Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marabelka

Niewidoczny pęcherz moczowy w 12 tygodniu...

Polecane posty

Gość marabelka

Włąściwie już rozpoczął się 13. Wszystkie wyniki mam bardzo dobre,tylko jedno mnie martwi. Niewidoczny pęcherz moczowy. Czy to dlatego,że dzidziuś sie bardzo ruszał?

Gość Piesia Dobra Rada
Eh... Wspolczuje Ci, ale skad my to mozemy wiedziec? Ja na Twoim miejscu bym poszla na dodatkowe usg do innego lekarza. Badz dobrej mysli!

Gość marabelka
Hm,wszystkie wyniki idealne,narządy też,za wyjątkiem pęcherza. Nie mniej jednak lekarz powiedział,ze jest wszystko ok,a ja dopiero teraz doczytałam (dostałam "sprawozdanie" z usg na 2 strony a4),ale skoro kolejne usg mam za miesiac,czyli nie widział pewnie zadnych nieprawidłowości.

Gość fluconicon
idz na konsultacje do innego ginekologa, najlepiej do jakiegos dobrze wyposazonego gabinetu z dobrym usg....niektorzy lekarze maja takie stare aparaty do usg, ze w sumie nie dziwie sie ze nie moga czegos dojrzec:O

Gość marabelka
O to chodzi,ze to najlepszy aparat usg i najlepsza klinika i nawet płeć już znam,ale nic o tym pęcherzu.

Zdecydowanie do innego ginekologa najlepiej specjalisty od usg. Wady układu moczowego sa bardzo niebezpieczne.

Gość marabelka
Ten lekarz jest specjalistą od USG. Ma certyfikat. Powiedz,czy u Twojej córeczki był już widoczny pęcherz w tym czasie?

Gość fluconicon
marabelka, z jakiej okolicy jestes ? bo jak z okolic Sląska to moge cio polecic jeden z najlepszych osrodkow w dziedzinie usg prenatalnego

Gość fluconicon
pecherz pownien byc widoczny juz w 10-11 tygodniu

Tak był widoczny. lekarz jak robił usg pokazywał, gdzie nerki, gdzie pęcherz czy żołądek.

Gość marabelka
Miarka,u mnie też żołądek,serce czterojamowe itd. Hm mmm

U mojej coreczki w 12 tc tez pecherz byl juz widoczny, wg mnie powinnas to skonsultowac.

Gość slonce peruu
marabelka, a ile kosztuje cc u arciszewskich? nie widze w cenniku trzeba miec wskazania?

Gość Asia-Ole
ja ostatnio dzwonilam to powiedzieli ze 2000 i trzeba miec wskazania ale z tym wskazaniem to pic na wode, nie beda rodzic po 15 godzin z kazda pacjentka, za duzo ich tam - im szybciej tym lepiej

Gość slonce peruu
ja mialam juz jedno cc i to 1.5 roku temu, wiec nie dawno, mysle ze uznaja za wystarczajace... nie chce rodzic sn!!! a takie pomysly teraz maja lekarze

Gość marabelka
Właśnie przeczytałam coś takiego: W aspekcie oceny układu moczowego u płodu: Badanie w 11. 14. tygodniu ciąży umożliwia ocenę obecności pęcherza moczowego, (która nie jest obligatoryjna) oraz wykrycie niewielu patologii np. zastawki cewki tylnej. Nie jest obligatoryjna,czyli póki co nie mam co się przejmować. Poród u Arciszewskich: cc: 2000 zł, sn: 1500 zł. Mówią o wskazaniach,u mnie jest to wada wzroku i moje 2 przyjaciółki (również z wadą wzroku) miały cc u Arciszewskich.

Gość Asia-Ole
wskazanie zawsze sie znajdzie :)

Gość slonce peruu
no wiem wiem, najgorsze ze w panstwowych szpitalach wydziwiaja i zmuszaja do porodu sn, mimo ze cięcie bylo stosunkowo niedawno - u mnie 1,5 roku temu - z tym ze ja mialam wskazanie z powodu polozenia miednocowego, a teraz cholera siedzi juz główkowo

Gość Asia-Ole
Wskazaniem jest nawet silny lek przed porodem sn. Jakos ta fobia sie nazywa ;)

ja z usg w 14 tygodniu nie mam żadnej wzmianki o pęcherzu, a młody pęcherz ma

marabelka płec to moze być szacowana a nie pewnosc na 100% bo jader 12 tygpłód jeszcze nie ma najlepszy sprzat,najlepsza kliniki....i co z tego moja kolezanka tez byla i powiedziano pod koniec ciazy ze urodzi dziecko ponad 4kg w granicach 4200-4600 a urodzila 3100 :D takie masz te sprzety co ty tak ciagle o tym sprzecie,niech ma certyfikat,foteliki tez maja a czasami zawodza ! co mowil o tym pęcherzu skoro taki specjalista ? i dlaczego radzisz sie na forum a nie u specjalisty ?

Gość marabelka
Asia,czyli w 14 tygodniu ciazy nie mialas zadnej informacji o pecherzu,tak? To mnie pocieszyłąś :)

Gość marabelka
Mówił o wszystkim,wszystko wypisał,nawet oszacował ryzyko 3 różnych trisomii. USG trwało ok.20 minut,bo dzidziuś się wierił,potem długo rozmawialiśmy i dostałam obszerną notatkę,ale spojrzałam,ze : pęcherz moczowy niewidoczny,a o nim mi nic nie mówił. Oczywiscie,że płeć jest płcią szacowaną,nie mniej jednak na chwilę obecną stwierdził,że będzie córeczka./

tak, ja nie mam żadnej info na ten temat mam o sercu, pomiar nt i takie tam, ale o pęcherzu nic a pęcherz jest, spokojnie

Gość marabelka
Świetnie. Dziękuję. Cieszę się :) A płeć,którą wtedy określił zgodziła się aż do rozwiązania? :)

Gość mama babelkow
marabelka czesto jest tak ze go nie widac bo nie jest wypelniony co znaczy tyle ze dziecko oddalo mocz i pecherza w tym danym momencie nie widac znam to bo moje blizniaki tak robily na usg nawet widac kiedy robia siusiu bo pecherz sie wtedy nagle jakby zapada i nie ma:) gdyby widzial problem to napewno by ci o tym powiedzial spokoju ci zycze bo to wazne w ciazy:)

Gość marabelka
Mamo bliźniaków,bardzo Ci dziękuję :) Powiedz,jak sobie radzisz z dwójką? :)

Gość mama babelkow
Chyba dobrze :) ale nie mam codziennie tego poczucia bo sa lepsze i gorsze dni w sumie mam 4 dzieci dwaj starsi synowie 14 i 10 lat no i blizniaki:) Czesto musze odlozyc na pozniej domowe obowiazki bo maluchy wzywaja i to mnie drazni bo lubie zaczac cos i skonczyc, ale z nimi to czesto niewykonalne, poza ty to jest ok musialabym przestawic myslenie ale lubie miec w miare poukladane zycie i dom wiec ciagle walcze:)pewnie jak zaczna sie poruszac to zycie zweryfikuje moj domowy lad i porzadek :)