Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z.Ulka

antykoncepcja a krwawienie

Polecane posty

Gość Z.Ulka

30.05 zaczęłam przerwę po 1 blistrze tabletek. i moje pytanie brzmi kiedy mogę spodziewać się krwawienia ? czy powinien mnie zaniepokoić jego brak?

Gość wertgwetwry
szczerze mowiac moze sie pojawic kiedy chce,a moze sie nie pojawic na razie. ja zaczelam pierwsze opakowanie 11 dni temu i cały czas plamię :) ale to normalne w pierwszych dwoch,a nawet 3 opakowaniach :)

Krawienie pojawi się w trakcie przerwy. Teoretycznie powinien być to 4-5 dzień przerwy, ale jeśli pojawi się 7. dnia przerwy czy w dniu rozpoczęcia nowego opakowania to nie jest to powód do zmartwienia. Może też się zdarzyć, że nie pojawi się wcale. Jeśli przyjmowałaś tabletki regularnie i nic nie zaburzyło ich skuteczności to normalnie zaczynasz kolejne opakowanie. Dla własnego spokoju ostatniego dnia przerwy lub w dniu rozpoczęcia kolejnego opakowania możesz zrobić test ciążowy. Jeśli krwawienie nie pojawi się dwa razy z rzędu wówczas trzeba się zgłosić do ginekologa przed rozpoczęciem kolejnego opakowania.

Gość Z.Ulka
dzięki wielkie :*

Gość bulbulbul
bardzo proszę o pomoc!!! tabletki biorę od ok 10 miesięcy w każdym razie prawie roku, zaczęłam teraz 3 opakowanie novynette (to pierwsze 3 opakowania tabletek o tak niskich hormonach wcześniej brałam o bardzo wysokim stężeniu) zaraz minie tydzien na trzecim blistrze a ja nadal krwawię.. to nie jest zwykłe plamienie tylko normalnie brązowo czarna krew choć nie w takim stopniu jak w czasie okresu gdy teraz miałam tydzień przerwy.. czy ktoś wie co to może być? :( wcześniej zdarzało mi się plamienie przy pierwszym opakowaniu novynette ale to było po prostu plamienie i tydzień przed przerwą "międzyopakowaniową".. przy drugim w ogóle nie plamiłam i teraz takie coś

Gość bulbulbul
up proszę ;(

Gość kmnjbgyfvtfd
u mnie krwawienie zawsze występowało 4-tego dnia 7-dnowej przerwy....

Gość Palomaaa
3-4 dzień przerwy

Miałaś jakąś przerwę pomiędzy wcześniejszymi tabletkami a Novynette? Być może jest to po prostu reakcja organizmu na zmianę tabletek. Być może Novynette mają zbyt niski poziom hormonów dla Ciebie. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to idź do lekarza już teraz. Jeśli nie to odczekaj, i jeśli przy kolejnym opakowaniu (lub przy którymkolwiek następnym) krwawienie również wystąpi wtedy zgłoś się do ginekologa.

Gość bulbulbul
biorę tabletki anty cały czas jednym ciągiem, zmieniłam z logestu chyba bo miał za wysoką dawkę hormonów. miałam nie więcej niż 2-3 miesiące temu robione badania i usg, nie mam żadnych problemów z jajnikami itd, wszystko czyste. martwię się bo to już trzecie opakowanie novynette a pierwszy raz mam aż dobitnie krwawienie, a nie plamienie zwykłe :( czy mimo że to trzecie opakowanie to może być właśnie spowodowane niską dawką hormonów i tym że jednak nie "przypasowały" mi te tabletki?

Gość bulbulbul
przepraszam, zmieniłam na novynette z microgynonu

Gość bulbulbul
up, proszę.

Gość bulbulbul
up :(

Gość bulbulbul
nikt nie wie? naprawdę mnie to martwi

Gość bulbulbul
up