Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smrod smrod

co mam zrobic ze smierdzacymi kotami pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość smrod smrod

Do tych coi trzymaja koty w domu, jak wy wytrzymujecie z tym smrodem?? Mam dwa 3 miesieczne kotki w domu od okolo 3 tygodni. Znalazlam je i przygarnelam a teraz pluje sobie w twarz! Nie wytrzymam dluzej caly dom smierdzi kocimi odchodami!! Zmieniam im codziennie zwirek na nowy, codziennie myje i odkazam kuwete, codziennie caly dom myje w ace i nic to nie pomaga! prosze niech ktos cos poradzi bo zaczynam zastanawiac sie nad tym, zeby te koty wyrzucic z domu.

Gość kupujesz badziewny żwirek
gdybyś używała Super Cats a nie jakiegoś taniego to by nie śmierdziało inna sprawa czy koty mają stały dostęp do kuwety, koty brudza tylko wtedy gdy im się ciagle zmienia miejsce kuwety

masz dwa małe kotki i śmierdzi ? rozumiem że narzekałabyś gdybyś miała niekastrowanego kocura, który znaczy teren zresztą temat to ściema bo koty dopiero miały ruję i chyba dopiero się kocą

Gość anulkaaaa89
ja mam 2 kociaki i nie śmierdzą :), wręcz pachną jak zaraz po myciu nawet po 2 miesiącach :) może dajesz im niedopasowane żarełko?

Gość smrod smrod
Koty sa przez wiekszosc dnia same. Wychodze o 8 do pracy i wracam o 21. Przed wyjsciem zmieniam im zawsze cala kuwete a jak wracam wieczorem do domu to smrod unosi sie juz na klatce schodowej, pomimo otwartych okien. Dodam, ze to sa kotki i maja 3 miesiace

Gość moderatorkafe
masz 1/10 na zachętę.

Gość jkskjdds
Twoja kupka na bank pachnie fiołkami ;) i koty nie mają powodu narzekać...

Gość jkskjdds
kupujesz badziewny żwirek ;) Wątpię, by się dopiero kociły bo ostatnio spotkałam na spacerze 4 takie już całkiem spore kocie maluchy ;)

Gość smrod smrod
zwirek kupuje nazwyklejszy, taki zbrylajacy sie. Sorry ale mi 5kg zwirku na 2 dni starcza to nie bede kupowac najdrozszych! Jak pisalam, one zostaja w domu przez caly dzien same i ja im zostawiam duzo jedzenia i one jedza wydaje mi sie ponad norme, bo wieczorem cala kuweta usrana. Poza tym nie chca jesc suchej karmy, jedza tylko tunczyka i mokra karme oraz pija mleko.

Gość smrod smrod
Przysiegam, ze to zadna prowokacja, to naprawde duzy problem dla mnie. Wczesniej tu pisalam, bo jeden kot, kiedy go znalazlam nie chcial jesc. Nie wiem, kiedy koty sie koca ale one maja 3 miesiace, bylam z nimi u weta.

Gość ja nie mam 16
Kotka rodzi młode 2 razy w roku.

Gość moj kot sie sam nauczyl
tego ze jak przychodze do domu to dopiero leci do kuwety i robi swoje smierdzace sprawy,dawaj im jesc troche rano i wieczorem i powinny sie przyzwyczaic

Gość migooootkaaaaaaaa
kupisz droższy żwirek, to starczy Ci najdłużej niemożliwe po prostu, co piszesz mam dwa koty (13-sto i 7-letni) śmierdzi czasami,ale tylko koło kuwety, wtedy gdy nasikają na zawiasy (kuweta kryta) i jakimś cudem przesiąknie to na zewnątrz, ale nigdy to nie był smród w całym domu (daje się ten zapach szybko usunąć wymyciem) coś robisz nie tak, może naprawdę piasek do bani? może kociaki załatwiają się też w innym miejscu?

Gość smrod smrod
One na okraglo jedza i sraja. Czy nie powinny miec caly czas dostepu do jedzenia? U mnie stoja caly czas miski z tunczykiem, mokra karma i mlekiem.

i tu robisz blad,ja mam tylko wode i 2 razy dziennie daje im "troszke mokrego jedzenia" i w tym czasie jak jestem w domu daje suche,to sa male kociaki mozna je przyzwyczaic do stalych posilkow

Gość kocia mama ;)
lepszy zwirek oraz nie mleko :O am 7-tyg kotka w domu.od mleka moga miec biegunke i dlatego masz "cala kuwete zasrana" nie dawaj im mleka tylko wode i sucha,dla urozmaicenia mokra raz na jakis czas tylko.

a i moj kot je tylko tyle ile potrzebuje,daje mu lyzke mokrego rano i wieczorem,suche ma w sumie caly czas ale tylko zje pare sztuk i idzie

a i mam nadzieje ze masz 2 kuwety do kotow???

Gość dddddfghgh
Ja mam 3 koty w domu i mi mieszkanie pachnie . Nic nie smierdzi. Kotom nie zmienia sie miejsca kuwety, bo moga pozniej do niej nierobic.Moze zle jedzenie dostaja?

Gość smrod smrod
A jak one nie chca jesc suchej karmy to co robic? Kupilam im ta z puriny dla juniorow jakiej mam uzywac? Kuwete mam jedna, dlaczego pytasz?

Gość dddddfghgh
mleka sie normanego niedaje bo kot dostanie biegunke!!!!! sa mleka specjalne dla kotow z mala zawartoscia laktozy

jak nie chca jesc to niestety..trzeba je przeglodzic,zglodnieja to zjedza ta sucha karme,wystarczy ja im dasz rano troche i wieczorem jak przyjdziesz z pracy,co do 2 kuwety ,tak gdzies wyczytalam ze 2 koty powinny miec 2 kuwety bo beda ci robic po dywanach aaa i jak najwczesnie sie da je wykastruj to nie bedzie tego problemu

napisałam że gdybyś kupowała lepszy żwirek nie byłoby kłopotu dobry zbrylający się żwirek wystarcza prawie na miesiac, bo nie wyrzucasz żwirku ale to co się zbryli od siuśków dwa miesięczne koty nie sikają hektolitrów żwirek który sugerują kosztuje 14 zł i nawet moich rodziców emerytów na niego stać

Gość smrod smrod
Naprawde tak malo dajesz swoim kotom do jedzenia? Moje ciagle jakies nienajedzone chodza. Maja zawsze w miskach pelno, a jak tylko zobacza, ze chodze po kuchni, otwieram lodowke i cos jem to mialczal niemilosiernie jakby nie wiem jakie glodne byly.

Gość smrod smrod
Kuwete maja jedna duza. ja na zwirek wydaje co drugi dzien 7 zl bo 5kg starcza mi na dwa dni!. Ten o ktorym piszecie ile ma kg? Ja codziennie im calosc zmieniam, nie wybieram tych brylek a i tak smierdzi. Co do kastracji, to sa dwie kotki, wiec chyba nie beda znaczyc terenu? Miejsce kuwety im niestety zmienialam duzo razy, najperw byla na przedpokoju, potem w lazience a teraz na balkonie, ale czuje ze na balkonie smierdzi jeszcze bardziej od slonca.

naprawde,moje koty dostaja-kazdy po duzej lyzce sheby rano i wieczorem w dzien maja suche ktore tylko troche pochrupia i to wszystko!!! nie rozpieszczaj ich za bardzo bo ci na glowe wejda,to sa male kociaki i jak beda przejedzone to tylko im zaszkodzisz,zreszta na kazdej karmie jest napisane ile powinny otrzymac na dzien i tego sie trzymaj albo najlepiej skonsultuj z wetem.pomiaucza i przestana,gorzej jak przyzwyczaisz je do obzarstwa i to nie wiadomo czego.

przekarmiasz zwierzaki i nic dzienego że od tego chorują miesiączny kociak to maleństwo przecież na opakowaniach jest napisane ile dziennie zjada mały kot, na każdej paczce jest info powinnaś nakarmić zwierzaki mokrą karmą rano (pół dziennej racji na miesięczniaka) w ciągu dnia zostawić im picie i trochę suchej karmy a po powrocie dać im resztę tej mokrej karmy jeśli będą głodne gdy jesteś poza domem dojedzą trochę tej suchej karmy co do tego że nie jedzą suchej karmy: niektóe firmy mają za duże i za twarde granulki, zauważyłam że nawet dorosłe koty nie przepadają za niektórymi rodzajami karm suchych (problemy z zębami, nieciekawy smak kakrmy) z tego co zauważyłam zarówno młode jak i dorosłe przepadają za Whiskasem Junior, widocznie ma miękkie i małe granulki

a i ja zmieniam piasek raz na tydzien ,gdzie w tyg wyrzucam te "brylki" i nic u mnie nie smierdzi,z piaskiem trzeba poeksperymentowac,ktory najbardziej odpowiada tobie i kotkom

Gość kocia mama ;)
koty tak jak ktos wyzej pisal lubia whiskasa juniora,moj tez wcina a wczesniej mialam royal cain dla maluchow.zwirek mam lawendowy "benek" biodegradujacy.i nie ma porblemou z zapachem z kuwety. https://www.rosnijzdrowo.pl/rekrutacja/Kotek.aspx?src=74072E27-BB00-4B6E-8566-6A4BA80D181E w lonku mozna zglosic kotka i dostac darmowa wyprawke.nie jest duza ale zawsze:)

Gość smrod smrod
A ile tego piasku wsypujecie, ze na tyle wam starcza? U mnie na opakowaniu pisze, ze ma byc ok 7 cm grubosci to prawie 5 kg idzie. Teraz znalazlam info na forum zwierzecym, ze najlepszy jest zwirek silikonowy i na spod kuwety wysypac wastwe sody spozywczej. Sprobuje moze z innym zwirkiem.