa
Nie ma badan na temat szkodliwosci lekow,a to tez z wzgledu na to, ze malo ktora przyszla matka bedzie chciala na zdrowiu swojego dziecka eksperymentowac.

Gość nerciaaaaa
A jakie to sa leki, ktore musisz brac?

Gość jjsjsjsjss
A jesteś w ciąży? Mi lekarz powiedzal ze do mniej wiecej 5-6 tyg nie ma znaczenia co jem, biore, pije bo dziecko teg nie dostaje.

Proursan - tabletki uzupełniające ten kwas, który występuje w żółci i rozpuszcza związki tworzące kamienie żółciowe - nie pamiętam jego nazwy, produkuję go za mało. Nie jestem w ciąży, ale ostatnimi czasy nie przywiązujemy wagi do zabezpieczeń :)