Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ****Celestynka*****

Jaki wozek????????

Polecane posty

Gość ****Celestynka*****

Za 2 miesiace rodze, zastanawiam sie nad wyborem wozka. Mam do wybory Jedo 4DS X-Lander X- Move albo Implast Bolder 4. ktory Waszym zdaniem zasluguje aby go kupic?

Gość matka wyjątkowej córki
Implasta nie kupuj. Każda znajoma, która go ma klnie na czym świat stoi. Przy mnie osobiście w czasie podbijania pod schody pękł koleżance stelaż. Jedna z tych ram. A dziecko wtedy było maleńkie. Pozostałe dwa są ok, choć ja polecam Roana Mritę ale wiem, że nie każdemu się one podobają.

Gość ****Celestynka*****
tak czytam i czytam opinie o tych wozkach i na temat kazdego cos ktos zlego pisze. X-lander wiadomo najdrozszy ale mnie zniecheca mala godnola. Mam rodzic na pocztaku sierpinia wiec chcialabym wozic dziecko w gondoli tak np do lutego.

Gość też miałam takie typy wózkowe
oglądałam wszystkie te wózki- wizualnie wszytskie mi się podobają, ale najwięcej plusów ma dla mnie jedo fyn i właśnie ten wózek zamierzam kupić. Jest dobrze amortyzowany, ma dużą gondolę, dość lekki, na pompowanych kołach. Dla mnie super.

Gość matka wyjątkowej córki
Celestynka ale bierzesz już pod uwagę tylko te wózki? Ja bym Cię przekonywała do Roana, oczywiście nie na siłę:) Wiem, że z Jedo i x landerów dziewczyny są zadowolone. Ja córkę woziłam 10 miesięcy w gondoli Roana bo zima była. No i fakt, że jest bujany ma duże znaczenie dla takiego noworodka zresztą później też.

Gość mamapooodluszka
z tego co wiem, to x lander oprocz tego, ze ma małą gondolę to jeszcze jest bardzo ciezki. Ja zastanawiam sie nad wozkiem aneco venezia - miała z Was któras ten wozek ?

Gość ****Celestynka*****
Tez bralam pod uwage Roana ale jak tak patrze na spacerowke to srednio mi sie podoba. :) Tez gdzies slyszalam, ze x-lander jest ciezki. Wiec zmiejsze moje pole wyboru i bede musiala wziac albo Boldera ale Jedo ehh. Ciezki wybor

bolder też jest cięższy niż jedo. Patrzyłaś na te wózki w sklepie? Ja np. na początku chciałam X landera, ale po obejrzeniu w sklepie i próbie podniesienia przednich kół ( tak jak przy podjeździe na krawężnik) stwierdziłam, że strasznie sztywny i ciężki. Jedo w tym teście wypadł niebo lepiej. Boldera nie miałam okazji przetestować, ale waży 16 kg jak się nie mylę, więc 1,5 kg więcej od fyna w wersji głębokiej.

Gość ****Celestynka*****
Na zywo widzialam wszystkie. I z tego co pamietam Jedo byl najlzejszy. Teraz nie mam jak chodzic po sklepach i sprawdzac bo jestem przykuta do lozka :( wiec chce wejsc do jednego duzego i cos wybrac. Wizualnie najbardziej podoba mi sie Bolder ale moze praktyczniejszy jest jedo. Slyszalam, ze spacerowka jest w Jedo nie zabardzo fajna.

Gość mama wyjatkowej corki
Powiem Wam, że te 1,5 kilo nie ma znaczenia. Te wózki są ogólnie cholernie ciężkie i czy kg więcej czy mniej jak dla mnie i tak nie do podniesienia po schodach po porodzie.

no ale połóg nie trwa wieczność i o ile na początku można spacerować w eskorcie męża/ mamy/ koleżanki/ brata siostry etc. którzy pomogą przy wnoszeniu, znoszeniu, podnoszeniu to przez cały okres użytkowania wózka nie ma możliwości by ciągle kogoś o to prosić więc dla mnie te 1,5 kg to dużo. Bo wiem że nie raz będę zmuszona wnieść wózek z dzieckiem po schodach. A co ze spacerówką jedo jest nie tak? Nie doczytałam negatywnych opinii, może się podzielisz o co chodzi- bo ja już prawie zdecydowana jestem.

Gość ja mam boldera i chwalę
ja mam boldera eco line i sobie chwalę. tez się naczytała historii w stylu znajoma mojej znajomej ma i jest beznadziejny, ale zaryzykowałam i od roku bezawaryjnie korzystam - POLECAM. jedyne z czego nie korzytsamy to nosiedłko bo mamy maxi cosi cabrio z iso fixem, ale i gondola się nam super sprawdzała do 7/8 miesiąca i spacerówka jest super